Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hava Durumu 16 Haziran 2016 hava durumu

        HABERTÜRK HABER MERKEZİ

        Yurdumuz Kuzey Afrika üzerinden gelen sıcak havanın etkisine girdi. Dün başlayan aşırı sıcaklar, bir hafta süreyle etkili olacak. Özellikle yurdumuzun batı bölgelerini etkileyecek sıcak hava, mevsim normallerinin 5 ila 9 derece üzerinde seyredecek.

        Sıcaklıkların Ege bölgesinde 43-44 dereceye kadar çıkması bekleniyor. İstanbul'da hafta sonu hava sıcaklığı 32-33 dereceye kadar çıkak. Bu sıcaklığın, İstanbul'da Haziran ayında ölçülen en yüksek sıcaklığa yakın bir değer olduğu bildirildi. Sıcaklıklar, doğuda ise mevsim normallerinde seyredecek.

        İSTANBUL'DA SU ORANI YÜZDE 75'E DÜŞTÜ

        Kışın dolan barajlardaki doluluk oranları ise yaz aylarıyla birlikte düşmeye başladı. İstanbul'da geçen ay yüzde 81 olan barajlardaki doluluk oranı, dün yüzde 75 olarak ölçüldü.

        Geçen ay yapılan ölçümlerde ise bazı kentlerdeki barajlarda ölçülen doluluk oranları şöyle: Ankara: 44.30, İzmir: 77, Bursa: 98, Konya: 56.8, Adana: 93.87 olarak ölçüldü.

        İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

        HANGİ BÖLGELERDE SAĞANAK YAĞIŞ BEKLENİYOR?

        Yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemizin iç ve doğu kesimleri parçalı, yer yer çok bulutlu, Orta ve Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzey ve doğusu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Kastamonu, Sivas, Elazığ, Bingöl ve Muş çevrelerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

        Yağışların sabah saatlerinde Rize ve Artvin kıyılarında, öğleden sonra Rize, Artvin, Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı ve Iğdır çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

        Rüzgar, genellikle kuzey yönlerden, Marmara'da güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, İç Anadolu'nun doğusu, Doğu Akdeniz'in iç kesimleri ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batı kesimleri ile yağış alan yerlerde yağış anında kuvvetli olarak (30-60 km/sa) esecek.

        HAFTASONU HAVA NASIL OLACAK? İŞTE 4 GÜNLÜK HAVA TAHMİNİ

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ