Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem İnanç Çanakkale Çan'daki Büyükpaşa köyünde ramazan davulcusu Hacer Yılmaz adlı bir kadın oldu

        Çanakkale'nin Çan ilçesine 12 kilometre uzaklıkta bulunan 100 haneli Büyükpaşa köyünde köylü kadınlar, davul çalarak köylüleri sahura kaldırdı.

        Davul çalmayı sevdiği için bu işi yaptığını söyleyen Hacer Yılmaz, vatandaşların verdiği hediyeleri, iftarda arkadaşlarıyla birlikte yiyeceğini söyledi.

        Çan ilçesine bağlı Büyükpaşa köyünde her yıl ramazan ayında sahur vaktinde köy korucusu tarafından çalınan ramazan davulunu bu kez kadınlar çaldı. Köy muhtarı Selahattin Yılmaz'ın eşi Hacer Yılmaz, beraberinde arkadaşlarıyla birlikte, davul çalarak köylüyü sahura kaldırdı.

        "DAVUL ÇALMAK HOŞUMUZA GİTTİ"

        Maniler söyleyerek köy sokaklarında gezen kadınlar, sahura kalkan vatandaşların verdikleri iftarlık hediyeleri de topladı.

        Hacer Yılmaz, "Davul çalmak hoşumuza gitti. Kadınlar olarak davul çalalım, birlik olalım dedik" diye konuştu. Köylü kadınlar ile köyün tüm sokaklarında davul çalarak dolaştıklarını söyleyen Yılmaz, maniler okuyarak köylüleri sahura kaldırdı. Yılmaz, verilen hediyeleri de akşam iftarda kadınlarla birlikte yiyeceklerini söyledi.

        İHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ