Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Ordu'da yamaç paraşütü keyfi
        1

        Ordu şehir merkezinden 550 metre yükseklikte bulunan ve her yıl binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği Boztepeye çıkan onlarca paraşüt tutkunu, mavi ve yeşilin tadını çıkardı.

        2

        Boztepe'ye teleferikle ulaşan sporcular, yamaç paraşütü yaparken vatandaşlar da eğitmenler eşliğinde uçuş gerçekleştirdi. Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Ordu'nun yamaç paraşütü yapılan ender illerin başında geldiğini belirterek "İlimizin yamaç paraşütüyle tanınması için elimizden geleni yapıyoruz." dedi.

        3

        Çeşitli illerden sporcuları kente davet ettiklerini anlatan Vali Balkanlıoğlu, "Sağolsun sporcularımız bizleri kırmayıp geldi. Hepsine çok teşekkür ederim. Onların sayesinde Ordu yamaç paraşütüyle daha çok tanınacak ve her geçen gün buraya ilgi aratacak." diye konuştu.

        4

        SPORCULAR MEMNUN

        Yamaç paraşütü için İstanbul'dan gelen Taner Alp, yaklaşık 4 yıldır bu sporu yaptığını ifade ederek "Boztepe yamaç paraşütü yapılabilen güzel yerlerin başında geliyor. Burası uçuş için uygun bir ortam. Uçuş yapabildiğimiz yere teleferikle çıkma imkanımız var. Bu da çok büyük avantaj." dedi.

        5

        Sporcuları Ordu'ya davet eden Alp, "Uçuş alanının düzenlenmesi ve teleferik ücretleri konusunda yerel yöneticilerimizde biraz anlayış ve yardım bekliyoruz. Eğer onların da destekleri olursa Ordu, yamaç paraşütü yapmak isteyen insanların bir numaralı adresi olabilir." değerlendirmesini yaptı.

        6

        İstanbul'dan gelen sporculardan Ender Güral, uzun yıllardır yamaç paraşütü yaptığını anlatarak şunları söyledi: "Bizim için yamaç paraşütü yaşamın bir parçası. Bin kilometre yol aşarak Boztepe'de bu sporu yapmanın zevkini yaşadık. Ordu'nun Boztepe gibi çok değerli bir yeri var. Böylesine kıymetli bir yerin herkes tarafından sahiplenmesi gerektiğine inanıyoruz. Bunun için de buranın bizler adına daha uygun hale getirilmesini talep ediyoruz. Buranın tanıtımı için elimizden geleni yapıyoruz. İnşallah yapılacak düzenlemelerle burası sadece Türkiye'ye değil, dünyaya da tanıtılabilir."

        7

        Dilek Temur da yamaç paraşütüyle kısa bir süre önce tanıştığını aktararak "İlk zamanlar bu sporu yapamayacağımı düşünmüştüm ancak eğitmenlerim sayesinde korkmadan yapabiliyorum. Daha önceleri eğitmenlerimin yardımıyla uçabiliyordum, artık tek başıma da uçuş yapabiliyorum." dedi. Bütün kadınlara yamaç paraşütü yapmalarını öneren Temur, "Kesinlikle korkmasınlar. Ben yükseklik korkumu bu sporu yaparak yendim. Onlar da istemeleri durumunda başarabilir." diye konuştu.

        8

        "BAYAN SPORCULAR YETİŞTİRMEYE ÇALIŞIYORUZ"

        Ordu Sportif Havacılık Kulübü Başkanı Tarık Yıldırım, gün geçtikçe Boztepe'den atlayış gerçekleştiren sporcu sayısının arttığını dile getirdi. Yamaç paraşütüne özellikle kadın sporcuların ilgisinin az olduğuna işaret eden Yıldırım, "Buna aşmak için bayan sporcular yetiştirmeye çalışıyoruz. Bu anlamda bayanların bizlere ulaşmasını bekliyoruz." dedi.

        9

        Yıldırım, her hafta sonu hava şartlarının müsait olması durumunda il dışından sporcuları Ordu'ya davet ettiklerine dikkati çekerek "Bugün de böyle bir etkinlik düzenledik. Ordu Valiliğimiz öncülüğünde onlarca sporcu burada buluştu. Gelen herkese çok teşekkür ediyorum çünkü onların sayesinde buranın tanıtımı daha fazla oluyor. İnşallah önümüzdeki günlerde farklı etkinliklerle burada atlayış gerçekleştiren sporcu sayılarını katbekat artıracağız." dedi.