Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Pazar Fatma Turgut: Solo albüm grupların kaderi

        Model dağıldı, dağılacak gibi ortalıklarda bir sürü söylenti dolaşıyor. Ama işin aslı hiç de duyduğunuz gibi değil, dağılma falan yok. Solisti Fatma Turgut sadece kendi başına başka bir iş yapma heyecanına kapılmış. İlk solo çalışmasını yakında yayınlayacak. Turgut yeni şarkısı “İlkbahar’da Kıyamet”in video klibi için kamera karşısına geçti. Duyumu alır almaz, soluğu sette aldım. Klip gerçekten bir görsel şölen, çok da spoiler vermeyeyim. Ortam sessiz sakin, herkesin yüzü gülüyor. Gerçi çekim arasında sohbet etmenin zorlukları da vardı, iki dakikada bir Turgut’u ya çağırıyorlar ya da kıyafet denettiriyorlar. Ben sordum, Fatma da cevap verdi.

        Solo kariyerinin hikâyesini biraz dinleyebilir miyiz senden?

        Model’in bir kısmı ABD’de, bir kısmı da burada. Şimdi solo çalışmalarıma daldım, dünyada bunun çok örneği var. Grup vokalistlerinin solo albüm yapması grupların kaderi. Hepimizin yönelmek istediği solo işler vardı. Konserlere de devam... Bu solo maceramın devamı da gelecek. Sonra da Model ile bir albüm yapacağız.

        Klip çekiminde nasıl bir süreç gerçekleşti?

        Murat Küçük ile birlikte çektik... Onun gözüne çok güvenirim. Ben nasıl bir şey görmek istediğimi anlattım, o da kendine göre yol çizdi. Klipte iki kostümüm var, stil danışmanım Umut Eker. İnanın ben de ortaya ne çıkacak bilmiyorum. İyi şeyler olacak.

        İnternette çok izlenenlerdensiniz. Bu başarı mı?

        Bence evet. İş iyi olursa zaten tıklanır. İyi bir iş, doğru zamanla birleşirse tıkı alır.

        ‘TSUBASA’YA HÂLÂ AŞIĞIM’

        90’lar tutkunuzun; Tsubasa, Türkçe pop müzik ve nicesi. 90’lar senin için ne ifade ediyor?

        Tsubasa’ya çok âşıktım, hâlâ âşığım. 90’lar müziğin en güzel yapıldığı zamanlardan. Müzik bu kadar kirli değilken, çok iyi işler ortaya çıkmış; Onna Tunç’lar, Sezen Aksu’lar, Aysel Gürel’ler... Evde oturup dinlerim. Düşünüyorum, o zaman yapılan aranjeler, prodüktörler şu an yok!

        Peki o günden bugüne sen değiştin mi?

        İnsan büyüdükçe değişir ama ben hâlâ aynı Fatma’yım.

        Bir röportajında ünlü biri sana “Sesini öyle kullanmalısın ki 3 yıl sonra sana insanlar Fatma Turgut gibi şarkı söylemeliyim” demeli diyordu demişsin. Şimdi insanlar Fatma Turgut gibi şarkı söyleyebiliyorlar mı?

        O dönem çok gençtim. Ama şimdi bunu söylemek bana düşmez. Artık insanlar Fatma Turgut gibi şarkı söyleyebiliyor, en azından çevremdeki insanlar böyle diyor.

        Bazen kadın şoför olmanın zorluğundan bahsediyorsun...

        Kadın olarak araba sürmek zor. Motosiklet kullanmayı çok seviyorum. Keşke herkes insan gibi araba sürebilse. Ama hızlı kullanma, sabırsızlık... O arkadaşlar şehirde araba süreceğine gidip adrenali yüksek, o gazlarını atabilecekleri motor sporlarıyla uğraşsın.

        İstanbul’u şikâyet ediyorsun. Sence sorun ne?

        Galiba İzmirli olduğum için şikâyet ediyorum. İstanbul büyük ve kalabalık, insanlar da çok saygısız, sabırsız...

        'BIRAKABİLECEĞİM EN GÜZEL ŞEY...'

        İleride sen kendini nerede konumlandırmak istersin?

        Hayatın bir gerçeği, yaşlanacağız. Ben öldükten sonra da insanlar beni sesimle hatırlasınlar istiyorum. Bu bırakabileceğim en güzel şey.

        “Annem peçete koleksiyonumu getirmiş. Aşk mektupları ve düzinelerce fotoğraf da var.” Bu söz senin. Biriktirmeyi seviyorsun.

        Gençken biriktirmeyi severdim ama artık biriktirmiyorum. Onlar annemde kalmış. Çok duygulandım. Hiçbiri hiç kırışmamış! Bir de lisedeki sevgilimle birbirimize yazdığımız aşk mektupları, mezuniyet fotoğrafları ve bir sürü şey vardı.

        Mehmet Emin DEMİREZEN - HABERTÜRK PAZAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ