Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Pazar İstanbul’dan Aydın'a tatilcilere lezzet rotası

        Ömür AKKOR / HABERTÜRK PAZAR

        Önümüzdeki bayram tatilini de düşünerek enfes bir gastronomik rota hazırladım. Hepsi birbirinden lezzetli ve mütevazı bu dükkânlara uğrayıp bayram yolculuğunu bir damak turuna dönüştürmek mümkün. Şimdi İstanbul’dan yola çıkıp adım adım gezmeye ve yemeye başlayalım. Bu macerada şehrinizde, kasabanızda, köyünüzde yemeğe ve kadim kültürümüze katkı sağlayacağını düşündüğünüz ne varsa HT Pazar ile paylaşmanızı çok isterim.

        Pasto / Palemek / Gökhan Aperatif BURSA

        Bursa bu güzergâhın kahvaltı noktası... Kahvaltı için Gökhan Aperatif’i ya da Pasto’yu seçebilirsiniz lakin dönüşte Palemek ve Pasto’nun enfes ekşimaya ekmeklerinden İstanbul’a götürmeyi unutmayın. Özellikle Anadou buğdayından yapılan Çorum, Gümüşhane ve Kastamonu ekmekleri tek kelimeyle efsane!

        Refik Usta KARACABEY

        Bu rotanın en kuvvetli dükkânlarından biri, sac tavası ve kestaneli kabak tatlısı gerçekten çok lezzetli. Salçalı ezmesi, taş fırında pişen Karacabey soğanı ve biberi... Bir de peynir görünümlü tava yoğurdunu unutamayacaksınız. Selamımı mutlaka iletin!

        Atadan Peynirci MUSTAFA-KEMALPAŞA

        4 kuşaktır peynirci bir aile, enfes peynirler ve mütevazı esnaflık... Anayoldan sadece 3 km içerde, siz de benim gibi peynir düşkünüyseniz dönüş rotanıza alın.

        Düzdağ Kahvesi

        Tabii ki tost ve ayran, kimse pek bilmez ama yolun hemen içerisinde. Yanturalı sucukları, Mihaliç peyniri bir de üzerine salça ile enfes bir öğün. Gelirken ya da dönerken mutlaka uğrayın derim.

        Haktanır Pide Fırını - İZMİR

        180 yıllık taş fırın ve son 90 yılında sadece iki usta çalışmış. Kemeraltı’nda kime sorsanız söylerler. Kemeraltı’na gitmişken söğüşçülere de uğramadan olmaz, yemek yerken biraz da ona yer bırakın.

        Salı pazarı - TİRE

        Yüz yılı aşkın süredir dua ile açılan pazarda bu ritüeli yerinde görmek için sabah 08.30’da pazarda olmaya çalışın. Civardaki tüm köylerden yerel üreticiler ve köylü kadınların buluştuğu Tire Pazarı bence dünyanın en güzel pazarlarından biri. Pazarı gezerken bir yandan da mutlaka yemek yiyin. Etrafta küçük küçük onlarca lokanta var ve bence hepsi iyi. Köfteci Sezgin, Ali Usta, taktak kebabı ve Kaplan Dağ Lokantası ise bence Tire gastronomi hayatının başyapıtları.

        Töngül Pide Fırını - ÖDEMİŞ

        “Sanatçı olmak 3 nesil aynı işi yapmayı gerektirir” demiş bir üstat, işte pide sanatını icra eden bir aile... Mutlaka ama mutlaka üzerine tereyağı ve 2 yıl beklemiş Ödemiş peyniri rendesiyle servis edilen Töngül pidesini tadın.

        Sümer ve Hukul Pide - YENİPAZAR

        Yenipazar bir slowcity, bu sebeple de yenilenler, içilenler, sebzeler, meyveler pek lezzetli... İki pide salonu da yolunuzu uzattığınıza fazlasıyla değer. Şehirde nöbetçi pide uygulaması var. Sanırım bu, Türkiye’de bir ilk. Bu sebeple istediğiniz saatte uğrayabilirsiniz.

        Mikado Pide - BOZDOĞAN

        Et Bozdoğan; tereyağı, süt Bozdoğan, turunç Bozdoğan, sebze Bozdoğan, manda kaymağı Bozdoğan, su Bozdoğan ve gazoz Bozdoğan Belediye Gazozu... Kısaca böyle anlatmak istedim. 40 yıllık bir dükkân ve 40 yıldır yerel üretici destekleyen bir dükkân. Bu bölgede pideler turunçla servis ediliyor istemeyi unutmayınız. Tabii bir de tahinli manda kaymağıyla kapanış yapmayı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ