Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Cumartesi Kırışıklıklardan nasıl kurtuluruz?

        HT CUMARTESİ / Dilek BİRGEN

        Yaş ilerledikçe ciltte oluşan kırışıklıklar, kadınların en büyük kâbusu oluyor. Çözüm olarak estetik cerrahi her zaman bir seçenek. Her ne kadar neşter, önceliğini korusa da artık birçok kişi germe işlemlerinde cerrahi yöntemlerin yerini tutacak basit uygulamaları tercih ediyor. Bunlardan biri ameliyatsız yüz gençleştirme işlemi diyebileceğim “focuslu ultrason”. Tek seansta ciltte sıkılaşma ve toparlanma sağlıyor. 30 yaş üstü her kadında ve erkekte uygulanabilen fokuslu ultrasonla, yanaklardaki, gıdı bölgesindeki ve çene çizgisindeki sarkmalar düzeltilebiliyor. Kaş kaldırmak için kaş-alın bölgesine, gözün dış ve alt kısmındaki kırışıklıkları azaltmak için göz çevresine, dekolte bölgesindeki kırışıklıkları düzeltmek için dekolteye de uygulanabiliyor. Ultrasonla cildin alt katmanlarındaki taşıyıcı dokularda odaklanmış ses dalgaları kullanılarak kolajen üretimi harekete geçiriliyor. Dermatolog Dr. Elif Ebru Güner, “Bu sistemle elastikiyetini kaybetmiş, sarkmış, kırışmış ciltlerde başarı sağlanıyor. Cilt, kısa sürede kaybettiği elastikiyeti geri kazanıyor ve kişi daha genç bir görünüme kavuşuyor” diyor.

        Yapılan işleme gelince; ultrasonik yüz ve boyun gençleştirme sırasında ultrason dalgalarını taşıyan uygulama başlığı, cilde temas ettirilerek cildin alt katmanları monitörde görüntüleniyor. Cildin 3 ve 4 buçuk milimetre altına odaklanmış ultrason dalgalarıyla hedeflenen uygulama bölgelerinde, kolajen üretimini uyaran ısı hasarları oluşturuluyor. Bu işlemden cilt yüzeyi etkilenmiyor. Altta yer alan taşıyıcı bağ dokusuna ulaşan ultrason enerjisi, dokuda yeni kolajen yapımını uyararak güçlü bir sıkılaşma etkisi yaratıyor. Bu yöntemle cilt germe süresi, uygulama yapılan bölgeye göre 30-60 dakika arasında değişiyor ve kişiler günlük aktivitelerine hemen dönebiliyor.

        Uygulamadan sonra hemen rejenerasyon süreci başlıyor ve ilk anda bile hafif bir gerilme etkisi görülüyor. Cilt, her geçen gün daha iyi hale geliyor. 3 ayın sonunda da istenen sonuç elde ediliyor. Diğer yöntemlere göre daha uzun süreli sonuç veren fokuslu ultrasonun 1 yıl içerisinde tekrar edilmesi öneriliyor.

        LEKE TEDAVİSİ

        sizlere başta güneş lekeleri olmak üzere çillerin, hamilelik ve yaşlılık lekelerinin, sivilce ve yara izlerinin giderilmesi ve cildin yenilenmesini sağlayan Cosmelan leke tedavisinden bahsetmek istiyorum...

        Diğer leke tedavilerinden farkı tek seansta sonuç vermesi. Leke mücadelesinde yaygın olan birçok ajanın bir araya getirilmesiyle oluşturulmuş bir kombine maske sistemi olarak tarif edilebilir. Uzman bir doktor tarafından uygulanıyor ve 10 saat ciltte kalıyor. Daha sonra hasta düzenli olarak ürünün ev devam kitlerini kullanıyor ve kısa sürede derinin lekeli görünümü yok oluyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ