Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Pazar Neymar Jr.: "Hagi harika bir oyuncu olmalı"

        Neymar da Silva Santos Júnior, göründüğünün aksine son derece ufak tefek ve utangaç.

        Camp Nou’daki toplantıda tüm sorulara büyük bir içtenlikle cevap verdi, sürekli önüne bakıyordu. Belki de starlığının sırrı, tüm bu şaşaanın içinde bu kadar “olduğu gibi” kalabilmek.

        Paris Saint Germain’in cömert teklifinden ailesine, çocukluğuna kadar bir sürü ipucu verdi.

        İşte dünyanın en çok kazanan futbolcusunun o yarım saatte anlattıkları...

        Brezilya’da yaşayan küçük bir çocukken bugün geleceğiniz noktayı hayal edebilir miydiniz hiç?

        Tüm çocukluğum futbolcu olmayı hayal ederek geçti. En büyük idolüm Ronaldo’ydu, büyük bir hevesle onu izliyordum ve bir yandan Barcelona’da oynamak istiyordum.

        Şimdi geldiğim noktaya bakıyorum da öyle mutluyum ki... Paris St. Germain ve sonrasında da Manchester United’dan teklif aldım, evet.

        Menajerim aracılığıyla yıllık 40 milyon Euro teklif ettiler ama Barcelona ile 2021’e kadar sözleşmem var.

        Burada evimde gibi hissediyorum. Kendimi Barcelona dışında hayal edemiyorum doğrusu, o yüzden bütün bu tekliflerim benim için olur yanı yok.

        Burada mutluyum, harika hissediyorum. Sahip olduğum hayat için her gün sadece şükrediyorum.

        Benim çok mutlu bir çocukluğum oldu. Babam, kız kardeşim ve benim için çok çalıştı, gerçekten elinden gelen her şeyi yaptı.

        Belki de bu yüzden kazandığım ilk parayla aileme bir ev aldım. Aile benim için dünyadaki en değerli şey. Ve galiba ben de tam bir iyi aile çocuğuyum. (Gülüyor)

        “Şükretmek” demişken, dün soyunma odalarını gezerken fark ettim, soyunma dolabının üzerinde bir dua var. Ne yazıyor orada?

        Dua eden bir adamın hikâyesi. Beni her şeyden, tüm kötü yollardan koruduğuna inanıyorum. Her maçtan önce muhakkak dua eder, anne ve babamla telefonda konuşurum.

        Siz zamanında Georghe Hagi’nin giydiği 11 numaralı formayı giyiyorsunuz ve ikiniz de 5 Şubat doğumlusunuz. Hagi Türkiye’de bir futbol fenomeni. Onun hakkında neler söylersiniz?

        Kusura bakmayın, doğrusu onu tanımıyorum ama siz şu anda ondan bu şekilde söz ediyorsanız ve Barcelona’da bu numarayla mücadele etmişse, mutlaka harika bir oyuncu olmalı.

        Geçtiğimiz sezon La Liga’da Suarez 40, Messi 26 ve siz 24 gol attınız. Tüm kulvarlarda ise 130 golü buldunuz. Yani Barcelona’nın süper üçlüsü, Barcelona’nın La Liga şampiyonluğunda en önemli faktördü. Bu sezon da benzer bir rekor kırabilecek misiniz?

        Ah bilemiyorum. Tabii ki bunu hedefliyoruz ama takdir. Böyle bir skor yakalamak hiç kolay değil ama biz bu hedefe ulaşabilecek güçte bir ekibiz.

        Messi şu an dünyanın en iyi futbolcusu, onunla oynamak hayatımı kolaylaştırıyor.

        ‘MESSİ ÇOK YAKIŞIKLI OLDU’

        Bu arada takım arkadaşınız Messi, imajında radikal bir değişiklik yaptı ve saçlarını sarıya boyattı. Ne diyorsunuz?

        Ben inanılmaz yakışıklı ve karizmatik buldum. Değişiklik her zaman iyidir. (Gülüyor)

        Kendinizi gelecekte antrenör olarak hayal edebiliyor musunuz?

        Aslında edemiyorum, şu an teknik direktörlük falan düşünmek bana çok uzak. O yaşlarımı düşündüğümde gözümün önüne gelen tek şey, mutlu bir aile hayatı.

        Son olarak, elinizde olsa futbolda hangi kuralı değiştirirdiniz?

        Elimde olsa kesinlikle gol sonrası sevinçle ilgili kuralları değiştirirdim. Eskiden formayı çıkarıp çok daha güzel kutlamalar yapabiliyordunuz. Şimdi ise golü atıp saha ortasına dönüyoruz, aksi takdirde maalesef hakemler ceza kesiyor. (Gülüyor.)

        125 milyon Barcelona, 5 yıllık anlaşma için Neymar’a 125 milyon Euro ödüyor. Neymar, yıllık 25 milyonluk maaşıyla Messi’yi geçerek dünyanın en çok kazanan futbolcusu oldu. Neymar’ın ayrıca saat başı 2 bin 800, dakikada ise 47 Euro kazanacağı ortaya çıktı.

        GİZEM SEVİNÇ SELVİ / HABERTÜRK PAZAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ