Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Cumartesi "Bodrum dünyanın en güzel yerlerinden biri"

        ECE ULUSUM/HT CUMARTESİ

        Cabo Verde’nin müziğini dünyaya açan en önemli şarkıcılardansınız. Bu müziği sizden başkası anlatamaz...

        Müziğimiz temelde Cabo Verde geleneksel müzikleri olsa da aslında bir füzyon, çünkü caz ve soul tınıları da duymak mümkün. Küçük yaşlardan bu yana birçok farklı müzik türünü dinlesem de şarkı söylemeye başlayınca köklerime dönmeye karar verdim. Kendi hikâyemi bulduğum Cabo Verde’ye âşık oldum ve bu kültürü dünyaya göstermek için sesimi kullanma kararı aldım. Ülkemle ilgili her şeyin müziğim üzerinde büyük bir etkisi var çünkü orası benim ilham kaynağım.

        Sizi, doğduğunuz kasabanın diğer şarkıcılarından ayıran şey neydi?

        Sadece yetenek diyemem, çünkü bu yeterli değil. Bana göre insanı ünlü yapan şey kendini sunuş biçimi, yaptığı işe olan tutkusu ve hedeflerini gerçekleştirmek için çok çalışması...

        Küçük yaşlardan beri dansçı olmak istemişsiniz, zaten sahnede de yerinizde duramıyorsunuz. Sizi profesyonel bir dans gösterisinde görebilecek miyiz?

        Dans benim en güçlü tutkularımdan biri. Şimdilik sadece sahnede, şarkılarımı söylerken dans ediyorum. Ama iyi bir provayla profesyonel anlamda da sahneye çıkabilirim, neden olmasın?

        Türk müziğine dair neler biliyorsunuz?

        Tınısını seviyorum ama açıkçası çok iyi tanımıyorum. Türkiye’ye her geldiğimde bu konuda daha çok şey öğreniyorum.

        Bodrum’da dinleyicilerinizi nasıl bir konser bekliyor?

        Bodrum’da Cabo Verde müziğinin en güzel şarkılarını söyleyeceğim. Bodrum dünyanın en güzel yerlerinden biri, orada sahneye çıkacağım için çok mutluyum. Sıcakkanlı insanlarla karşılaşacağımı umuyor, kültürel paylaşımlarla güzel zaman geçireceğimi düşünüyorum

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ