Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Cumartesi Bu hafta ne yapsak?

        HT CUMARTESİ / Selin ÖZAVCI

        KONSER/PARTİ

        25.06.2016

        ■ Alternatif müziğin büyük beğeni kazanan ismi Kalben, 22.00 itibarıyla Mask Live Music Club sahnesinde dinleyici karşısında.

        ■ Rock müziğin başarılı ismi Feridun Düzağaç, sevilen şarkılarını dinleyicilerle birlikte söylemek üzere saat 22.00’de Dorock XL sahnesinde.

        ■ Yaz gecelerinde serin bir terasın sıcak bir atmosferinde; Boğaz hattının en yenilerinden Alexandra Cocktail Bar’ın Alexandra Roof Top’ında eğlenmeye ne dersiniz? Cumartesi akşamları saat 18.00 21.00 saatleri arasında gerçekleştirilen günbatımı partilerinde DJ performanslarıyla hareketlenmeye hazır olun.

        ■ Rock grubu Six Pack, hareketli sahne performansıyla saat 22.00 itibarıyla Living Room sahnesinde olacak.

        ■ Mall of İstanbul’da yer alan MOİ Sahne, geçmişi 2500 yıl önceye dayanan ‘Çeng’in tekrar hayat bulduğu bir konsere ev sahipliği yapıyor. Arp sanatçısı Şirin Pancaroğlu ve müzisyen arkadaşlarının projesi ‘Çengnağme’nin konseri 21.30’da başlayacak.

        ■ 25.06.2016 Pop müziğin ünlü ismi Kenan Doğulu, ‘İhtimaller’ isimli yeni albümünden şarkılarla Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi’nde hayranlarının karşısında olacak. Vodafone Red Harbiye Açıkhava Konserleri kapsamındaki etkinlik saat 21.00’de başlayacak.

        İZMİR

        ■ Efes Antik Tiyatrosu, saat 21.00 itibarıyla son derece özel bir konsere ev sahipliği yapacak. 30. Uluslararası İzmir Festivali’nin kapanışını, Pablo Heras-Casado yönetimindeki Viyana Senfoni Orkestrası yapacak. Konsere piyanist Alice Sara Ott eşlik edecek.

        ANTALYA

        ■ 70’li yılların sonundan bugüne müzik yapan reggae grubu UB40, Expo 2016 Antalya Kır Aktivite Alanı’nda seyirci karşısında olacak. Konser 22.00’de başlayacak.

        ■ Türk pop müziğinin güçlü isimlerinden Gülşen, 21.30 itibarıyla Adam & Eve sahnesinde dinleyici karşısında olacak.

        26.06.2016

        ■ Blues rock türünde şarkılarla Naz Cimilli, saat 22.00’de Mask Live Music Club sahnesinde...

        ANTALYA

        ■ Elektronik müziğin hit üreticisi Afrojack, hareketli bir performansla saat 22.00’de Expo 2016 Antalya Kır Aktivite Alanı’nda sahne alacak.

        27.06.2016

        ■ 23. İstanbul Caz Festivali konserleri heyecanlı bir etkinlikle başlıyor. Şef Issam Rafea ve diğer üyeleriyle birlikte ülkelerini terk etmek zorunda kalan Suriye Ulusal Orkestrası; müzik dünyasının üretken ismi Damon Albarn ve sürpriz konuklarıyla Suriye kültürü ve müziğine bir saygı duruşu gerçekleştirecek. Konser saat 21.30’da Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi’nde.

        ■ Ramazanda Caz’ın son etkinliği Jon Balke, Mouna Boutchebak ve Snorre Bjerck’ten oluşan Siwan projesinin Sakıp Sabancı Müzesi bahçesinde vereceği konser olacak. Cenk Erdoğan da perdesiz gitarıyla Siwan’a konuk olacak. Konser saat 21.30’da.

        28.06.2016

        ■ 23. İstanbul Caz Festivali kapsamında bu akşam, disko müziğin yaşayan efsanesi Nile Rodgers ve grubu CHIC sahnede olacak. Saat 20.00’de Küçükçiftlik Park’ta gerçekleşecek konserde izleyiciler disko ve funk ile dolu tek gecelik bir festival yaşayacak. Gecenin açılışını psychedelic pop, indie rock grubu Unknown Mortal Orchestra yapacak.

        ■ Hip hop tarzındaki ‘Middleast Mansion’ isimli single ile müzik dünyasına giriş yapan Orkan Atak sahne adıyla OrBlooD, saat 22.00’de Dorock XL sahnesinde bir konser verecek. 29.06.2016

        ■ Ülkemizde ilk defa yapılacak olan Istanbul Woodwind Festival (IWF), İstanbul Klarnet Derneği’nin organizasyonu ve Kadıköy Belediyesi’nin işbirliği ve katkılarıyla Caddebostan Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek. Etkinlikler kapsamında saat 16.00’da Ferec Akbarov klarnet resitaliyle başlayarak gün boyu devam edecek. Flüt sanatçısı Jean Ferrandis ve piyanist Qiaochu Li saat 19.00’da; IWF Senfoni Orkestrası ise saat 20.30’da sahne alacak.

        ■ Açılış konserinde yer alacak diğer sanatçılarsa: Viyana Filarmoni Orkestrası solo flüt sanatçısı Walter Auer, Deutsche Oper Berlin solo fagot sanatçısı Selim Aykal, Belçika Ulusal Orkestrası klarnet sanatçısı Roeland Hendrikx, solo obua sanatçısı David Walter...

        ■ Büyük Ev Ablukada sevilen şarkılarıyla saat 21.00’de Akasya Kültür Sanat sahnesinde...

        ■ Living Room sahnesi saat 21.00 itibarıyla Ersin Özer Quartet performansına ev sahipliği yapacak.

        ■ Kalben, saat 22.00’den sonra Dorock XL sahnesinde...

        ■ Pop müziğin sevilen ismi Sertab Erener, 22.00’de Zorlu Performans Sanatları Merkezi Stüdyo’da dinleyici karşısında olacak.

        30.06.2016

        ■ Caddebostan Kültür Merkezi Büyük Salon sahnesi Istanbul Woodwind Festival kapsamında saat 18.00’de David Walter obua resitaline ev sahipliği yapacak.

        Zümrüt Alieva eşlik edecek. Saat 19.30’da ise Walter Auer flüt resitali dinlenebilecek. Auer’e piyanoda Lilian Tonella Tüzün eşlik edecek.

        01.07.2016

        ■ Istanbul Woodwind Festival kapsamında saat 19.30’da Burak Tüzün yönetimindeki Mersin Oda Orkestrası&Solistler 1 konserinde klarnet sanatçıları Ecesu Sertesen, Philippe Cuper ile flüt sanatçısı Bülent Evcil ve obua sanatçısı Sezai Kocabıyık sahnede olacak. Saat 21.00 itibarıyla ise Hüsnü Şenlendirici ve Taksim Trio sahnede olacak.

        ■ Elio Sedef, her cuma akşamı Ajda Pekkan’dan Yalın’a birçok ünlü ismin vokalistliğini yapan Zeynep Doruk performansına ev sahipliği yapacak.

        ■ Caz sanatçıları Önder Focan ve Elif Turan, saat 22.00’de Living Room sahnesinde....

        BODRUM

        ■ La Pla kabini, her perşembe cuma akşam üzeri saat 16.30’da başlayacak ‘Happy Hour’da DJ Kerimcan Durmaz performansına ev sahipliği yapacak.

        SERGİ

        ■ Bozlu Art Project Nişantaşı, 31 Ağustos’a kadar on iki sanatçının yapıtlarının bir araya geldiği Korku / Fear isimli karma sergiye ev sahipliği yapıyor. Çeşitli disiplinlerden sanatçıların ‘korku’ kavramını sorgulamalarından hareketle ürettikleri yapıtların yer alacağı serginin küratörlüğünü Özlem İnay Erten üstleniyor.

        ■ Fotoğraflarında yarı zamanlı tuttuğu figürler birer hayalete dönüşerek seyircisine; hayatın ve zamanın geçiciliğini anlatan sanatçı Özlem Acaroğlu’nun Ses’sis Zamanlar isimli sergisi 7 Temmuz tarihine kadar Gama Sanat Galerisi’nde görülebilir.

        ■ Galeri Eksen, resim sanatının başarılı ve kıymetli isimlerinin eserlerinden oluşan karma bir sergiye ev sahipliği yapıyor. İlhan Berk’ten Fikret Mualla’ya sanatçıların resimlerinin yanında heykel, seramik, fotoğraf ve özgün baskı dalında da küçük/büyük ebatlı eserleri 25 Temmuz’a kadar Galeri Eksen’de görülebilir.

        VİZYON

        Karşımızda ‘Ninja Kaplumbağalar: Gölgelerin İçinden’

        Süper kahramanlar, Ninja Kaplumbağalar karşımızda! Kahramanlarımız, süper kötü Shredder ile başa çıkmaya hazırlanırken kendilerini Shredder gibi amaçları güden, daha da büyük bir düşmanla, kötülüğüyle nam salmış Krang’le karşı karşıya bulurlar.

        Yine mi uzaylılar? ‘Kurtuluş Günü: Yeni Tehdit’

        90’lı yılların efsane yapımlarından Kurtuluş Günü uzaylı tehdidi ile huzurlarda. Uzaylıların teknolojilerini kullanmayı başarmış dünya ülkeleri, gezegeni korumak için büyük bir savunma programı başlatırlar. Sadece birkaç cesur erkek ve kadının marifeti dünyayı yok olmanın eşiğinden kurtaracaktır.

        ‘Kördüğüm’ oldu aşklar...

        Başarılı oyuncu kadrosuyla dikkat çeken Kördüğüm, 30’lu yaşlarına gelip hayatının aşkını bulamayan Maggie’nin hikâyesi... Çocuk sahibi olmak için planlar yaparken, kendini hayatının aşkı John’la karmaşık bir ortamda bulur.

        ‘Bekleyiş’ nasıl sonuçlanacak?

        Piero Messina’nın yönettiği ve Juliette Binoche, Lou de Laage, Giorgio Colangeli ve Domenico Diele’nin rol aldığı Bekleyiş’te Anna, eski bir villada, ıssız bir yaşam sürmektedir. Bir gün, oğlu Guiseppe’nin sevgilisi olduğunu söyleyen Jeanne adlı bir kız çıkagelir. Jeanne hakkında hiçbir şey bilmeyen Anna, tüm eşyaları odasında duran oğlunun kısa sürede döneceğini söyler ancak paylaşmadığı bir gerçek vardır...

        SAHNE/PERFORMANS

        ■ Aşkın ve hüznün dansı Flamenko, tüm dans tutkunlarını Caddebostan Kültür Merkezi Büyük Salon’a bekliyor. İstanbul’da Flamenko Var, saat 18.30’da başlıyor... İstanbullu bir flamenko dansçısının yaşamının her anında duyduğu ve etkilendiği seslerden yola çıkarak hayalindeki koreografilere ulaşmasını anlatan performansın yönetmeni Melek Yel; Cengiz Özkan’ın, Lorca’ya ait ‘Mecnunun Biri’ adlı şiir bestesiyle ve türküleriyle konuk olduğu gösteri 20 kişilik dansçı kadrosuyla sahnede olacak.

        ■ Yüzyıllardır Anadolu’da sergilenen Hacivat Karagöz oyunu, Türkiye’de ilk kez dev kuklalarla oynanıyor. Dev kukla gösterisi 25 Haziran Cumartesi, 26 Haziran Pazar ve 1 Temmuz Cuma günleri Mall of İstanbul’da Amfi Tiyatro’da saat 15.00’te başlayacak.

        ■ Son dönemin en çok eğlendiren oyunu; Levent Özdilek’in yönetip Akasya Asıltürkmen ve İlker Yiğen’in rol aldığı İnternette Tanışan Son Çift, 25 Haziran Cumartesi akşamı saat 21.015’te AKS sahnesinde izleyici karşısında olacak.

        BAŞKA NE VAR?

        ■ Yaz tatilini sanat ve spor gibi yaratıcı aktivitelerle geçirmek isteyen çocuklar için; Neşe Erberk’in Türkiye genelinde sahibi olduğu, 33 Neşe Erberk Anaokulu ve Ortaköy İlkokulu Yaz Okulu kayıtları başladı. 11 Temmuz 26 Ağustos tarihlerini kapsayan dönemde 3-6 yaş ve 7-10 yaş grubundaki öğrencilere yüzme, binicilik, yoga, basketbol, voleybol, futbol, bahçe oyunları, sanat çalışmaları, mutfak etkinlikleri, İngilizce ve drama alanında eğitim verilecek. Yaz Okulu, bunların yanı sıra bahçıvanlık, reçel yapımı, dikiş, marangozluk gibi yaşam becerisi çalışmalarıyla çocukların yaratıcı ve üretken bir yaz geçirmelerini sağlayacak.

        ■ Türkiye’nin moda alanında en yetkin eğitmen kadrosuyla hayat boyu sürecek bir moda yolculuğuna çıkaran İstanbul Moda Akademisi, moda alanında yetenekli, bu alanda kariyer yapmayı hedefleyen gençleri, Nişantaşı’nda bulunan binasında gerçekleştireceği yaz okuluna çağırıyor. 14-17 ve 18-25 yaş gruplarındaki gençlere moda sektöründeki kariyer seçeneklerini görmelerini ve geliştirmelerini sağlayacak eğlenceli, dinamik ve uygulama temelli 8 farklı eğitim içeriyor. İleriye yönelik hayalleri gerçekleştirmeye şimdiden adım atmak için...

        ■ Capacity Alışveriş ve Yaşam Merkezi, bir yaz kampanyası hazırladı. 31 Temmuz saat 22.00’ye kadar devam edecek kampanyada şanslı ziyaretçiler tatil kazanma imkânı kazanacak. Kampanya boyunca alışveriş merkezinde bulunan mağazalardan yapılacak her 100 TL’lik alışverişle Maldivler, Paris, Barcelona, Roma ve Fas, Belek, Lara ve Kemer’de tatil fırsatı kazanabileceksiniz. Alışveriş fişlerini kampanya kayıt noktasına ibraz etmeniz yeterli.

        HABERDAR OL

        ■ Aralarında John Digweed, Tiga, Nora En Pure ve Oliver Koletzki’nin de bulunduğu elektronik müzik sahnesinin son dönemde en başarılı isimlerini ağırlayacak olan Burn Electronica Festival için geri sayım başladı... 5-6 Temmuz’da Çeşme, Alaçatı Sound Pool’da düzenlenecek festivalde yanı sıra Tiga, Âme (Live), Bob Moses, Adana Twins, ve Sofi Tukker ile Birol Giray ‘BeeGee’, Murat Uncuoğlu, Sezer Uysal, Doruk Güralp, Ali Efe Dinç, Furkan Kurt, DJ Nisso, Büber, Becky From Rugrats, Sevil Soylu ve Ah Gülnihal sahnede olacak.

        ■ Monster Energy Presents: Rock Off 2016, 10 Temmuz’da yeni mekânı Parkorman’da gerçekleştirilecek. Bu yıl Lemmy Kilmister sahnesinde yer alması kesinleşen gruplar: Megadeth, Children of Bodom, Sabaton ve Dragonforce. Ayrıca Dragon’s Den’de Stratovarius’un vokalisti Timo Kotipelto’nun akustik performansının yanında birçok söyleşi, klinik ve imza seansı yer alacak. Rock müzik dinleyicisi için kaçırılmayacak bir aktivite...

        SİNEMA

        ■ Bomontiada’da ‘yetiştirme’ teması etrafında düzenlenen yaz programı, farklı disiplin, platform ve insanları; atölyeler, canlı performanslar, gösterimler ve panayırlarla Bomontiada avlusunda bir araya getiriyor. Yaz boyunca Başka Sinema işbirliğiyle ücretsiz olarak yapılacak Açık Havada Başka Sinema film gösterimleri, Bomontiada avlusuna davet ediyor. 29 Haziran akşamı saat 21.30’da Onur (Pride) izlenebilecek.

        ■ Birçok uluslararası festivale katıp Boston’dan ‘İnsan Hakları Ödülü’nü alan; Merve Gezen’in yazıp yönettiği ve başrolünde Seyhan Arman’ın rol aldığı, trans bir bireyi intihara sürükleyen süreci anlatan film Nerdesin Aşkım, 25 Haziran Cumartesi günü saat 18.00’de Cezayir Toplantı Salonu’nda gösterim yapacak. Gösterim sonrası yönetmen Merve Gezen ve Seyhan Arman ile de söyleşi gerçekleşecek.

        ■ Akbank Sanat Sinema Kuşağı, Nordik Film Günleri’nin son haftasında İsveç, Norveç, Finlandiya ve Danimarka Sineması’nın son dönem seçkin filmlerini seyirciyle buluşturmaya devam ediyor. Son haftada: 25 Haziran Cumartesi saat 12.00’de İyi Oğul ile saat 16.00’da Biz En İyiyiz; 28 Haziran Salı günü saat 17.00’de Sessiz Kalp izlenebilir.

        ■ M1 Adana AVM, ücretsiz açık hava sineması etkinliği ile sinemaseverleri Türk filmleriyle buluşturuyor. Alışveriş merkezinin dış alanında kurulan dev ekranda son dönem Türk filmleri cuma ve cumartesi akşamları saat 21.00’de gösteriliyor. 25 Haziran Cumartesi akşamı Kocan Kadar Konuş isimli film izlenebilecek.

        YEME-İÇME

        ■ Yaz sıcağında Boğaz’a karşı keyif yapmak isteyenler, haberimiz size İstanbul’un karmaşıklığından, trafiğinden ve gün içindeki aşırı sıcaklarından uzak olabilecek keyifli boğaz noktalarından biri olan Les Ottomans Hotel rıhtımında açılan Bijou, pop – up brasserie konseptiyle ağırlıyor misafirlerini. İtalyan, Güney Fransa ve Yunan mutfağından lezzetlerle buluşmak için tercih edilebilecek bir adres...

        ■ Reasürans Çarşısı’nda yer alan, müdavimlerini 25 yıldır ağırlayan kafe&restoran Cafe Wien sezona yenilenerek girdi. Sadece dekorasyonunda değil mönüsünde de yenilikler yapan mekâna özel olarak sunulan Schnitzel, Bratwurst, Macar Gulaş, Apfelstrudel, Sachertorte gibi lezzetler de başköşedeki yerlerini koruyor. Denemeye değer!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ