Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Kadın Sıcak havalarda bacaklarınızda oluşan kızarıklıkları önleyin

        Yaz boyunca sıcak havaların etkisiyle bacaklarımızda tahriş ve kızarıklıklar oluşur. Özellikle etek ve elbise giydiğimiz günlerde bacaklarımızın birbirine temas etmesi sonucu bir süre sonra kızarıklıklar oluşup kaşınmaya başlar.

        Her ne kadar pudra ya da yatıştırıcı kremler ile bu kızarıklıkları önlemeye çalışsak da tamamen önüne geçmekte problem yaşarız.

        Bu nedenle, özellikle kilolu kadınlarda, yazın sıcak havalarda oluşan bacak kızarıklıklarını önlemek için size önereceğimiz ipuçlarına göz atın ve bacaklarınızda oluşan tahrişi minimuma indirin.

        Deodorant Sürün Terlemeyi ve tahrişi önlemek için kasıklarınıza roll-on deodorant sürün. Böylece hem tahrişi önlersiniz hem de güzel kokmasını sağlarsınız.

        MAKYAJ BAZI MUCİZESİ

        Makyaj bazını tahriş önleyici losyonlar yerine kullanılabileceğini biliyor muydunuz? Çoğu bazın içinde yer alan silikon, bacaklar arasında bir bariyer olarak tahriş olmasını önler.

        TAYT GİYİN

        Eteklerinizin ve elbiselerinizin altına sizi terletmeyecek ve sıkmayacak bir kumaştan oluşan kısa tayt giyin. Eğer eteğiniz ya da elbiseniz uzun ise kullanmadığınız bir taytınızı diz kapağından keserek de kullanabilirsiniz.

        JEAN ŞORT TERCİH ETMEYİN

        Gündüz ve akşam ya da plaja giderken kombinimize ayrı bir hava katan jean sortlardan vazgeçmek tabiki de zor. Ancak jean'in vücudumuza sürtünmesi, diğer kumaşlara göre daha çok cildimizin tahriş olmasına neden olur. Bu nedenle eğer çok fazla yürüyeceğiniz bir gün geçirecekseniz pamuklu ya da bol kesimli şortlar giyinmek sizin için daha rahat ve sağlıklı olacaktır.

        BOL KESİM ETEK VE ELBİSELERLE DOST OLUN

        Dar kesim elbiseler ve etekler yerine bol kesimli bacaklarınızı sıkıp birbirine değmesine neden olmayacak etek ve elbiseler seçin. Böylece bacaklarınız arasında hava akışı sağlayarak daha ferah ve serin olmasını sağlarsınız.

        İnStyle

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ