Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Berber koltuğunda sesli kitap okuyana para veriyor!
        1

        Berber koltuğuna oturduğunuzda dergi karıştıranlardan mısınız? Ya da berberle sohbete dalanlardan? Bu berber de okumak da konuşmak da para ediyor! Nasıl mı?

        2

        Mishigan’ın Ypsilanti eyaletindeki The Fuller Cut isimli berber dükkanında çalışan Ryan Griffin, çocuklara okumayı teşvik etmek için güzel bir yöntem geliştirmiş.

        3

        20 yıldır The Fuller Cut’ta çalışan üç cocuk babası Ryan Griffin, bir gün evde etrafa yayılmış eski kitapları görünce onları dükkanına götürmeye karar vermiş. Böylece okuma serüveni başlamış…

        4

        Saçlarını kestirmek için gelen çocuklara iki dolar vererek onları yüksek sesle kitap okumaya yönelten bu harika fikir, şimdiden dünyaya yayılmaya başlamış bile!

        5

        Fikriyle büyük beğeni toplayan Ryan Griffin, büyük bir şey yapmadığını, sorumluluk bilinciyle hareket ettiğini ve bunun o kadar da acayip bir durum olmadığını düşünüyor.

        6

        The Fuller Cut berber dükkanının sahibi Alex Furner, çocukların okuma becerisini artırırken bir yanda da onların özgüven kazanmasına yardımcı olan bu fikri, ailelerin de oldukça beğendiğini belirtiyor.

        7

        Sosyal medyada özellikle Facebook üzerinden çok sayıda insanın fotoğraflarını paylaştığı berber dükkanının en büyük destekçileri ise öğretmenler. Çocukların okuma alışkanlığı kazanarak, hayatlarında yeni ufuklar açacağını düşünenlerin sayısı da oldukça fazla.

        8

        Benzer bir projenin de geçtiğimiz günlerde İstanbul, Üsküdar’da bir bakkal dükkanında uygulandığını duyurmuştuk. Üsküdar’da bakkal dükkanı işleten Kanber Bozan, bakkaldaki kütüphaneden aldığı kitabın özetini getiren çocuklara, karşılığında dilediklerini alma imkanı tanıyordu.

        9