Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Rüşvet kamerası aşk kaçamağını da kaydetti

        BOL BOL RÜŞVET

        Olay Sincan Tapu Dairesi’nde yaşandı. Rüşvet iddiaları artınca mali polis, klimalara gizli kamera yerleştirdi.

        Çalışanların gün boyu rüşvet aldığı, mesai sonrası paraları paylaştığı saptandı. 13 tapucu gözaltına alındı.

        KAMERALAR KLİMAYA!Ankara EmniyetMüdürlüğü Mali Suçlar Şubesi dedektifleri, Sincan Tapu SicilMüdürlüğü’yle ilgili gelen yoğun “rüşvet” ihbarları üzerine, geçtiğimiz günlerde Sincan Cumhuriyet Başsavcılığı emrinde bir soruşturma başlattı.

        Bu amaçla, benzer operasyonlarda olduğu gibi, ilgili Tapu binasının çeşitli birimlerinin bulunduğu işyeri içerisindeki klimalara gizli kamera yerleştirdi. Yaklaşık üç ay süren bu çalışmada, başta Tapu Sicil MüdürüMevlüt Ç. olmak üzere, toplam17memurun, vatandaşların işlemlerini özellikle yavaşlatarak para vermeye mecbur bıraktıkları; arsa, tarla ve konut alım-satım işlemlerinde bazı emlakçıların işlerinimenfaat karşılığı takip ettikleri belirlendi

        MASA FANTEZİSİ

        Polisi asıl şaşırtan ise tapu müdürü Mevlüt Ç.’nin bir tapu çalışanı ile masa fantezisi ve bazı memurların ‘büro yakınlaşmalarının” kameraya takılması oldu.

        Bu görüntüler özel yaşamla ilgili olduğu için dosyaya girmeyecek

        SİNCAN Tapu Müdürlüğü’ndeki “rüşvet” olayını belgelemek için tapu dairesinemahkeme kararıyla yerleştirilen polis kamerasına hiç hesapta olmayan sürpriz görüntüler de takıldı. Tapu MüdürüMevlüt Ç.’nin, bir kadın personelle, ofisindeki masada sevişmesi ilemesai saatleri içinde bazı büro personelinin birbirleriyle yaşadıkları aşk kaçamaklarının görüntüleri de kayda girdi. Görüntülerdeki kadın personel, polis dinlemesine de takıldı. Sözkonusu kadının, Mevlüt Ç.’nin yakın arkadaşı ve zanlılar arasında yer alan bir emlakçıyla da telefonda “fantezi aşk” konuşmaları yaptığı belgelendi. Ancak Ergenekon soruşturması kapsamındaki telefon dinlemelerinde özel hayat içerikli kayıtları delil olarak dosyaya ekleyen polis, tapudaki sevişme sahneleri ile telefon görüşmelerini “özel hayatın gizliliği” gerekçesiyle dosyaya eklemeyi uygun görmedi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ