Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Pazar Anadolu'nun 3 yıldızlı Michelin’lileri

        Gittiğim bir yere farklı mevsimlerde tekrar gidiyorum. Bu seyahatlerde Anadolu’da birbirinden kıymetli lokantalarda yemekler yiyorum. Bu liste aslında çok uzun ama sizler için bir kısmını paylaşmak istedim. Okurken, bunun kişisel bir liste olduğunu unutmayın lütfen. Tabii ki “Anadolu’nun en iyi lokantaları bu kadar” diyemem ama bunlar benim için üç yıldızlılar...

        Dıngıllı Gül Lokantası Iğdır- Karakoyunlu

        17 yıllık bir Doğu lokantası.... Sahibesi Leyla Hanım da eşi nadir bulunur bir işletmeci. Türkiye’de benzeri yok. Çünkü marketten sadece pirinç ve şeker alıyor. Onun dışında eti eşi kesiyor; kuru fasulyesi, nohutu, unu, buğdayı, bulguru, sütü, yoğurdu, tereyağı, ekmeği, sebzesi, meyvesi hep kendi üretimi...

        Bolu Lokantası / Konya

        Konya’nın en iyi etli ekmek dükkânı burası, tüm Konyalılar burada yer. Özellikle küflü Konya peynirli böreğini mutlaka yemeniz gerek.

        Çayırcı Bakla Humus Antakya, Uzunçarşı

        Akşamdan hamam külhanında pişen bakla ve nohut humusu efsane ve her porsiyon için kişiye özel yapılıyor. Yanına getirdikleri turşu ve fırın ekmeği lezzeti bir kat daha artırıyor.

        Saray KasabıKahramanmaraş

        Tenekede kuzu pirzola ve domates... Bildiğin teneke yahu, olay bu kadar basit. Sonuç ise akıllara zarar.

        Tavacı Refik Bursa-Karacabey

        Bursa, Karacabey Soğan Hali’nde fırında yaptığı tava, kestane şekeri, tereyağında pişirdiği kabak tatlısı ve gerçek peynir tatlısıyla pek meşhur. Yakın illerdeyseniz 20 yıllık bu lokantanın lezzetleri için yola çıkın.

        Kebapçı Ufuk / Adana

        Her yıl değişen Adana’nın en iyi kebapçıları listemde bu yıl Ufuk en başta.

        Plato’da Mola Rize-Ayder Yaylası

        Burası aslında bir lokanta değil bir yayla pansiyonu, lakin yöreye ait yemekleri inanılmaz. Kaymaklı patates, suböreği, muhlama ve ekşi mayadan ekmekleri çok lezzetli. İnsan masaya oturduğunda sonsuza kadar yemek yemek istiyor.

        Katipler Konağı / Çorum

        Sahibesi Fevziye Hanım’ın konusunda derya deniz olduğu mütevazı bir Anadolu lokantası. Renkleri kaybolmasın diye ayrı ayrı basılmış erik, kiraz, çağla, ayva turşusu mu ararsın, yoksa gül yapraklarını limon tuzu ve şekerle kavanozlayıp güneşte 15 gün bırakıp hazır olan pelteyle yapılan gül şurubu mu? Burada ne ararsan kendine has, ne arasan buram buram Anadolu. İskilip dolması, keşkek, suböreği, tandır ekmekleri, madımak ve diğerleri...

        Lale LokantasıRize-Çayeli

        Tüm Karadeniz’de kuru fasulye ve sütlaç yedim. Özellikle bu iki lezzette de bence Türkiye’nin en iyisi. Ne daha iyi sütlaç yedim ne de kuru fasulye. Mönüsünde bunlardan başka kavurma ve pideler de var.

        Köfteci Sezginİzmir-Tire

        Parmak Tire köftesi için efsane bir adres. Özellikle nisan ayına kadar köftenin yanında sunduğu rokalı, limon tuzlu pırasa piyazı efsane. Burada tattığım Tire koyun yoğurdunu gerçekten daha önce hiçbir yerde tatmadım.

        Liman Lokantası Rize

        Kimse daha iyi esnaf lokantası bildiğini iddia etmesin, teknik olarak daha mükemmeli yok. Çünkü bakır kazanlarda yemek yapıyorlar ve tüm yemekler dev bir kuzinede pişiyor. Kesinlikle aşçılık öğrencilerine burada staj yaptırmak gerekiyor. Bal ve yoğurdu çok güzel...

        ÖMÜR AKKOR - HABERTÜRK PAZAR

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ