Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Hava durumu 01.11.2016 Kar geliyor
        1

        Bugün Orta Karadeniz'in kıyı şeridinde hafif yağış geçişleri görülecek. Doğu Karadeniz'in kıyı şeridinde etkili olacak yağışların Rize çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.

        2

        Yağışlar Artvin çevresinde karla karışık yağmur şeklinde olacak. Doğu Anadolu'da Erzurum, Bitlis, Van ve Hakkari'de yağışlar kar şeklinde görülecek. Şırnak'ta ise yağmur geçişleri yaşanacak.

        3

        İç Anadolu'nun kuzeybatısında, Ege bölgesinin kuzey kesimlerinde sis görülebilir. Soğuk hava çarşamba günü de etkisini sürdürüyor. Yurdun kuzeybatı kesimlerinde 3 ila 6 derece artacağı, güneydoğu kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor.

        4

        Perşembe günü yurt genelinde yağış beklentisi yok. Güneyli rüzgarların etkisiyle birlikte sıcaklıklar yükseliyor. Sıfırın altına düşen hava sıcaklıkları yükselecek.

        5

        Cuma günü yeni bir yağışlı sistem yurdu etkisi altına almaya başlayacak. Marmara bölgesinin tamamını Ege'nin kuzeybatı kesimlerini, Batı Karadeniz ile birlikte Samsun ve Ordu çevrelerinde yağış geçişleri görülecek. Cuma günü sıcaklıklar yükselmeye devam edecek.

        6

        Türkiye'yi etkisi altına alan soğuk hava dalgası nedeniyle, Doğu Anadolu Bölgesi'nde dün etkili olan kar yağışı bugün yerini buzlanma ve dona bıraktı.

        7

        Meteoroloji 12. ve 13. bölge müdürlüklerinden alınan bilgiye göre, bölgede havanın genel olarak parçalı, bölgenin kuzey ve kuzeydoğu kesimlerinin çok bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

        8

        Özellikle sabah saatlerinde buzlanma ve don olayı beklenen bölgede, hava sıcaklığının gün içerisinde mevsim normalleri civarında olması bekleniyor. Bölge genelinde gece beklenen minimum sıcaklıklarda ise 3 ila 6 derece düşüş yaşanacağı öngörülüyor.

        9

        Gece en düşük hava sıcaklığı Tunceli ve Erzincan'da 2, Iğdır'da 3, diğer illerde sıfırın altında olmak üzere, Ağrı'da 3, Erzurum'da 5, Ardahan'da 6, Kars'ta 10 derece ölçüldü. Günün en yüksek sıcaklığı ise Kars ve Ardahan'da sıfır, Erzurum'da 3, Ağrı'da 4, Iğdır'da 5, Erzincan'da 7, Tunceli'de 9 derece olacak.

        10

        Kar kalınlıkları da Ağrı'da 25, Kars'ta 6, Erzurum'da 7 santimetre olarak belirlendi. Meteoroloji yetkilileri, sabah ve gece saatlerinde orta, yer yer kuvvetli buzlanma ve zirai don olayı beklendiğinden vatandaşlardan tedbirli olunmasını istedi. (AA)

        11

        Ağrı'nın Diyadin ilçesinde kar yağışı nedeniyle ilçe merkezi ve köylerinde eğitime bir gün süreyle ara verildi.

        12

        Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, devam eden kar yağışının ilçede olumsuz hava şartları oluşturduğu belirtildi.

        13

        Bu kapsamda, ilçe merkezi ile tüm köylerinde ilk ve orta dereceli okullarda bugün bir gün süreyle eğitime ara verildiği kaydedildi. (AA)

        14

        Başkent'te mevsimin ilk karı düştü.

        15

        Ülke genelinde etkili olan yağışlı hava Başkent'te kendini kar yağışı olarak gösterdi.

        16

        Özellikle Gölbaşı, Kızılcahamam, Çamlıdere ilçeleri ile İncek gibi şehrin yüksek semtlerinde kar yağışı etkili oldu.

        17

        Şu an için kapalı yol bulunmadığı öğrenildi. (İHA)

        18

        Bolu Dağı'nda öğleden sonra etkisini artıran kar yağışı ulaşımı olumsuz etkiledi.

        19

        Lapa lapa yağan kar, D-100 Karayolu ve TEM geçişlerinde sürücülere zor anlar yaşattı. Karayolları ekiplerinin kar temizleme çalışması yapmasına rağmen araçlar güçlükle ilerledi.

        20

        D-100 Karayolu'nda İstanbul yönünde TIR'ların geçişine izin verilmedi.

        21

        TIR'lar, trafik ekipleri tarafından Elmalık mevkiinde durduruldu. TIR'lar, yol kenarlarında bekletiliyor.

        22

        Trafik ekipleri güzergahta önlemlerini artırırken Karayolları ekipleri hem D-100, hem de TEM'de kar temizleme ve tuzlama çalışması yaparak yolları açık tutmaya çalışıyor. (DHA)

        23

        Rize ile Artvin'in kıyı kesiminde kuvvetli yağış bekleniyor. Meteoroloji'den yapılan açıklamada "Son 48 saatte Doğu Karadeniz'in doğusunda metrekareye 100 kg yağış kaydedilmiştir. Çarşamba akşama kadar Rize ile Artvin'in kıyı ilçelerinde metrekareye 50-75 kg daha yağış beklendiğinden başta heyelan olmak üzere meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi. Yağışlar 18.00'e kadar etkili olacak.

        24

        Bolu'da yoğun kar yağışı ve buzlanma nedeniyle kayan araçlar, Abant Tabiat Parkı yolunun zaman zaman ulaşıma kapanmasına neden oldu.

        25

        Kentte, iki gündür aralıklarla etkili olan kar yağışı, doğal güzellikleriyle ünlü Abant Tabiat Parkı’nda öğleden sonra etkisini artırdı. Bölgede kar kalındığı 15 santimetreye ulaştı.

        26

        Tabiat parkına günü birlik ve konaklamak için gelen tatilciler kar yağışı ve buzlanma nedeniyle zor anlar yaşadı.

        27

        Aracında yazlık lastik olan bazı tatilciler araçlarını kaydırınca, maddi hasarlı trafik kazaları meydana geldi.

        28

        Kazalar ve kayan araçlar nedeniyle tabiat parkının yolu zaman zaman ulaşıma kapandı.

        29

        Yolda kalan araç sürücülerinin bazıları, tabiat parkına 500 metre kala geri dönerken, bazı sürücüler ise araçlarına zincir takarak, yollarına devam etti.

        30

        Yurdun güney kesimleri Akdeniz üzerinden gelen yağışlı havanın etkisi altına girdi. Kuzey kesimlerde özellikle Karadeniz bölgesinde soğuk ve yağışlı hava etkili oluyor. Bunun birlikte salı gününden itibaren kuzey kesimlerde kar yağışları görülebilir.

        31

        Çarşamba günü yurdun yağışlı havası doğuya doğru kayıyor. Trabzon, Rize ve Artvin çevreleri, Doğu Anadolu bölgesinin güneydoğusunda yağışlar etkili olacak.

        32

        Salı gününden itibaren sıcaklıklar düşüyor. Buna bağlı olarak iç bölgelerde Göller Yöresi,İç Ege, İç Anadolu, Karadeniz bölgesinin iç kesimleri, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinin kuzey civarlarında gece sıcaklıkları sıfırın altına inecek. Buzlanma ve don riski var.

        33

        Yağışlar Trabzon ve Rize çevrelerinde yağmur, iç kesimlerinde Artvin'de kar şeklinde, Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusu Van çevresinde kar şeklinde olacak. Şırnak ve Hakkari çevrelerinde yağışlar yağmur şeklinde görülecek.

        34

        Perşembe yurt genelinde herhangi bir yağış beklentisi yok. Akşam saatlerine doğru Çanakkale, Edirne, Tekirdağ çevrelerinde bulutlanmanın arttığı görülüyor. Bu da yeni bir yağışlı havanın habercisi olabilir.

        35

        Ankara'da yağış beklentisi var. Sabah saatlerinde kuzey çevrelerinde Bağlum, Çubuk, Pursaklar çevrelerinde, Esenboğa çevrelerinde yağışların karla karışık ve kar şeklinde olması bekleniyor. Yağışlar il genelinde yağmur şeklinde olacak.

        36

        İzmir'de az bulutlu açık bir hava hakim olacak.

        37

        İstanbul'da salı günü sıcaklıkların azalması bekleniyor. Gece 7 dereceye kadar düşecek. Sıcaklıklar perşembe günü 20 dereceye kadar çıkması bekleniyor.

        38

        Doğu Anadolu Bölgesi'nde hava sıcaklıklarının düşmesi nedeniyle Erzurum ve Ardahan'da kar yağışı etkili olmaya başladı.

        39

        Bölge genelinde havaların iyice soğumasının etkisiyle en düşük sıcaklığın 1 derece ölçüldüğü Ardahan ile sıcaklığın 5 dereceye kadar gerilediği Erzurum'da kar yağışı etkili oluyor.

        40

        Erzurum'da etkili olan kar yağışı sonrası kar kalınlığı 15 santimetreye kadar ulaştı. Gece saatlerinde etkisini gösteren kar yağışı sonrası kent beyaz örtüye büründü.

        41

        Kasım’ın birinde güne karla uyanan vatandaşlar, ulaşımda zaman zaman aksaklıklar yaşadı. Kaldırımlarda ve caddelerde biriken kar kütleleri belediye ekiplerinin tuzlama ve temizleme çalışmalarıyla açıldı.

        42

        Kars'ın Sarıkamış ilçesinde kar yağışı ve soğuk hava etkili oldu.