Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Hava durumu (29.09.2016) Havalar ne zaman ısınacak?

        Malatya, Elazığ, Bingöl, Tunceli ve Adıyaman'da kuvvetli rüzgar ve yer yer fırtına bekleniyor.Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Malatya, Elazığ, Tunceli, Bingöl ve Adıyaman'ı kapsayan bölge genelinde yarın sabah saatlerine kadar havanın açık ve az bulutlu olacağı belirtildi.

        İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

        Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmediği, bölge genelinde mevsim normallerinin altında seyretmeye devam edeceği aktarılan açıklamada, rüzgarın kuzey yönden kuvvetli, zaman zaman fırtına şeklinde eseceğinin tahmin edildiği bildirildi.

        Açıklamada, kuvvetli rüzgar ve fırtına nedeniyle meydana gelebilecek çatı uçması, ağaç ve direklerin devrilmesi gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

        BU İLLER İÇİN KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

        Yapılan son değerlendirmelere göre; Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Artvin ve Ardahan çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde Rize çevreleri ile Trabzon'un doğu ve Artvin'in kıyı ilçelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. Yaşanabilecek olumsuzluklara (ani sel, su baskını, ulaşımda aksamalar, vb.) karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

        DOĞU ANADOLU'DA KAR YAĞIŞI

        Doğu Anadolu Bölgesi'nde yüksek kesimlere karla karışık yağmur ve kar yağması bekleniyor.Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, bölge genelinde havanın parçalı ve yer yer çok bulutlu, Erzurum'un kuzey kesimleri ile Ardahan il genelinin aralıklı hafif yağmurlu, yüksek kesimlerin karla karışık yağmur ve kar yağışlı olacağı tahmin ediliyor.

        Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmezken rüzgar, kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esecek.

        Gece en düşük hava sıcaklığı Ağrı ve Ardahan'da 1, Erzurum'da 2, Kars'ta 4, Iğdır'da 7, Erzincan'da 10 derece olarak ölçüldü.

        Günün en yüksek sıcaklığının ise Ardahan'da 10, Kars'ta 13, Erzurum'da 14, Ağrı'da 17, Erzincan'da 19 ve Iğdır'da 22 derece olması öngörülüyor.Erzurum Palandöken Kayak Merkezi'nde kar kalınlığı 5 santimetre olarak ölçüldü.

        Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

        Ankara: Az bulutlu ve açık 21

        İstanbul: Az bulutlu ve açık 24

        İzmir: Az bulutlu ve açık 28

        Adana: Az bulutlu ve açık 32

        Bursa: Az bulutlu ve açık, ilk saatlerde yer yer pus ve sisli 24

        Antalya: Az bulutlu ve açık 32

        Samsun: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde sağanak yağışlı 20

        Trabzon: Parçalı çok bulutlu, aralıklı sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; sabah saatlerinde doğu ilçelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor. 19

        Erzurum: Parçalı yer yer çok bulutlu 14

        Diyarbakır: Az bulutlu ve açık 27

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ