Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Paşa'ya mektup hayatlarını değiştirdi

        Diyarbakır'da 12 yaşındaki Hicran Demir 16. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Sivri'ye "Mutlu değilim, çünkü okulumuz yeni yapıldı ve bir sürü eksiği var" diye mektup yazdı. Mektubu okuyan Tuğgeneral Sivri, hemen bütün imkanları seferber etti. Okul inşaat mühendisi subaylar tarafından incelendi, Atatürk büstü, basketbol sahası ve çevre düzenlemesi yapıldı. Mektup sayesinde köylüler de adeta ihya oldu. Askeri hekimler ve veterinerler köye gitti. Köylüler sağlık taramasından geçirildi. Askeri veterinerler de köydeki bütün büyük ve küçükbaş hayvanları muayene edip aşıladı. Köydeki çocuklar da tepeden tırnağa giydirildi.

        AHMET YUKUŞ / DİYARBAKIR (AJANS HABERTÜRK)

        Diyarbakır'ın merkeze bağlı Çakmak Köyü İlköğretim Okulu 7. sınıf öğrencisi Hicran Demir, paşaya mektup yazdı, köy okulu adeta yeniden yaratıldı.

        Hicran Demir 12 yaşında. Diyarbakır-Ergani karayolunda bulunan Çakmak köyünde yaşıyor. Okullarının çevre düzenlemesi yapılmadığı ve hiç ağaç olmadığını 16. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Sivri'ye bir mektupla bildirdi. Mektubunda "Ben köyde okuyan bir öğrenciyim. Ama mutlu değilim. Çünkü okulumuz yeni yapıldı ve bir sürü eksiği var. Okulumuza bakınca sanki bir çöl görüyorum. Okulumuzda tek bir ağaç bile yok. Beden dersimizi tam işleyemiyoruz. Çünkü basketbol potası, oyun parkı, futbol sahası ya da voleybol telleri yok. Bunların dışında okuma kitaplığımız yok. Gördüğüm bütün okullarda bunlardan hepsi var. Sadece bizde yok. Umarım bize de yardım edersiniz. Sizleri çok, hem de çok seviyoruz. Allah her zaman askerlerimizi korusun. Arkadaşlarımızın selamları var. Ellerinizden öperim" diye yazan Hicran Demir, mektubun altına bir de gül resmi çizerek "Bu gülü size veriyorum ve sizi çok seviyorum" dedi.

        Mektubu okuyunca duygulanan Ali Sivri Paşa, hemen bütün tugayı seferber etti. Tugayda bulunan inşaat mühendisi asteğmen ve subaylar köye giderek okulda bir keşif yaptı. Daha sonra köy okulunun çevre düzenlemesi yapıldı. Okula Atatürk büstü, basketbol sahası ve bir de kütüphane yapıldı. Mehmetçik, fidan siparişi de verdi. Hicran Demir'in istekleri yerine getirildikten sonra Ali Sivri Paşa, subaylarla birlikte köyü ziyaret etti. Yapılanlar törenlerle açıldı. Paşa, sevinçlerine ortak olup köylülerle birlikte davul zurna eşliğinde halay çekti.

        6. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Sivri, daha sonra diğer askerler ve öğrencilerle birlikte çevre düzenlemesi yapılan okulun bahçesine fidan dikti. Sivri Paşa, beraberinde getirdiği kıyafetleri de köylü çocuklara dağıtırken, askeri hekimler köylüleri sağlık taramasından geçirdi. Hasta olanlara birlikte getirdikleri ilaçları bedava verdi. Askeri veterinerler de köydeki küçük ve büyükbaş hayvanlarını muayene edip aşıladı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ