Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Pazar İki dünyanın kadını Paula Patton

        Gizem Sevinç Selvi - HABERTÜRK PAZAR

        gsselvi@htgazete.com.tr

        Dünyanın en büyük çevrimiçi olaylarından biri olan Warcraft’ın filmi Warcraft: The Beginning bu hafta vizyona giriyor. Oyunun milyonları bulan takipçileri jilet gibi bir film beklerken, filmin ork dünyasıyla insanları bir araya getiren kadın karakteri Garona ve Orgim Rob Kazinsky Warcraft efsanesini HT Pazar’a anlattı.

        Garona’dan söz eder misiniz biraz Paula?

        Garona, biraz ilginç bir karakter. Yarı ork yarı insan. Kendisini birdenbire Azeroth’da buluyor ve Azeroth gerçekten muhteşem bir yer. Sadece insanlar değil başka sihirli yaratıklar da yaşıyor. Bu arada Garona insanların dünyasında biraz sudan çıkmış balığa dönüyor. Bu dünya duygularını, karakterini baştan aşağı değiştiriyor. Bunda bir insana, Lothar’a âşık olmasının da payı büyük.

        Garona hangi tarafa sadık peki?

        Filmde bunu asla tam olarak anlayamıyorsunuz. Zekâsıyla ilerleyen, zorluklara direnebilen ve bir ork kadar olmasa da güçlü bir karakterden söz ediyoruz. Öte yandan orklara direnebilmesini sağlayan onun zekâsı, kalbi ve ruhu.

        Fantastik bir karaktere bürünmek oldukça zor olmalı.

        Beni hem korkuttu hem iştahımı kabarttı. Yarı ork yarı insan olma fikrini nasıl ele alacağımı merak ediyordum. Bir de şu var, canlandıracağım kişinin ne iş yaptığı benim için önemlidir. Çünkü hayatınızı nasıl kazandığınız, karakteriniz ve tuhaflıklarınız hakkında çok şey anlatır. Ama baktığımda elimde Garona’yla ilgili hiçbir şey yoktu! Karakteri seven takipçileri de vardı ve haliyle onların kafasındaki Garona’yı da onurlandırmalıydım. Takdir edersiniz ki bu pek kolay değil. Beğenmelerini umuyorum.

        ‘OĞLUM BANA ‘ORK ANNE’ DİYORDU’

        Her gün her şey tekrar yapılıyordu değil mi? Tüm o kostüm, makyajlar, lensler...

        Evet her gün, tek tek. Garona’nın nasıl görüneceği konusuna çok kafa yorduk, bir sürü farklı şey denedik ve en sonunda yeşil olmasında karar kılındı. Her gün tüm o dövmeler, kulaklar, dişler ve yara izleri yeniden yapıldı. Son olarak desenlerinden dolayı görüşümü kısıtlayan o garip lensleri takıyordum. Komik ve eğlenceli bir süreç oldu benim için. O dişleri ve lensleri taktığım an Garona gibi hissetmemek elimde değildi.

        O dişlerle hayat zor olmalı!

        Doğru boyuttaki dişleri bulduğumuzda set dışında da onlarla çalışmam gerektiğini fark ettim ve alıp eve götürdüm; o dişlerle konuştum, oğlumla oynadım... Oğlum bana “Ork anne” demeye başlamıştı. (Gülüyor.)

        Ork dilini nasıl öğrendiniz?

        Gerçekten zor oldu. Bir lehçe koçuyla çalıştım, bir de uzun dişler var tabii. İyice zorladı beni ama çok sevdim. Gerçi üzerinde çok çalışmama rağmen şimdi pek bir şey hatırlamıyorum. Yine de ciddi zamanımı aldı.

        ROB KAZİNSKY: GÜNDE 18 SAAT WARCRAFT OYNUYORDUM!

        Size rahatlıkla “Warcraft uzmanı” denilebilir bence...

        Sanırım Warcraft’a dünyadaki birçok oyuncudan daha hâkimim. Oyunun sponsoru olan en başarılı ekiplerinden birinde oynuyordum. Bir ara her gün 18 saat oynadığımı biliyorum. Haliyle sette karakterler ve dekor hakkında inanılmaz detaylara takılıp durdum. “Görev tahtası yanlış. Kobalt biraz küçük görünüyor” gibi detaylara takılıp duruyordum. (Gülüyor.) Oyundaki karakterler ve buradaki karakterler arasında farklılıklar vardı. Biliyorsunuz bu oyun çok uzun zaman önce, Orta Dünya ve Star Wars temel alınarak yazılmış. Biz ise hikâyeyi alıp düzene soktuk. En tutkulu fanlardan biri olarak ben daha iyi bir film yapmak adına yaptığımız küçük değişikliklerden memnunum.

        Fanların setteki gözü gibi bir şeydiniz yani...

        Duncan ve benim burada olmam fanlara güven veriyor. Bu iş herhangi bir stüdyoya değil, oyunu bilenlerin olduğu bir stüdyoya verildi. Öte yandan oyunu bozacağımızdan korkanlar da var. Biz fanatik oyuncuların izlemek isteyeceği bir film yapmak istedik.

        Bir ork olarak çok fazla tehlikeli sahnede ve savaşta yer aldınız

        Bu benim uzmanlık alanım, dublörlük eğitimi aldım, kariyerime öyle başladım. Dolayısıyla benim için dövüşmek en kolayı. Bu adamların nasıl dövüştüğünü biliyorum, oyunda da yapıyorum çünkü. Doomhammer’ı Warhammer gibi kullanmayı biliyorum mesela. Bunu hareketle başarmak da kolay benim için. En başından bu adamların nasıl savaştığını, nasıl yürüdüğünü biliyorum ve ork dansı yapıyorum!

        Özel efektlere de alışkınsınız siz değil mi?

        Bu kez daha az yeşil ekran vardı! Tabii sizler ekranda daha az efekt görmeyeceksiniz çünkü hareket yakalama sistemiyle çalışıyoruz, arka planların büyük bölümünü yeniden yaratmak da olağanüstüydü doğrusu. İzninizle şunu belirtmek istiyorum: 10 yıldır forumlarda aktifim. Bu filmdeki bilgisayar efektleri konusunda bazı eleştiriler yapılıyor ama orklar için oluşturulan bu görüntülerinin kusursuz olduğuna inanabilirsiniz, gerçekten görebileceğinizin en iyisi bu. Forumlardaki herkese söz veriyorum ki efektler, herhangi bir yerde görebileceğinizin çok üzerinde olacak. Çok da renkli görünüyor. Bu da bizim için bir tür oyuna sadık kalma çabası.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ