Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hava Durumu Hava durumu 29.06.2016

        HABERTURK.COM

        Meteoroloji bu gece ve yarın sabah saatlerindeMarmara'nın doğusunda (İstanbul Boğaz çevresi ve doğusu ile Yalova, Kocaeli, Sakarya, Bursa ve Bilecik çevrelerinde) görülecek kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklindeki yağışlar için uyarıda bulundu. Yağışların00:00 – 12.00 saatleri arasında etkili olması bekleniyor.

        İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

        Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün internet sitesinden yapılan açıklamada, "Bu gece ve yarın sabah saatlerinde İstanbul Boğaz çevresi ve doğusu ile Yalova, Kocaeli, Sakarya, Bursa ve Bilecik çevrelerinde görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak şeklindeki yağışların kuvvetli (metrekareye 21-50 kilogram) olması tahmin edildiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksamalar) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi.

        ANKARA VE 12 İL İÇİN UYARI

        Meteoroloji, yurdun iç kesimlerinde yerel gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini bildirdi. Açıklamada, bugün yurtta görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışın, Isparta, Konya, Ankara'nın doğusu, Kırıkkale, Kırşehir, Aksaray, Nevşehir, Yozgat, Çankırı, Çorum ve Amasya çevreleri ile Kastamonu ve Sinop'un iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olmasının beklendiği kaydedildi.

        Açıklamada, ani sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, lokal dolu yağışları gibi meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı da dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

        Yağışlar saat 23.00'a kadar etkili olacak.

        BU 10 İLDE YAĞIŞLAR ÇOK KUVVETLİ OLACAK

        Yurdun kuzey kesimlerinde görülecek yağışların bu geceden yarın öğle saatlerine kadar Orta Karadeniz’de (Sinop, Samsun, Ordu, Çorum, Amasya ve Tokat) Yarın akşam saatlerinden itibaren ise Doğu Karadeniz’de (Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin) kuvvetli ve yer yer çok kuvvetli olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (Ani sel, Su baskını, Yıldırım ve Heyelan) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

        Yağışların başlama-Bitiş Zamanı 30.06.2016 00:00 ila 01.07.2016 06:00 saatleri arasında.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ