Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Cem Karabay dördüncü dünya rekorunu deneyecek

        Cem Karabay, Kıbrıs Barış Harekatı'nın 42'nci yılında 6 gün, 142 saat suyun altında yaşayacak. Guinness Dünya Rekorları Kitabı'na sualtı sporları branşında giren ilk ve tek Türk olan Cem Karabay, dördüncü kez dünya rekoruna gidiyor. Daha önce 2009, 2011 ve 2015 yıllarında sualtında 3 dünya rekoru kıran Karabay, KKTC'de kutlanan 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı'nın 42'inci yılında, 14-20 Temmuz tarihleri arasında 142 saatlik rekor denemesi yapacak.

        1974 Kıbrıs Barış Harekatı'nda Türk askerinin karaya çıktığı gün olan 20 Temmuz'da bu yıl 42'incisi kutlanacak olan bu önemli bayramda denizde yaşama dünya rekoru denemesine imza atacak olan Karabay, çalışmalarına KKTC'de başladı. Suyun altında en uzun süre yaşayan insan unvanı sahibi Cem Karabay'ın destekçileri arasında ise şu kurumlar bulunuyor: KKTC Kıyı Emniyeti, KKTC Alsancak Belediyesi, Beylikdüzü Belediyesi, Waterproof Türkiye, Derintek Deniz, İ.T.F Sualtı Hekimliği ve Hiperbarik Tıp Anabilim Dalı, SPY Güvenlik Teknolojileri, Beylikdüzü Sualtı Sporları Dünya Rekortmenleri Kulübü.

        KKTC'NİN ADINI İLK KEZ GUİNNESS REKORLAR KİTABINA YAZDIRDI

        BSS Dünya Rekortmenleri Kulübü Başkanı ve Türkiye Sualtı Sporları Federasyonu Donanımlı Dalış Kurul Üyesi de olan Cem Karabay, geçtiğimiz yıl denizde en uzun süre tüplü dalış rekorunu Girne Yavuz Çıkarma Plajı'nda 20 Temmuz tarihinde kırmıştı.

        CHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ