Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Cumartesi Tramvay ile 5’te 5

        ECE ULUSUM/HT CUMARTESİ

        Bir araya gelişinizin ve grubunuzun adını paylaşır mısınız?

        Okul yıllarından doğan bir birliktelik aslında. Yaklaşık 3 yıldır aynı kadro devam, birbirimizi bulduğumuz için de kendimizi şanslı hissediyoruz. İsmi konusu ise; grubun ismine karar verememişken, okuldan çıkmış eve yürüyoruz, aklımıza Tramvay ismi geldi. Belki de karşıdan gelen tramvaydan esinlendik! Taksim’de geçen çocukluğumuz, lisemiz, çevremiz, canlı müzik mekânlarını düşününce de Tramvay isminde karar kıldık.

        Taksim - Tünel koymuşsunuz albümün adını fakat şu anki Taksim’i mi anlatmak, anmak niyetindesiniz?

        Malum her yer Arapça, çoğu mekân göçtü. Maalesef tamamen katılıyoruz. Taksim’de büyüdük, en güzel zamanlarına şahit olabildik. Bu yüzden şimdiki hali hepimizin yüreğini sızlatıyor. Albümün adının Taksim- Tünel olmasının bir diğer sebebi ise İstiklal Caddesi’ndeki tramvayların üzerinde Taksim-Tünel yazıyor olması. Biraz eski anılara gönderme...

        Neden Candan Erçetin’in parçasını seçtiniz? Kendisi dinledi mi?

        Candan Abla müzik öğretmenimizdi, hep iletişim halindeydik. Sağ olsun ne zaman müzikle ilgili bir sorumuz olsa, bir tavsiyeye ihtiyaç duysak bize yardımcı oldu. Lise sonrası profesyonel olarak müziğe devam etmeye karar verince, kontağımızı hiç koparmadık. Albüm sürecinde de hep beraberdik. Parçasını vermeyi severek kabul etti. Birçok tavsiye verdi.

        Neden bir albüm çıkarmak istediniz, bunun size nasıl bir geri dönüşü olacağını düşünüyorsunuz?

        Yıllarca cover çalarak bar programı yaptıktan sonra yavaş yavaş tarzımızın oturduğunu ve bir albüm yapma vaktimizin geldiğini fark ettik. Seneler boyunca sakince, sindire sindire üretip geliştirdiğimiz şarkılarımızı insanlarla paylaşmak istedik. Eh, biraz da albümlü grup olmak istedik. Bir de alabileceğimiz en iyi feedback’leri alabilmeyi umut ediyoruz diyelim.

        Hayaliniz nedir?

        İnsanların şarkılarımızı bizim sevdiğimiz kadar sevdiği günleri görebilmek. Müziği ne kadar sevdiğimizin ve şarkılarımızın içine her şeyimizi kattığımızın anlaşılması.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ