Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Pazar Paulo Coelho: Yardımın önemini anlamak

        PauloCOELHO - HABERTÜRK PAZAR

        DUA

        Haham Dov Beer eski metinler üzerine çalışırken 1 yaşındaki oğlu da çalışma masasının hemen yanında yatmış uyuyordu. Bir ara çocuk uyandı ve ağlamaya başladı. Dov Beer okuduğu şeye o kadar odaklanmıştı ki çocuğa hiç aldırış bile etmedi. Çocuk saatlerce ağladı, ta ki Haham Zalman odasından koşarak gelip onu kucağına alana kadar. Çocuk ağlamayı kesince Zalman, Dov Beer’a döndü ve şöyle dedi: “Konsantrasyon gücüne hayranım, eğer Tanrı’yı anlamak istiyorsak eski metinleri mutlaka incelemeliyiz; ama Tanrı’ya daha yakın olmak istiyorsak önce ağlayanları teselli etmeliyiz.”

        CÖMERTLİK

        Muhammed bin Sugah, Abdullah ve Mansur adlı iki dini bütün Müslüman’ın hikâyesini anlatır. Bir gün Abdullah arkadaşından yardım ister. Aradan zaman geçer ama hiçbir yardım gelmez. Sonra bir gün Mansur şöyle der: “Kardeşim, sen benden yardım istedin ve ben hiçbir şey yapmadım, buna rağmen bana hiç kızmamış gibisin.” “Biz uzun zamandır arkadaşız. Seni sevmeyi senden bu iyiliği istemeden çok önce öğrenmiştim. Ve bana yardım etsen de etmesen de seni hâlâ seviyorum.” Mansur cevap verdi: “Benden istediğin şeyi yapmadım çünkü arkadaşlığımızın gücünü test etmek istedim. Ve dostluğumuzun kavgadan ve nefretten çok daha güçlü olduğunu anladım; yarın benden istediğin şeyi alacaksın.”

        HEDİYE

        Kilise memuresi tam kapıları kapatmak üzereyken, bir kadın kocasına akşam yemeği yapmak için birazcık yağ istemek üzere geldi. Memure sadece başrahibe yemek yapacak kadar yağları olduğunu bildiğinden kadına “Üzgünüm, yeterince yağımız yok” diye cevap verdi. Daha sonra başrahip geldiğinde, memur kadın olanları ona anlattı. Başrahip çok kızdı ve hemen ellerindeki yağın komşularına verilmesini istedi. Ancak memur kadın itiraz etti: “Ama İncil’de şöyle yazar: “Bunun için uyanık kalın. Çünkü Rabbinizin gelecegi günü ve saati bilemezsiniz.” Başrahip şöyle cevapladı: “Komşumuza yardım etmek söz konusu olduğunda kitapta yazılana göre hareket etmek zorunda değiliz.”

        (Çeviren: Mine Akverdi Denktaş)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ