Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Cumartesi Bodrum, Bodrum...

        HT CUMARTESİ / Levent ÖZÇELİK lozcelik@htgazete.com.tr

        Bayram kalabalığını atlatan Bodrum’da asıl sezon şimdi başlıyor. Bayram ve maalesef memleketin içinde bulunduğu talihsiz dönem derken Bodrum kendine yeni yeni geliyor. Eski Bodrum özlemiyle geçen hafta yola düştüm. Eski Bodrum’u özlemiştim. Geçen hafta “Çok kalabalıklara karışmadan iyi ve popüler yerleri gezeyim” dedim. “Nasıl olur?” demeyin, oldu. Eski arkadaşlar, eski kıyılar, eski mekânlar, adı değişse de hâlâ aynı hatıraları bulduğum mekânlara uzandım. İrfan Kuriş’in Flamm’a, Arda Önen’in çocukluk hayalini gerçekleştirip 15 yıldır işlettiği Sail Loft’a, Şebnem Ercan ve Murat Özalp’in işlettikleri Bella Sombra Hotel’e, Ali Perret ve Arzu Göknar işlettikleri Pannonica Jazz Bar’a ve tabii ki Xuma Beach’e gittim. İşte yaz bitmeden en tazesinden Bodrum notları...

        Kafa dinlemek için

        İrfan Kuriş Bodrum ve Türkbükü’nun efsanesidir. İstanbul Asmalı Mescit’in en güzel mekânlarından Flamm’ı birkaç yıl önce eski gözağrısı Bodrum’a taşımıştı. Beach ve restoran olarak hâlâ en özel mekânlardan biri Flamm. Gündüz kafa dinlemek ve iyi yemek yemek için ideal. İnsanların kumun üstünde yemek yiyebildikleri eski Bodrum havasını hatırlatıyor. 150 yıllık taş evlerden kapısı denize direkt açılan otel odaları. Beach mönüsünde mozzarellalı domates gazpacho ve flamm burger, akşam mönüsünde deniz mahsüllü risotto ve frambuazlı kadayıf favoriler.

        12 ay kesintisiz müzik

        Bodrum’un tam da ihtiyacı olan mekânlardan Pannonica. Bodrum’un alışagelmiş mekânlarına benzemiyor. Çölde vaha gibi. Denize ve maviye ara verip kulaklara hitap etmek için var sanki. 12 ay boyunca açık olan mekânda pek çok ünlü müzisyen sahne alıyor. Bilgi Üniversitesi Müzik Bölümü kurucularından besteci ve piyanist Ali Perret’nin hayata geçirdiği Pannonica -konser mekânı2013 Aralık’ta açılmıştı. Adına aldanmayın, sadece caz yok Pannonica’da, alternatif, etnik, rock, soul da çalıyorlar. Ağustos ayında Sarp Maden, Cengiz Baysal, Çağlayan Yıldız, İonnis Pourmaras, Apostolos Sideris, Neşet Ruacan, Volkan Öktem, Zeynep Casalini, Powerdrunk ile Suat Vergili, Ralph Battle, Murat Han Turgut, Şirin Soysal, Vedat Özdemiroğlu ve Önder Focan gibi pek çok müzisyen şahne alacak.

        Yaz mönüsü iddialı

        Geçtiğimiz hafta birkaç arkadaşım “Dj Memo Garan Boho’da çalıyor, akşam üzeri orada buluşalım” dedi. Kendi aramızda “Ne güzel bir yer” diye konuşurken, bir de içeriye göz atayım dedim. Meğer bana geçtiğimiz kış açacaklarını söyledikleri mekân buymuş. Boho’da mobilyaların pek çoğu Fransa ve İstanbul antikacılarından satın alınmış. Girişteki bar şık, deniz tarafındaki pencerelerin önüne konulan yüksek masalar ve dışarıdaki bahçe mekânın alametifarikalarından. Yalıkavak’ta eski Bodrum’u anımsatan bir mahallenin kıyısında 5 odalı bir hipdesign hotel. En güzel yanı bahçesi ve mutfağı. Şef Nikol Basoğlu şahane bir yaz mönüsü hazırlamış. Boho’nun tasarımı ise Emir Uras Stüdyo’dan Esra Güray’a ait. Yalıkavak merkezinin yanı başında, kalabalık ve gürültüden uzak alternatif şık bir otel ve restoran-bar burası.

        Her hafta İskender Paydaş

        Şebnem Ercan ve Murat Özalp’in işlettiği otel, Bodrum’un en özel mekânlardan biri. Her cumartesi İskender Paydaş’ın çaldığı partiler burayı daha da canlı kılıyor. Bir diğeri ise havuzu klorlu değil ozonlu. Toskana ve Provencal tasarımıyla dikkat çeken otelin peyzajı Lurat Plavlen’nin elinden çıkmış. 18 odalı butik otele ilave olarak 100 kişi kapasiteli bir İtalyan restoranı var.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ