Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam "Ninja dayı" spor tutkusuyla hayran bırakıyor
        1

        "Ninja dayı" lakaplı Celaleddin Müezzinoğlu, 66 yaşında olmasına rağmen spor tutkusuyla hem gençleri hem de yaşıtlarını kendisine hayran bırakıyor.

        2

        Evde, sokakta ve parklarda spor yapan Müezzinoğlu, spor aleti olarak bazen balkon demirlerini, gardırobunu hatta ağaçları bile kullanırken, spordaki performansı nedeniyle kimseyi 66 yaşında olduğuna inandıramıyor.

        3

        Müezzinoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, babasının yönlendirmesiyle 6 yaşından beri spor yaptığını, doğal gıdalarla beslenmeye dikkat ettiğini, az uyuduğunu ve sabah ezanıyla uyandığını anlattı.

        4

        Her yer spor salonu

        Müezzinoğlu, spor yapmak için özel bir zaman ve yer aramadığını, evde balkon demirlerinden gardıroba, sokakta, çocuk parklarından ağaçlara kadar her yerde spor yaptığını ifade etti.

        5

        Balkon demirinin iyi bir barfiks aleti olduğunu düşündüğünü dile getiren Müezzinoğlu, sokakta yaptığı bazı hareketleri 8. katta bulunan evinin balkonundan sarkarak da yaptığını, bu duruma şahit olan komşularının ilk başta çok korktuklarını fakat daha sonra alıştıklarını aktardı.

        6

        Evinin uygun olması durumunda daha güzel spor aletleri yapacağını belirten Müezzinoğlu, şöyle devam etti:

        7

        Evinin uygun olması durumunda daha güzel spor aletleri yapacağını belirten Müezzinoğlu, şöyle devam etti:

        8

        Alıştı herkes. Ben gece gündüz balkon demirlerinde antrenman yapıyorum. Lastikler var. Lastikleri çekiyorum. Öyle devamlı spor halindeyiz. Ağaçlara tırmanıyorum."

        9

        Müezzinoğlu, kendisini spor yaparken görenlerin ilk olarak kaç yaşında olduğunu sorduğunu ifade etti.

        10

        Cevabı duyanların 1950 doğumlu olduğuna inanmakta çok zorluk çektiğini dile getiren Müezzinoğlu, "Beni görenler 'Sen 100 yaşına kadar yaşarsın.' diyor.

        11

        Hareketlere bakarak 'Sen bu yaşta olamazsın. Senin içinde başka bir gençlik yatıyor.' diyorlar. Ben de bunlara gülüyorum geçiyorum, ne diyeyim. Adımı soruyorlar, yaşımı soruyorlar." diye konuştu.

        12

        "Gençlere zor gelen hareketler bana kolay geliyor"

        Barfiks demirlerinde yaptığı zor hareketlerden dolayı "Ninja dayı" lakabıyla anılan Müezzinoğlu, çocuk parklarında da spor yaptığını belirterek, şöyle konuştu:

        13

        " 'Amca senin bu yaşta ne işin var parkta?' diyorlar ama ben parkta başka türlü kullanıyorum bu aletleri. 'Bu aletlerin böyle kullanıldığını hiç görmemiştik amca' diyorlar. Başlıyorum dönmeye. Parklarda döne döne hareket yapıyorum.

        14

        Farkında bile değilim, meğer yaptığım hareketler zor hareketlermiş. Gençlere zor gelen hareketler bana kolay geliyor.

        15

        Herkes bakıyor bana ama ben önemsemiyorum. İçimden geliyor. Bir türlü duramıyorum yerimde."

        16

        Celaleddin Müezzinoğlu, kendisini görenlerin spora özendiğini, gücü oldukça spora devam edeceğini vurguladı.

        17

        Spor tutkusu sayesinde genellikle kendisinden yaşça küçük arkadaşları olduğunu belirten Müezzinoğlu, sözlerini, "Memurdum emekli oldum. Memurken işten çıkar çıkmaz doğru spora, herkes kahveye ben spora.

        18

        Herkes çocuklara takılıyorsun diyordu. 'Sen ölünce cenazeni çocuklar mı taşıyacak, büyüklerle hiç oturup kahvelere gitmiyorsun. Hep gençlerle takılıyorsun' diyorlardı. Çağırdığım arkadaşlar da gelmiyordu.

        25
        26
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ