Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Cumartesi Bu hafta ne yapsak?

        HT CUMARTESİ / Selin ÖZAVCI

        KONSER

        11.06.2016

        Primavera Sound’da herkesi kendine hayran bırakan, sezonun heyecanla beklenen etkinliklerinden biri, bu akşam saat 21.30’da Zorlu PSM’de gerçekleşecek Sigur Rós konseri... Uzun zaman sonra hasret gidereceğiz, kaçırmayın...

        44. İstanbul Müzik Festivali kapsamında Yaşar Kemal’in 1978 tarihli romanından uyarlanan Deniz Küstü müzik tiyatrosunun dünya prömiyeri bugün Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası’nda yapılacak. Oyun, Michael Ellison’un müzikleri, Simon Jones’un librettosu ve rejisi, Zeynep Tanbay’ın koreografisi ve NohLab tarafından tasarlanan video skenografisiyle sahneye taşınacak.

        Kayıp çalgılardan OsmanlıTürk arpı ‘çeng’i diriltmek üzere 2007’den bugüne çalışmalar yapan ünlü arp sanatçısı Şirin Pancaroğlu, geçmişi 2500 yıl önceye dayanan bu enstrümanla 11-18 ve 25 Haziran ve 3 Temmuz tarihlerinde saat 21.15’te, MOİ Sahne’de olacak.

        Flört, yeni albümleri ‘Aşk Böyleymiş Meğer’in tanıtım gecesiyle saat 22.00’de Dorock XL sahnesinde dinleyici karşısında olacak. n Caz müziğin ustalarının eserlerine ek olarak folk ve halk müziğimizin de bazı örneklerini funk olarak seslendiren İstanbul Funk Unit, 22.00 itibarıyla Living Room sahnesinde.

        ÇEŞME

        Çeşme’deki meşhur plaj Fly-Inn Beach, sezona happy hour partileri ile başlıyor. Setleri ve uluslararası partilerde çaldığı parçalarıyla dikkat çeken, eğlenceli MC şovlarıyla da büyük bir hayran kitlesi olan DJ Funky ‘C’ de bu akşam set başında olacak.

        12.06.2016

        İstanbul Müzik Festivali kapsamında sihirli bir masalın içinde harikulade bir müzik yolculuğuna çıkmaya ne dersiniz? Şef Howard Griffiths yönetimindeki Brandenburg Devlet Orkestrası tarafından saat 12.00 ve 14.00’te olmak üzere iki kere, Zorlu PSM’de sahnelenecek Cadı ile Maestro: Çocuklar İçin Müzikal, bu büyülü ortamı sunuyor... Anlatıcı da Bergüzar Korel...

        13.06.2016

        Kadıköy Süreyya Operası, saat 20.00 itibarıyla İstanbul Müzik Festivali kapsamında Yıldızlar Buluşması konserine ev sahipliği yapacak, Artemis Yaylı Çalgılar Dörtlüsü de sahnede olacak...

        14.06.2016

        ABD’li soprano Angel Blue şef Sascha Goetzel yönetimindeki Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası ve İstanbul Avrupa Korosu ile birlikte, saat 20.00’de Aya İrini Müzesi sahnesinde olacak.

        Beğenilen sahne performansıyla Birsen Tezer, 21.00 itibarıyla Akasya Kültür Sanat sahnesinde dinleyicilerle buluşacak.

        İZMİR

        30. Uluslararası İzmir Festivali kapsamında flamenko gitarın efsane ismi Paco Peña, Kültürpark Açıkhava Tiyatrosu sahnesinde olacak. Konser saat 21.30’da gerçekleşecek.

        ANTALYA

        İngiliz rock grubu Status Quo, saat 22.00’de Expo 2016 Antalya Kır Aktivit Alanı sahnesinde dinleyicilerin karşısında olacak. 15.06.2016 n Dorock XL sahnesi saat 22.00 itibarıyla Deniz Demiröz konserine ev sahipliği yapacak.

        Festival Buluşması: Trio Arte & Gérard Caussé konseri saat 20.00’de İstanbul Müzik Festivali kapsamında St. Antuan Kilisesi’nde gerçekleşecek.

        16.06.2016

        Isabelle van Keulen Topluluğu, İstanbul Müzik Festivali kapsamında saat 21.00 itibarıyla Alman Sefarethanesi sahnesinde olacak.

        Yaz mevsiminin heyecan verici konserleri başlıyor... Şehrin en güzel performans mekânlarından Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi, Vodafone Red konserleri kapsamında 21.00 itibarıyla Duman konserini ağırlayacak.

        Kerem Görsev Trio, caz müzik dinleyicisiyle saat 21.00 itibarıyla Akasya Kültür Sanat sahnesinde buluşacak.

        İZMİR

        30. Uluslararası İzmir Festivali kapsamında, Sihirli Flüt Mercelli konseri saat 21.30 itibarıyla Efes Celcus Kütüphanesi sahnesinde olacak.

        ANKARA

        Rock müziğin efsane ismi Şebnem Ferah, 16.00 itibarıyla Kentpark AVM sahnesinde olacak. 17.06.2016 n İstanbul Müzik Festivali kapsamında, Beethoven Akademi Orkestrası&Herbert Schuch saat 20.00’de İş Sanat Kültür Merkezi sahnesinde.

        Alternatif rock müziğin sevilen isimlerinden Adamlar, 22.00 itibarıyla Dorock XL sahnesinde. n Ramazanda Yalıda İftar ve Fasıl etkinliğinde, Altın Kızlar fasıl ile 20.30 itibarıyla Sait Halim Paşa Yalısı’nda sahnede olacak.

        Mask Live sahnesi Fazla Mesai grubunun konserine ev sahipliği yapacak.

        ANTALYA

        Ceylan Ertem, dinleyici tarafından büyük ilgi gören ‘Sezen Aksu Tribute’ konserlerine devam ediyor. Sanatçı saat 22.00’de Tudors Arena sahnesinde olacak.

        YEME İÇME

        Geleneksel tatların ustası Kırçiçeği çorbaları, pideleri, kebapları ve tatlılarıyla iftar ve sahur saatlerinde misafirlerine şölen vaat ediyor.

        Sağlıklı ve lezzetli tatların peşinde koşan balıkseverlerin gözdesi Dardenia, ünlü fitness eğitmenleri Karen ve Tony Hill ile özel bir işbirliğine imza attı. Karen ve Tony Hill’in danışmanlığında hazırlanan mönüde sporculardan diyet yapanlara, beslenmesine dikkat eden herkese göre yiyecek var. Hem sağlıklı beslenmek hem de ağız tadından vazgeçmemek mümkün!

        Çiçekli bahçesi, beyaz taş ve tuğla dekorlu yapısı ve mavi panjurlarıyla İstanbul’da Alaçatı rüzgârı estiren Sandal Balık, lezzetli ve sağlıklı iftar mönüsünü misafirlerine sunmak için hazırlıklarını tamamladı. Ana teması tazelik ve sağlıklı beslenme olan Akdeniz mutfağı lezzetleriyle hazırlanmış mönüye göz atmalı.

        Anadolu Lezzetleriyle İftar, Kiva Bomonti’de! Mevsimi ve yöresel farklılıkları gözeterek mönü hazırlayan Kiva, ramazana özel hazırladığı mönüleriyle bomontiada’da misafirlerini keyifli iftar sofralarında da ağırlamaya devam ediyor. Neler var neler; hurma, bez sucuk, toz zahter gibi başlangıçlar ve Urfa’dan lebeniye çorbası, Gaziantep’ten patlıcan silkme, Iğdır’dan kuru erikli ve kuzu etli huruştu gibi özgün lezzetler yer alıyor.

        Hard Rock Cafe Istanbul geleneksel “Hard Rock Cafe International Burger Turnesi”ne ev sahipliği yapıyor. Sınırlı sürede geçerli olacak ve sekiz farklı çeşit burgerden oluşacak mönü 31 Temmuz’a kadar tadılabilir. Ayrıca mekânda EuroCup 2016 için dev ekran hazırlandı ve çeşitli etkinliklere katılabilir, kupa heyecanına siz de ödülünüzü havaya kaldırarak dahil olabilirsiniz.

        SİNEMA

        UNIQ İstanbul, özlenen açıkhava sinema gecelerini başlatıyor! Dünya sineması, festival filmleri ve Türkiye sinemasından seçkin filmler yaz boyunca sinema tutkunlarını bekliyor. Program kapsamında Altın Küre ve Oscar ödülleri adaylığıyla heyecan yaratan Mustang, yarın; yönetmenliğini Yılmaz Erdoğan’ın yaptığı, Kıvanç Tatlıtuğ ve Mert Fırat’ın başrolü paylaştığı Kelebeğin Rüyası da 13 Haziran Pazartesi gösterilecek.

        Açıkhavada sinema gösterimleri yapılacak olan diğer bir program Kartal Belediyesi tarafından hazırlandı... Ramazan boyunca her hafta sonu Kartal Meydanı’nda 70’li yıllara götürecek film gösterimlerinde bugün saat 21.00’de İftarlık Gazoz, yarın saat 21.00’de ise Gülen Gözler filmleri izlenecek.

        Bir sinema klasiği Hababam Sınıfı, oyuncularının da katılımıyla bugün saat 21.00’de Fenerbahçe’deki Dalyan Club’te kurulacak açıkhava sinemasında klasik otomobilseverler tarafından izlenecek.

        Akbank Sanat Sinema Kuşağı, haziran ayında İsveç, Norveç, Finlandiya ve Danimarka Sineması’nın son dönem seçkin filmlerinin yer aldığı Nordik Film Günleri’ne ev sahipliği yapıyor. 29 Haziran’a kadar sürecek etkinlik, İstanbul İsveç Başkonsolosluğu, İsveç Enstitüsü, Norveç Ankara Büyükelçiliği, Finlandiya Ankara Büyükelçiliği, Finlandiya Film Vakfı, Danimarka Ankara Büyükelçiliği ve Danimarka Film Enstitüsü’nün katkılarıyla gerçekleşecek.

        SAHNE

        Görsel sanat, performans gibi pratiklerin ara kesitlerinde programlar gerçekleştiren Alt, yarın saat 15.00’te Christodoulos Panayiotou’nun Sahnede Ölmek adlı sunum ve performansına ev sahipliği yapacak. Sahnede Ölmek, ölümün sahnedeki çelişkili tezahürüne odaklanarak, farklı edebi, mecazi ve sembolik ölümleri bir araya getiriyor ve izleyici, oyuncu ve oyuncunun bedenine kısılmış karakterler arasındaki acımasız ilişkiyi inceliyor.

        Akasya Kültür Sanat, sanatın farklı alanlarına yönelik programıyla izleyici karşısına çıkmaya hazırlanıyor. Bugün Ferhan Şensoy’un yaklaşık 18 yıldır kapalı gişe olarak aralıksız sahnelediği Ferhangi Şeyler oyununa; 17 Haziran Cuma günüyse usta sanatçı Haldun Dormen’in sahnelediği, Moliere’in ölümsüz eseri Kibarlık Budalası’na ev sahipliği yapacak.

        Erdal Beşikçioğlu’nun usta oyunculuğuyla Bir Delinin Hatıra Defteri, 16 Haziran Perşembe akşamı saat 21.00’de Denizli Egs Kongre Kültür Merkezi sahnesinde.

        SERGİ

        Arter, 18 Eylül tarihine kadar Her Düşenin Kanadı Yoktur grup sergisine ev sahipliği yapacak. Bas Jan Ader, Phyllida Barlow, Cyprien Gaillard, Ryan Gander, Mikhail Karikis & Uriel Orlow, VOID ve Anne Wenzel’in eserlerini bir araya getiren serginin küratörlüğünü de Selen Ansen üstleniyor.

        HUB, Artkolik dergisinin Body dosya konusuna paralel olarak fotoğraf sanatçısı Koray Erkaya’nın kişisel sergisine ev sahipliği yapıyor. Sanatçının, kadın ve vücudu işleyişiyle ortaya çıkardığı etkileyici fotoğrafları, HUB’ın ikinci sergisi olarak 14 Haziran’dan itibaren görülebilecek.

        Pera Müzesi, İngiltere’nin en köklü ve önemli sanat kurumlarından Victoria ve Albert Müzesi ile paydaşı Art Jameel’ın işbirliğiyle 4. Jameel Ödülü sergisi açıldı. Sanatçı Ghulam Mohammad, kağıt kolajından oluşan beş eseriyle 4. Jameel Ödülü’nün sahibi oldu. 11 sanatçının eserlerine yer veren sergi, 14 Ağustos tarihine kadar ziyaret edilebilir.

        BAŞKA NE VAR

        Global Wellnes Day Türkiye etkinlikleri, bugün Küçükçiftlik Park’ta düzenlenecek. 7’den 70’e binlerce insanın katılabileceği ücretsiz etkinliklerde, hayatın her alanında görüş ve fikirleriyle model olan uzmanların sohbet toplantılarıyla zumbadan pilatese, kahkaha terapisinden yogaya kadar birçok renkli aktivite olacak.

        2016 Türkiye Ralli Şampiyonası’nın üçüncü yarışı Ford Otosan Kocaeli Rallisi, Kocaeli Otomobil Sporları Kulübü tarafından bugün ve yarın düzenlenecek. Bugün saat 14.00’te, 41 Burda Alışveriş Merkezi önünden başlayacak rallide heyecan dolu dakikalar yaşanacak.

        VİZYON

        Ünlü oyuncu kadrosuyla ‘Fırtınalı Hayatlar’

        Michael Grandage’in yönettiği ve Colin Firth, Jude Law, Nicole Kidman ile Laura Linney’in rol aldığı Fırtınalı Hayatlar, kadrosuyla öne çıkıyor. Genç yaşında ün ve başarıya ulaşan Wolfe, çarpıcı yeteneğiyle örtüşen etkileyici bir karaktere sahiptir. Perkins, tüm zamanların en saygın ve tanınan edebiyat editörlerindendir ve F. Scott Fitzgerald ile Ernest Hemingway gibi sembolleşmiş roman yazarlarını keşfetmiştir. Wolfe ve Perkins arasında karmaşık bir dostluk gelişir.

        ‘Sihirbazlar Çetesi’ bir kere daha işbaşında

        Aksiyon macera türünün başarılı örneklerinden Sihirbazlar Çetesi bir kere daha huzurlarımızda... Atlılar olarak bilinen usta sihirbazlar, en cüretkâr gösterileri için geri dönüyor. Bir yıl önce yaptıkları Robin Hood stili gösteriyle toplumun hayranlığını kazanan ve FBI’ı utandıran çetenin sürprizlerine hazır olmalı!

        Geçmişe dönmeye hazırlık: ‘Ve Panayır Köyden Gider’

        Geçmişini unutmak isteyen bir köy ve geçmişini yakalamak isteyen bir yabancının yollarının kesiştiği filmde, yıllar önce bir düğünde yaşanan kanlı bir gecenin karanlık anıları tekrar canlanıyor. Yabancı, geçmişten gelen biri mi, yoksa umut mu? Bu gibi yanıtlanması gereken birçok soru da çıkıyor ortaya...

        ‘Korku Seansı’ devam ediyor

        James Wan’ın yönettiği ve Vera Farmiga, Patrick Wilson, Frances O’Connor ile Madison Wolfe’un oynadığı Korku Seansı 2’de, doğaüstü olayları araştıran Ed ve Lorraine Warren bu sefer demonoloji vakası üzerine odaklanıyor...

        Huzurlarda ‘Hayvanlar Şehri’

        Zootropolis adlı hayvanlar şehri, birçok farklı doğal ortamın ve hayvanın bir arada yaşadığı bir şehirdir. Burası bir fil kadar büyük ya da bir arı kadar küçük olanların bile istediği her şeyi yapabileceği türden bir yerdir... Bu animasyon yapımda izleyiciyi peşinden sürükleyecek bir hikâye bekliyor!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ