Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam İlişkinizi sağlıklı yaşayın

        Erkekler ve kadınlar… Ne birbirleri ile, ne bir arada… Birbirilerini anlamak yerine, anlamamak ve çoğu zaman yanlış anlamak suretiyle harcıyorlar zamanı. Oysa ki, hayat bunun için fazlasıyla kısa. Şimdi sizlere, sağlıklı ve huzurlu bir ilişkinin basit kurallarından bahsedeceğim.

        Bu kurallar, inanın çok kolay hayata geçebilecek ve yansımalarının da hayatınızı değiştireceği kurallar. Deneyin, belki o zaman erkekler daha anlamlı ve net cümleler kurar, kadınlar da her cümleyi çözmek için günler boyu düşünmek zorunda kalmazlar. İşte yaparsanız daha mutlu olacaklarınız…

        GÜVENİN

        Güvenin ama önce kendinize. Bu özgüven hadisesini dengede tuttuğunuz sürece, hayatınızda, özgüven eksikliğinden kaynaklanan, hastalıklı ruh hallerinden uzak kalırsınız. Bu şekilde, karşınızdakine de güvenirsiniz. Veya herhangi bir olumsuz koşulda, kendinizi toparlamanız daha kolay olur. Güven duygusu, ruh sağlığı ve yaşam kalitesi için çok önemlidir, bunu sakın es geçmeyin.

        SİZİ İSTİYORSA

        Şunu asla unutmayın, kadın veya erkek fark etmez, biri bir şeyi çok istiyorsa, onu ne yapar eder başarır. İlişkilerde de bu böyledir, inanın deneyimle sabit. Bir kadın, sizinle bir ilişki yaşamak istiyorsa, bunu yapar. Erkekler için de, aynı şey geçerli. O yüzden, eğer olmuyorsa, taraflardan biri yeterince istemiyor demektir. Diretmeyin, üzmeyin ve üzülmeyin.

        EGONUZU SUSTURUN

        En çok can yakan maddeye geldik sanırım. Egonuz, mantığınız ve duygularınızın üzerine oturmuşsa, işiniz çok zor demektir. Çünkü; egonuz kuvvetlidir; sizin yerinize hareket eder ve konuşur. Herhangi bir red edilme durumunda, olduğu yerden ateşler saçarak yüzeye çıkar ve geriye yangında kurtarılacak bir şey kalmaz. O yüzden, kurtulana dek egonuzu, olabildiğince düşük volümde dinleyin.

        SADECE SEVMEYİN, ANLAYIN

        Kuru sevgi mutluluk getirmez. Aslında birini kendinizden çok seviyorsanız, bu, bol soru işareti ile biten bir hadisedir. Sadece sevmek, ilişkinizi ayakta tutar yanılgısına kapılmayın. Anlamak, sevmekten çok daha sağlıklı bir ilişki yaşamanızı sağlar. Empati yapmayı başarabilirseniz, doğru yoldasınız demektir. Anlamaya çalışmakla işe başlayın, dinleyin. Onun yerine düşünüp, onun yerine kurmayın cümlelerinizi. Karşınızdakinin de düşünebilen ve kendini ifade edebilen bir canlı olduğunu unutmayın.

        DEMAGOJİYE SON

        Sakın sıkışınca veya tehlikeli anlarda demagoji yapmayın. Karşınızdakinin üzerinde etkili olabilirseniz, evet, ilişkinizin süresi biraz daha uzar ya da durumu anlık olarak kurtarabilirsiniz, ama, bir taraftan da bitişi hızlandırmış olursunuz. “Hayatımı sana adadım” “Saçımı süpürge ettim” “Senin için nelere katlandım” gibi duygusal baskı içerikli cümleler, karşınızdakine yakınlaştırmak yerine, sizi, ondan ışık hızıyla uzaklaştırır. Derdiniz neyse, dürüstçe paylaşın, alacağınız cevaplar çok daha net olacaktır.

        ÖZGÜRLÜĞÜNÜ KISITLAMAYIN

        Çok, çok önemli bir madde. Özgürlükten kastımı açıklayarak başlayayım. Bireysel olarak yapmaktan keyif aldığı şeylerin önünü kesmeyin. Karşınızdaki kişinin, sizden önce de bir hayatı olduğunu, yalnız veya arkadaşlarıyla yapmaktan haz duyduğu şeyler olduğunu unutmayın. Yalnız alışverişe çıkmak, evde oturup müzik dinlemek, arkadaşlarıyla buluşup, bir şeyler içmek gibi… Yani, ilişkiye başlamanız demek, tek yumurta ikizi gibi her şeyi birlikte yapmanız anlamına gelmiyor. Kişi kendi ile de kalarak mutlu olabilir. Bunu yapıyor olması, sizi aldattığı veya aldatacağı anlamına gelmez. Zaten bu paranoya içerisindeyseniz, önce “neden güvenmediğiniz biriyle birliktesiniz?” sorusunu cevaplayın içinizde.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ