Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Hava Durumu Doğu Karadeniz'de sel ve heyelan can aldı

        Rize'nin Çayeli İlçesi Armutlu Köyü'nde dün akşam aşırı yağış sonrası heyelan meydana geldi. Duvarı yıkarak eve dolan toprak kütlesinin altında kalan 18 yaşındaki Şevval Pehlivan ile kuzeni 17 yaşındaki Ruşen Pehlivan yaralandı. Şevval Pehlivan hastanedeki tüm müdahalelelere rağmen kurtarılamadı.

        Olay, saat 20.30 sıralarında Armutlu Köyü'nde meydana geldi. Yoğun yağış sonrası meydana gelen heyelanda, Pehlivan ailesine ait 2 katlı evin duvarını yıkan toprak kütlesi salona doldu. Şevval Pehlivan ile kuzeni Ruşen Pehlivan, toprak altında kaldı. Ev sakinlerinin yaklaşık yarım saatte toprak altından çıkardığı iki genç, Çayeli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Şevval Pehlivan, ilk müdahalenin ardından Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, Ruşen Pehlivan ise Rize Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. İstanbul'dan bayram tatili için memleketine geldiği öğrenilen Şevval Pehlivan'ın sağlık durumunun ciddi olduğu öğrenildi.

        "TOPRAĞI ELLE KAZARAK ÇIKARDIK"

        Ruşen Pehlivan'ın ağabeyi Oktay Pehlivan yaşadıklarını anlattı, olayın saniyeler içerisinde gerçekleştiğini belirterek, "Kuvvetli bir yağış vardı. Üst yamaç koptu, toprak kütlesi duvarı yıkıp eve girdi. Birileri 'Kaçın' diye bağırdı. Ne yapacağınızı bilmez halde sağa sola koşarken salona doğru koşan Şevval ile Ruşen toprak altında kaldı. Toprağı elle ve kürekle kazarak yaklaşık 30 dakika uğraştık. Çocukları toprak altından çıkartarak hastaneye ulaştırdık" dedi.

        HEYELANDA YARALANAN GENÇ KIZ HAYATINI KAYBETTİ

        Rize'nin Çayeli İlçesi Armutlu Köyü'nde meydana gelen heyelanda, duvarı yıkarak eve dolan toprak kütlesinin altında kalarak ağır yaralanan 18 yaşındaki Şevval Pehlivan, tedavi gördüğü Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybetti.

        3 OTOMOBİL HASAR GÖRDÜ

        Rize'de etkili olan şiddetli yağış Güneysu İlçesi Ortaköy Köyü'nde de heyelana neden oldu. Yollar kapandı, 3 otomobil hasar gördü.

        Ortaköy Köyü'nde şiddetli yağış sonrasında dağ yamacından kopan taş toprak kütleleri mahalle yollarını ulaşıma kapattı, bazı evler ile park halindeki 3 otomobile hasar verdi. Güneysu Özel İdare ekipleri kapanan köy ve mahalle yollarını açmak için çalışma başlattı. Bölgede oturanlar, gece saatlerinde etkili olan aşırı yağış sonrasında evlerini terk ettiklerini belirterek korku yaşadıklarını dile getirdi.

        DOĞUBAYAZIT'TA SELDE HAYVANLAR TELEF OLDU, EKİLİ ALANLAR ZARAR GÖRDÜ

        AĞRI'nın Doğubayazıt ilçesinde üç gündür yağan yağmur sele neden oldu. Selde ekili araziler ile birçok ev zarar görürken, çok sayıda hayvan telef oldu.

        İlçeye 30 kilometre uzaklıkta bulunan Suluçem, Karaşeyh ve Tutak köyleri başta olmak üzere birçok köy, selden dolayı zarar gördü. Karaşeyh köyünde çok sayıda küçükbaş hayvan telef oldu. Evlerin su ve çamur içinde kaldığı köylerde vatandaşlar, kendi imkanlarıyla suları tahliye etmeye çalıştı. Bugün sabah saatlerinde köylere giden iş makineleri ile çalışma yapıldı. Suluçem Köyü Muhtarı İlhan Özmen, yağışlar nedeniyle köylerinde büyük hasar meydana geldiğini söyledi. Su kanalları, ekili araziler ve çok sayıda evin zarar gördüğünü belirten Özmen, "Köy halkı çok mağdur. İş makineleri köye daha bugün geldi" dedi.

        Karaşeyh Köyü Muhtarı Hasan Akkaya ise çok sayıda küçükbaş hayvanının telef olduğunu belirterek, "Köyün içinde de arazilerimiz zarar gördü. Evlerimizin içleri su ile doldu. Zararımız büyük" diye konuştu.

        METEOROLOJİDEN YENİ UYARI

        Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan hava tahmin raporunda, Orta ve Doğu Karadeniz'de şiddetli ve aşırı yağışlar beklendiğinden, sel ve heyelan tehlikesine karşı dikkatli ve tedbirli olunmalı uyarısı yapıldı.

        Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "Bugün akşam saatlerinden sonra Orta ve Doğu Karadeniz'de etkisini arttırması beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, yarın gece saatlerine kadar Samsun'un doğusu, Ordu, Giresun ve Trabzon çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (50-100 kg/metrekare), Rize ile Artvin'in kuzey ilçelerinde (Hopa, Arhavi, Borçka ve Murgul) yer yer aşırı (100 kg/metrekare üzeri ) olması beklendiğinden meydana gelebilecek sel, heyelan, su baskını, ulaşımda aksamalar, yıldırım gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi.

        AJANSLAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ