Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Cübbeli Ahmet Hoca'dan inciler

        VİDEO İÇİN TIKLAYIN

        GÖKMEN YAZAR / SAKARYA / AJANS HABERTÜRK

        FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYIN

        2007 yılında Ahmet Zaim Dizdar tarafından kurulan Gönül Eli Yardımlaşma Derneği'nin davetlisi olarak 2000 kişiye konferans veren Cübbeli Ahmet Hoca, konuşmasına herkese dua ederek başladı. Can düğün salonunda gelin ve damat için ayrılan koltuğa oturduğu halde vaz veren Cübbeli Ahmet Hoca, insanların niyetlerinin iyi olmasına yardım ettiğini belirtti. Cübbeli Ahmet Hoca, kendisini dinlemeye gelenleri iltifatlara boğarak şöyle konuştu: "Bir gün bir de bakarsınız kabirde mahşerde herkes zora, dara düşmüş. Size ise kolaylık açılmış. Siz de şaşırırsınız. Herkes maça, film izlemeye giderken, dizi izlerken, yiyip içerken, sen ilim meclislerine gittin. Ahiret için hazırlık yaptın. Kabir var ahiret var diye dert edip ilim meclislerine gittiğin için size rahatlık olacak"

        BU KANALLAR BİZE LAZIM MI ?

        İnsanların televizyon başlarında diziden diziye filmden filme geçip zaman harcadığını söyleyen Cübbeli Ahmet, " Oturmuşlar televizyonların başına namaz yok, abdest yok, helal yok, haram yok, bu kanallar lazım mı diye bakan bile yok. Bunlar da güvence var. Sanki bize bir şey olmaz diyorlar. Dünyada Allah'tan korkmak lazım. Cenab-ı Allah bize o korkuyu tattırsın. Neden bu hapishaneler yetmiyor, dolup taşıyor. Bir bu kadar daha hapishane olsa yetmez. Neden? Çünkü Allah korkusu kalktı. Siz Allah korkusu nedeniyle buraya geldiniz. Bir ahiret endişesi taşıyorsunuz. Buna bir ilaç arıyorsunuz. Dertli olana rabbim yardımcı olur "dedi.

        ÇOK HASTAYIM

        Hasta olduğu halde konferansa katıldığını belirten Cübbeli Ahmet, kalabalığı görünce biraz iyileştiğini söyledi. Konuşması sırasında kendisini dinleyenlerin zaman zaman ' Amin... Amin.. " diyerek katıldığı Cübbeli Ahmet; " Hastayım. Günde 30 hap alıyorum. 5 iğne oluyorum. Biz diğer sağlam hocalar gibi değiliz. Maşallah onlar sağlam adam. Benden sağlam adam işi beklemeyin. Hastayım. Hastalara ve cenazelere gidemiyorum. Kusura bakmayın. Bu arada meydanı boş bulanlar var: Cemaatten kopmalar var. Ama biz bunlara meydanın boş olmadığını göstereceğiz. Bunların içinde satılmışlar da var. Kimisi avanaktır, ahmaktır. Biz ahmak olamayız. Akıllı olmalıyız. İtikatımızdan ödün vermeyeceğiz. Dinimize sarılacağız "diye konuştu.

        18 YAŞINDA GELİNLİK KIZLAR OKULA GİDER Mİ ?

        Camilerin boş olduğunu dile getiren Cübbeli Ahmet, "Camilerimiz boş. İslami hassasiyetler zayıf. Adamın kendi işine, doğalgazına, elektriğine dokunduğunuz zaman, herkes itiraz ediyor. Öte yandan okullar 12 seneye çıksın deseler, herkes 'Çıksın' der. Bakın şimdi eğitim 9 yıla çıktı. 12 yaşa çıkartacağız diyorlar. Bundan haberiniz var mı? Yok. 18 yaşına kadar gelinlik kız çocukları nasıl gidecek bu okullara. Hangisinin midesi bunu alıyor. Bir tutam sakallı, sarıklı adamlar takva lalıfı kimseye bırakmıyor, bana da bırakmıyorlar. Fakat bu işlere sıra geldi mi 'Sen o işleri karıştırma' diyorlar. Ben bu işleri karıştıracağım"dedi.

        "AVANAK OLURSANIZ ZORUNLU EĞİTİM 12 YAŞA ÇIKAR"

        "Evliyanın başı efendi hazretleridir" diyen Cübbeli Ahmet Hoca, "Avanak olursanız zorunlu eğitim yaşını 12' ye de çıkartırlar. Bizim milletin maaşını biraz kes, benzini 3 ise 6 ya. Çocuklar 12 yıl okula mecburi gitsin de. 'Ehh gitsin ' der. Bu iş ahiretime dokunur mu ? Bunlar ahiretime zarar verir mi? Hiç bunları sormuyorsunuz. Ölçüleriniz ahirete göre değil. Değerleriniz bozulmuş, mizanlarınız yanlış tartıyor. Ayarlarınız kaçmış. Ölçünüz maddi menfaat olmuş. Uykuyu, koltuğu, saldalyeyi çok sevenler acaba arkalarında ne bırakıyorlar" diye konuştu.

        EMİNE ŞENLİKOĞLU DEĞİŞTİ

        İslamcı yazar Emine Şenlikoğlu'na da çatan Cübbeli Ahmet," Şenlikoğlu bacımız, efendimizin kürsüsünün dibinde, senelerce sohbet dinleyen, akıllı, fikirli yazar çizer. Bir gün çıktı ben efendinin anlattıklarının yüzde 75'ine inanmıyorum dedi. Böyle kadınlar bile böyle oldu da, siz hangi aklınızla bu konuları kıyaslarsınız. Cemaatin itikatından bir karış ayrılan, cehennem cemaatlerindan olur. Yapmayın" dedi. Efendi hazretlerinin kendilerine ' herkesle uğraşamayız. O zaman kapımızı koruyacağız ' dediğini söyleyen Cübbeli Ahmet; " Kapınızı muhafaza edin. Her tarafla uğraşamayız" diye konuştu.

        KÖŞE YAZARLARI FETVAYI KİMDEN ALIYOR ?

        Efendi Hazretleri olarak nitelediği Mahmut Hoca ile olan görüşmelerini sitede ve dergisinde yayınladığını söyleyen Cübbeli Ahmet, " Bunları okuyun. Kısa konuşur. Alfan dergisi ehli sünnetin sesidir. Ben Allah için çalışıyor ve bu dergiden bir kuruş almıyorum. Ben gece uyumuyorum. Sabahlara kadar çalışıyorum. Gündüz tesfirdeyim. Gece kitap için çalışıyorum. Kitaplar hazırlıyorum 'diye konuştu.

        Kendisini dinleyen yüzlerce kişiye ' Müslüman kanın donsun' diye seslenen Cübbeli Ahmet, "Kimler köşe yazarı? Kimlerden fetva alıyor bu bürokrasi? Yukarıdaki kafalar hangi hocaları dinliyor? Cübbeliyi mi dinleyecek? Amentüye biz nasıl inanıyorsak, Yahudiler de aynı inanıyormuş. Tövbe tövbe. Estağrufullah. Mesele ne biz Allah için bu dine yardım etmek istiyoruz. Hizmet etmek istiyoruz. Benim bir derdim yok"dedi.

        İSTESEM 40 KEZ MİLLETVEKİLİ OLURDUM

        CHP' nin Kur'an kursları açıklamasını da değerlendiren Cübbeli Ahmet, " CHP ' Kuran kursları açacağız ' demiş İyi yapsın. Kim Kur'an kursu açarsa helal olsun. Ama birisi benim için 'Bir partiden yakında aday yaparlar' demiş. Yahu kardeşim benim derdim adaylık olsaydı, ben 40 kere milletvekili olmuştum. Ben bağımsız çıksam bazı siyasilerden daha iyi olurum. Yahu milletvekilliği nedir? Reisicumhurluğu versen alır mıyım acaba ? Bir de üzerine para ver. Vallahi değişmem. Şimon Peres gelecek elini tutacağım. Deli miyim ben yaa. Ben razıyım ayet okumaktan, hadis okumaktan. Ben bu dine razıyım. Cemaat olarak beni bir kardeş olarak kabul ederseniz, sizden de razıyım. Ama sizde bir gevşeklik görüyorum. Çünkü bu dergideki yazılar yayılsın diyorum. Ehli sünnetin sesi olarak" diye konuştu.

        EFENDİNİN DURUMU İYİ

        "Efendi hazretlerinin sağlığı iyi" diyerek Mahmut Hoca'yı işaret eden Cübbeli Ahmet, " Efendimiz gayet iyi durumda ve başımızdan eksik etmesin. Hasta değil. Hafızası gitmiş. Ölmüş gibi dedikodulara son vermek için dergide kendisinin her ay fotoğrafını yayınlıyacağız. Öyle anlaştık. Böylece efendi hakkındaki söylentiler de bitecektir"dedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ