Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Hava sıcaklığı artıyor

        Meteoroloji Genel Müdürlüğünün sitesinden yapılan açıklamada, sıcaklıkların bugün itibaren artarak mevsim normallerinin üzerinde seyredeceği belirtildi. Meteoroloji'den yapılan açıklamada "Ülkemizde halen mevsim normallerinin altında seyreden hava sıcaklıklarının, Cuma günü iç ve batı kesimlerden başlayarak artacağı , haftasonu ve gelecek haftanın ilk günlerinde de ülke genelinde artmaya devam ederek mevsim normallerinin 2 ila 6 derece üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor" denildi.

        Trabzon ve Rize ile Artvin'de görülecek yağışların kuvvetli olacağı belirtilen açıklamada "30.09.2016 Cuma günü ülkemizin kuzeydoğu kesimlerinde görülecek yağışların Trabzon ve Rize ile Artvin'in kuzey ilçelerinde yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.Haftasonu ve haftanın ilk günleri ülkemiz genelinde yağış beklenmiyor" ifade edildi.

        İL İL HAVA DURUMU İÇİN TIKLAYIN

        DOĞU ANADOLU'DA KAR YAĞIŞI

        Doğu Anadolu Bölgesi'nde yüksek kesimlere karla karışık yağmur ve kar yağması bekleniyor.Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, bölge genelinde havanın parçalı ve yer yer çok bulutlu, Erzurum'un kuzey kesimleri ile Ardahan il genelinin aralıklı hafif yağmurlu, yüksek kesimlerin karla karışık yağmur ve kar yağışlı olacağı tahmin ediliyor.

        Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmezken rüzgar, kuzey ve kuzeybatı yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esecek.

        Gece en düşük hava sıcaklığı Ağrı ve Ardahan'da 1, Erzurum'da 2, Kars'ta 4, Iğdır'da 7, Erzincan'da 10 derece olarak ölçüldü.

        Günün en yüksek sıcaklığının ise Ardahan'da 10, Kars'ta 13, Erzurum'da 14, Ağrı'da 17, Erzincan'da 19 ve Iğdır'da 22 derece olması öngörülüyor.Erzurum Palandöken Kayak Merkezi'nde kar kalınlığı 5 santimetre olarak ölçüldü.

        ARDAHAN'DA ARAÇLAR YOLDA MAHSUR KALDI

        Ardahan-Ardanuç Karayolunda kar ve tipi dolayısıyla yolda mahsur kalan araç ve içerisindeki vatandaşlar, AFAD ekipleri tarafından kurtarıldı. Ardahan’ın yüksek kesimlerinde bugün sabah saatlerinde kar ve tipi etkili oldu. Kar ve tipinin bastırdığı yola hazırlıksız çıkan araçlar yolda mahsur kaldı. Mahsur kalan vatandaşların durumu Kriz Merkezine bildirmeleri üzerine Ardahan - Ardanuç Karayoluna karayolları ve AFAD ekipleri sevk edildi.Ekipler karlı yolları açarak mahsur kalan çok sayıda araç ve içerisindeki vatandaşları kurtardılar.

        İHA/AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ