Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Cumartesi İstanbul'da bu hafta gerçekleşecek etkinliker

        SELİN ÖZAVCI - HABERTÜRK CUMARTESİ

        13.08.2016

        -Elektronik müzik dinleyicisi için uzun sürecek bir hafta sonu programı bugün başlıyor... Burn Electronica Festival Istanbul 2016, bugün ve yarın şehrin en popüler plajlarından Suma Beach’te gerçekleşecek. Elektronik müzik sahnesinin en başarılı isimlerinin yanı sıra; birçok aktivite, workshop ve pop-up shop’larla da farklı bir festival deneyimi olacak. Sahnede olacak isimlere gelince: Dubfire, Scuba, Black Coffee, ANNA, Efdemin, Aril Brikha, Ripperton, Re.You, Elekfantz, Musumeci, Soul Clap, Wolf + Lamb, PillowTalk ve Nick Monaco.

        -3. Burgazada Progresif Müzik Festivali, dolu dolu bir programla bugün ve yarın Burgazada Cennet Bahçesi’nde gerçekleşecek. Festival kapsamında bugün sahnedeki isimler Flower Room, Los Paradisos, Altın Madalyon, İhtiyaç Molası, Kırıka ve Dinar Bandosu olacak. Konserler 17.00’de başlayacak.

        -Nazım Hikmet KM - Kışlık Bahçe sahnesi ‘Şarkılar Kadıköy’de’ etkinliğiyle Mezzo Soprano Senem Demircioğlu ve piyanist İklim Tamkan konserine ev sahipliği yapacak. Konser 20.00’de başlayacak.

        -Beyrut Performance sahnesi saat 21.30 itibarıyla, Mabel Matiz’i ağırlayacak.

        -Kalben, 20.00’de IF Performance Hall Ataşehir sahnesinde.

        -Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi’nde, Turkcell Yıldızlı Geceler kapsamında, saat 21.00’de Mustafa Ceceli var.

        -Sevilen şarkılarıyla Nev, saat 22.00’de Dorock XL’ta.

        -Pop müziğin yeni isimlerinden Bulut Duman, Meydan AVM de.

        İZMİR

        -Babylon Çeşme, Türkiye’de punk ve ska akımının en önemli temsilcisi Athena, DJ Funky ‘C’ ve Kaan Düzarat’ın performanslarının yanı sıra gün boyu devam edecek plaj aktiviteleriyle keyifli bir deneyim vaat ediyor.

        -Başarılı DJ Hüseyin Karadayı ve pop müziğin sevilen isimlerinden Tuğba Yurt, 22.00 itibarıyla Mambo Beach Club sahnesini paylaşacaklar.

        BODRUM

        -Club Sapphire sahnesi saat 22.30 itibarıyla Halil Vergin performansına ev sahipliği yapacak.

        -Blue Marlin Ibiza Bodrum’da house müziğin ünlü DJ’lerinden Yves Larock var.

        ANTALYA

        -Yerli müzik sahnesinin başarılı gruplarından Adamlar, 22.30 itibarıyla The Roxx Pub sahnesinde.

        -Ebru Polat, saat 22.00 itibarıyla Timezone by Hudson’da.

        -EXPO 2016 Antalya’da, saat 21.00’de Büyük AmfiTiyatro’da Mustafa Sandal konserine var.

        GİRNE

        -Balkan türkülerinin sevilen sesi Suzan Kardeş, The Savoy Ottoman Palace & Casino sahnesinde dinleyicisiyle buluşacak.

        Bengü
        Bengü

        14.08.2016

        -Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi, saat 21.00 itibarıyla ‘Aşka Dair Şarkılar’ gecesiyle Cengiz Kurtoğlu, Hakan Altun ve İstanbul Ses Kayıt konserlerine ev sahipliği yapacak.

        -Latin müziğinin ritmine kapılmak isteyenler, saat 20.00 itibarıyla başlayacak Dans Keyfi Latin Party ile IF Performance Hall Ataşehir’de buluşacak.

        -3. Burgazada Progresif Müzik Festivali, bugün ve yarın Burgazada Cennet Bahçesi’nde gerçekleşecek. Sahnedeki isimler Nirvan Bilirmul, Von, Karakamu, Umut Töre Bandosu, Teneke Trampet, Flört, Kesmeşeker, DJ Gee.

        ANTALYA

        -EXPO 2016 Antalya, bu akşam saat 21.00’de Büyük AmfiTiyatro’da Serdar Ortaç’ı ağırlıyor.

        Bulut Duman
        Bulut Duman

        BODRUM

        -Pop müziğin nev-i şahsına münhasır ismi Yıldız Tilbe, 22.00 itibarıyla Club Pasha Bodrum’da.

        -Club Sapphire sahnesi eğlenceli bir geceye daha imza atacak. Sahne, 22.30 itibarıyla Şenol Uzman ve MC Eda Lilsun’un olacak.

        KUŞADASI

        -Zakkum, yeni albümleri ‘Bir Gece Yarası’dan şarkılarla, gece yarısı itibarıyla Bar19’da.

        17.08.2016

        -Müzik Boğaz’dan Gelir Teknesi’nin konuğu Deniz Tekin olacak. Tekne hareket saati 19.00.

        BALIKESİR

        -Anadolu’dan Balkanlar’a, Mezopotamya’dan Kafkaslar’a özgün sesleri harmanlayan Kardeş Türküler; popüler müziğin sevilen ismi Candan Erçetin’le buluşuyor ve saat 21.00 itibarıyla Altınoluk Amfitiyatro sahnesinde.

        İZMİR

        -Nükhet Duru ve Soner Olgun, ‘Dost Muhabbeti’ ile saat 21.00’de Bostanlı Suat Taşer Açıkhava Tiyatrosu’nda.

        ÇEŞME

        -Bolero’lar, Salsa’lar, Caca’lar ve dünyanın müziğiyle Ayhan Sicimoğlu & Latin All Stars, saat 21.00’de Hayal Kahvesi Çeşme Marina sahnesinde olacak.

        BODRUM

        -Modern zamanların ozanı Hüsnü Arkan ve büyülü sesiyle şarkılara hayat veren Birsen Tezer, saat 21.00 itibarıyla Bodrum Kalesi’nde bir konser verecek.

        - ‘Bir Gece Yarası’ isimli yeni albümlerinden şarkılarla Zakkum, Mandalin Bodrum sahnesinde.

        18.08.2016

        -Popüler müziğin sevilen ismi Bengü,saat 21.00’de Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi’nde hayranlarının karşısında olacak.

        -The Grand Tarabya’nın ikinci katında bulunan Diba Bar, dolunayda caz geceleri düzenliyor. İlk randevu ise 18 Ağustos Perşembe, Purple Hand Band grubuyla olacak. Konser saat 21.00’de başlayacak.

        KUŞADASI

        Ayhan Sicimoğlu&Latin All Stars, Bolerolardan salsalara uzanan bir geceyle, 21.00’de Kuşadası AVM Amfitiyatro sahnesinde olacak.

        Zakkum, saat 22.30 itibarıyla REHABilitasyon Bar sahnesinde.

        MARMARİS

        Amansız Gücenik’ten şarkılarla Ceylan Ertem, 21.00’de Marmaris Amfi Tiyatro sahnesinde.

        ÇEŞME

        Nükhet Duru ve Soner Olgun, ‘Dost Muhabbeti’ ile saat 21.00 itibarıyla Hayal Kahvesi Çeşme’de.

        ANTALYA

        -Adam & Eve Hotels sahnesi saat 21.30 itibarıyla Sinan Akçıl konserine ev sahipliği yapacak.

        -Ziynet Sali, sevilen şarkılarıyla saat 22.00’de Kaya Palazzo Belek Convention Center’da.

        Wolf + Lamb
        Wolf + Lamb

        19.08.2016

        -Bomontiada, 19 Ağustos Cuma akşamı saat 20.30’da Türkiye’nin en uzun soluklu blues grubu Bluesaint Blues Band’in performansına ev sahipliği yapacak.

        -Caz müziğin başarılı isimlerinden Selen Gülün Trio, saat 19.00 itibarıyla The Primetime Cruise teknesinde bir konser verecek.

        -Müzik Boğaz’dan Gelir Teknesi’nin konuğu Yeni Türkü olacak. Tekne 19.00’da hareket edecek.

        -Rock müziğin sevilen ismi Pilli Bebek, 22.30 itibarıyla KadıköySahne’de.

        -Ferhat Göçer, Turkcell Yıldızlı Geceler kapsamında sevilen şarkılarıyla saat 21.00’de Harbiye Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi’nde olacak.

        -Alternatif müziğin sevilen ismi Büyük Ev Ablukada, 20.30’da Akasya Kültür Sanat sahnesinde olacak.

        -Kınalıada Su Sporları Kulübü, saat 21.00 itibarıyla nostaljik bir geceye ev sahipliği yapacak. Hey Gidi Günler Konseri 3, pop müziğin altın çağı sayılan 70’li yıllarda hit olmuş şarkılarından oluşan bir gece sunacak... POPSAV Orkestrası eşliğinde sahnedeki isimler Bilgen Bengü, Coşkun Demir, Ercan Turgut, Ersan Erdura, Güzin ile Baha, Kartal Kaan, Rana Alagöz, Selçuk Alagöz, Sevda Karaca, Nur Yoldaş, Metin Ersoy, Tülay Özer ve Yeşim.

        DATÇA

        -Ceylan Ertem, sevilen şarkılarıyla 21.30’de Datça Açıkhava Tiyatrosu’nda.

        BODRUM

        Bodrum Antik Tiyatro’da saat 21.00 itibarıyla Sibel Can var.

        -Murat Dalkılıç, 19 Ağustos’ta Rixos Premium Bodrum’da.

        ÇEŞME

        -Romantik şarkıların sevilen ismi Yaşar, 22.00 itibarıyla Hayal Kahvesi Çeşme Marina sahnesinde olacak.

        SAHNE/PERFORMANS

        Elizabeth Coleman’ın kaleme aldığı ve Akasya Asıltürkmen tarafından uyarlanan romantik komedi Bekarlığa Veda isimli oyun, 24 Ağustos Çarşamba akşamı Akasya Kültür Sanat’ta izleyici karşısında olacak. 25 Ağustos Perşembe akşamı; internette tanışan bir çiftin arkadaşlıklarını gerçek hayata taşımaya karar verdiklerinde yaşadıklarını eğlenceli ve komik bir dille sahneye taşıyan İnternette Tanışan Son Çift oyunu izleyenleri güldürecek. 26 Ağustos Cuma akşamı ise sahne bir Boris Vian klasiği İmparatorluk Kuranlar Yahut Şümürz isimli oyun trajikomik karakterleri aracılığıyla kaybetmeyi ve son yüzleşmeye kadar her şeyin inkârını gözler önüne serecek.

        Kadıköy Belediyesi’nin 14 yıldır aralıksız düzenlediği Tiyatro Festivali devam ediyor... Festival kapsamında bu akşam Tiyatro Ak’la Kara’nın Üç Nokta; yarın akşam Boğaziçi Gösteri Sanatları Topluluğu’nun Kim Var Orada? Muhsin Bey’in Son Hamlet’i; 15 Ağustos’ta Doğaçlama Kabare’nin Ne Ala Temaşa; 16 Ağustos’ta Bo Sahne’nin Uşak, Kral ve Ötekiler; 17 Ağustos’ta Emek Sahnesi’nin Sadece Diktatör; 18 Ağustos’ta Süheyl&Behzat Uygur Tiyatrosu’nun Markopaşa Müzikali isimli oyunları izlenebilecek. Oyunlar saat 21.00’de başlayacak.

        Canım Kardeşim
        Canım Kardeşim

        Canım Kardeşim adlı çizgi dizinin müzikli sahne gösterisi, Gergedan Yapım oyuncuları tarafından bugün saat 14.00’te MOİ Sahne’de. Müge ve Mine kardeşlerin dünyayı dolaşarak yaşadıkları maceraları konu alan sahne gösterisi, çevre duyarlılığı, kardeşlik ve dayanışma gibi temaları eğlenceli bir dille işliyor.

        SERGİ

        Mixer’in yeni sergisi Grid, çalıştığı düzlemi eşit parçalara bölen, bu parçalarla bütün arasında ilişki kuran sanatçıların işlerini bir araya getiriyor. Mutlu Aksu, Rengin Altınalmaz, Irmak Canevi, Zehra Doğan, Harun Duran, Burak Kabadayı, Furkan Öztekin, Armando Rabadán, Kıvılcım Harika Seydim, Deniz Tarcan, Egemen Tuncer’in eserlerinden oluşan sergide; bir düzlemin kare veya dikdörtgen gibi birbirine eş küçük birimlere bölünmesiyle elde edilen bir şablon olan grid, kimi zaman harita üzerinde yol bulmamıza yardımcı olurken kimi zamansa farklı parçalar arasında yeni ilişkiler kurmamıza, bir anlamda yolumuzu çizmemize destek oluyor. Sergi 3 Eylül’e kadar görülebilir.

        Galeri Eksen bu kez, ağırladığı 30 sanatçı ile güncel sanatın başarılı isimlerinin Alamet-i Farikalarını gün yüzüne çıkarıyor. 10 Eylül’e kadar devam edecek olan Alamet-i Farika isimli karma sergide yer alan farklı disiplinlerden, çizgilerden, tarzlardan gelen 30 sanatçı kendi Alamet-i Farikalarını izleyici ile buluşturuyor. Her biri algıladığı dünyayı kendisine has malzemelerle resim ya da heykel olarak somutlaştıran sanatçılar, eserleriyle karakterize olmuş yönlerini başarılı bir şekilde yansıtıyor.

        YEME - İÇME

        -Yazı İstanbul’da geçirenler için özellikle öğle yemeklerinde hafif ve lezzetli seçenekler sunan bir mekân önerimiz var: Grandma Bakery. Doğal ve katkısız malzemelerle hazırlanan glutensiz ve şekersiz yeni ürünleri ve içecekleriyle müdavimlerini mutlu eden mekân, özellikle yaza özel yapılan ev yapımı şekersiz meybuzlar, gerçek meyve kullanılarak, hiç şeker kullanmadan sadece süt ve yoğurttan üretilen smoothieler ve şekersiz soğuk demleme buzlu çaylarla öne çıkıyor.

        -Mezzaluna bu yaz misafirlerini iki eşsiz lokasyon olan Palmarina ve Suada’da ağırlamaya devam ediyor. Güneşin enerjisini içinizde hissettiğiniz ve denizin tadını doyasıya çıkarttığınız yaz günlerinde hafif ve lezzetli yiyecekler tatmak istiyorsanız, iyi bir alternatif.

        -İtalyan mutfağı sevenlerin vazgeçilmez adresi Eataly’nin yepyeni konsepti Sabbia Beach Bar, İstanbul manzarası, leziz kokteylleri ve huzur veren atmosferiyle sıcak yaz günlerinde tatile gidemeyenlerin vazgeçilmez adresi olmaya hazır. İtalyan mutfağının en sevilen seçeneklerinden oluşan mönüsü, renkli ve sıcak atmosferiyle yazın İstanbul’da kalanları terasta ağırlıyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ