Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Manisa'da ilk kez su samuru görüldü

        Manisa'nın Salihli ilçesinde bulunan Kurşunlu Deresi mevkisinde ilk kez su samuru görüldü.

        Doğa Koruma ve Milli Parklar Manisa İl Müdürü Uğur Bayil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Salihli ilçesi Keli Mahallesi Kurşunlu Deresi mevkisinde bir vatandaşın bulduğu yaralı hayvanın Salihli Belediyesi Sokak Hayvanları Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezinde tedavi altına alındığını, bu hayvanın su samuru olduğunun tespit edildiğini anlattı.

        Ağır yaralı olan su samurunun tedavi amacıyla İzmir Sasalı Yaban Hayatı Kurtarma Merkezine gönderileceğini dile getiren Bayil, su samurunun Türkiye'de çok nadir görüldüğünü dile getirdi.

        Manisa'nın da su samurlarının yaşam alanı içerisinde yer almadığına dikkati çeken Bayil, "Manisa'da ilk kez su samuru görülmesi, biyolojik zenginliğimiz için tarihi bir olay. Manisa'nın biyolojik envanterini çıkartmak için bir ihale düzenleyecektik. Artık bu envanterimiz de su samuru da olacak. Nesli tehlike altında olan bu türün korunması için vatandaşlarımızın bizlere yardımcı olması çok önemli. Bu hayvan türü görüldüğünde mutlaka bizlere bilgi versinler." diye konuştu.

        Gelecek hafta içerisinde su samurunun görüldüğü Kurşunlu Deresi mevkisinde fotokapan çalışmasına başlayacaklarını belirten Bayil, "Su samurundan alınacak olan doku örnekleri ile türü tespit edilmeye çalışılacak. Ayrıca su samurunun bölgeye nasıl geldiği ve başka su samurunun olup olmadığı da fotokapan çalışması ardından netlik kazanacak." dedi.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ