Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Ayakkabı vurması nasıl önlenir?
        1

        Evde giyin: Ayakkabınızın ayağınıza vurmasının başlıca sebebi, hiç giyilmediği için sert olması ve ayağınızın şeklini almamaış olmasıdır.

        2

        Bu nedenle yeni aldığınız ayakkabınızı önce evde bir süre giyin ki ayakkabınız yumuşayıp ayağınızın şeklini alsın. Sakın ha yeni aldığınız bir ayakkabıyı aynı gün giyip dışarı çıkmayın!

        3

        Numaraya dikkat! Ayak numaranız 39 ama beğendiğiniz ayakkabının son kalan çifti 38 numara ise ayağınızı o ayakkabıya sokmaya çalışmayın!

        4

        Evet onu çok beğenmiş olabilirsiniz ve küçük ayakların daha güzel göründüğünü düşünebilirsiniz ama yanlış numara ayakkabı giymek parmaklarınızda ve topuklarınızda yaralara yol açar ve ayak sağlığınızı olumsuz etkiler. Bu nedenle her ne olursa olsun ayağınızın doğru numarasına göre seçim yapın.

        5

        Kalıpta bekletin! Yeni aldığınız ayakkabınızı bir gece kalıpta bekletmek, giydiğinizde ayağınızın daha rahat olmasını sağlayacaktır.

        6

        Bu işlem için nemli gazete kağtlarını ayakkabınızın içine sıkıca doldurup bir gece bekleterek kendiniz de yapabilirsiniz.

        7

        Vazelin sürün

        8

        Ayakkabınızın ayağınıza vuran yerine bir miktar vazelin sürerseniz o bölgenin yumuşamasını sağlayarak ayağınıza vurmasını engellemiş olursunuz. Bu formül özellikle deriden yapılan ayakkabılarınız için uygun.

        9

        Pudra sürün! Bir topuklu ayakkabı giyecekseniz ve çorap giymediyseniz ayakkabının vurması ve gününüzün zehir olması ihtimali çok yüksek.

        10

        Bunun için ayakkabınızı giymeden önce ayaklarınıza bir mikrar pudra sürün. Biraz da ayakkabınızın içine dökebilirsiniz. Bu formül ayağınızın kuru kalmasını sağlayacak ve ayakkabanızın vurup topuklarınızın su toplamasını engelleyecektir.

        11

        Yara bandı hayat kurtarır!

        12

        Vurmasından endişe ettiğiniz bir ayakkabı giyecekseniz önce sağlam bir yara bandını topuklarınıza yapıştırarak önlem alabilirsiniz. Evet çok klasik bir yöntemdir ama koruyuculuğu yüksektir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ