Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Yabancı dil öğrenmenin püf noktaları
        1

        11 dil bilen 35 yaşındaki İtalyan Luca Lampariello, yazdığı makalede, dil öğrenmenin 11 püf noktasını paylaştı.

        1- Diller öğretilemez, öğrenilir. Öğrenme sürecinde size yardım eden birinin olması çok faydalıdır. Kendinize rehber bulun, eğitmen değil.

        2

        2-Bir dil, keşfedilmeye değer bir dünyaya açılan kapıdır. Gardınızı düşürün ve aşık olmaya hazır olun; diline, ülkeye, insanına ve hatta yemeğine. Bundan daha büyük motivasyon olamaz!

        3

        3-Eğer sevdiğiniz ve sizin işinize yarayan bir yöntem bulduysanız, tek başınıza istediğiniz dili öğrenmeye başlayabilirsiniz. Bir dili öğrenmek için sadece bir tane 'en iyi yöntem' yoktur. Sizin için en etkili olanı bulun ve deneyin.

        4

        4-Bir dil öğrenmek, kendi ana diliniz hakkında da size derin bir kavrayış sağlar. Eğer kendi dilinize benzer bir dil öğreniyorsanız, o dili konuşarak başlayın. Düşündüğünüzden kolay olacak.

        5

        5- 'Gereksiz dil' diye bir şey yoktur. Mutlaka bir gün işinize yarayacaktır. O yüzden başkalarının size ne öğrenmeniz gerektiğini söylemesine izin vermeyin. Kendi ilginize göre seçim yapın.

        6

        6-Yanlış alışkanlıklar geliştirmemek için ilk baştan doğru telaffuz üzerinde çalışın.

        7

        7-Eğer bir dili öğrenmekten vazgeçmek üzereyseniz, öğrenme isteğinizi harekete geçirecek bir şey arayın. Ülkesine gidin, insanlarıyla tanışın, o dilde film izleyin, ne olursa...

        8

        8-Eğer enerjinizi ve zamanınızı doğru organize ederseniz, iki dili aynı anda öğrenebilirsiniz.

        9

        9- Seyahat etmek çok büyük bir motivasyondur. Ne zaman olursa olsun sık sık seyahat etmeye çalışın. Bu size yeni kapılar açacak ve dil öğrenmeye itecek.