Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Her il için saatlik hava tahmini uygulaması

        Meteroloji Genel Müdürlüğünce, günlük hayatta meteorolojik olaylardan kaynaklı problemlerin önlenmesi ve zamanın daha iyi kullanılabilmesi için saatlik hava tahmini uygulamasına geçildiği bildirildi.

        Orman ve Su İşleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğünün (MGM) her il için saatlik hava tahmini uygulamasına geçtiği ifade edildi.

        Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, konuyla ilgili açıklamasında, meteorolojinin toplumsal hayatın her alanına girdiğini belirterek, "Beklenilen meteorolojik olayların tahmininin geniş yelpazede verilmesinin toplumda yanlış anlaşılmalara sebep olacağı ve günlük yaşam planlamasında problemler oluşturabileceği öngörülmektedir. Tahmin edilen meteorolojik olayları, her il için saatlik olarak yapmak ve daha özellikli hale getirmenin ise bu problemleri en alt seviyeye çekeceği açıktır." değerlendirmesini yaptı.

        Bu çerçevede MGM'nin her il için saatlik tahmin uygulamasına geçtiğini aktaran Eroğlu, "Bu uygulamayla vatandaşlarımız günlük işlerini planlarken zamanı daha iyi kullanarak meteorolojik olaylardan kaynaklı problemlerin önüne geçebilecek." ifadesine yer verdi.

        SMS GÖNDERME UYGULAMASI

        MGM tarafından üçer saatlik ve günlük tahminlerle sıcaklıkların ve beklenen hava olaylarının vatandaşlara aktarıldığını kaydeden Eroğlu, ayrıca can ve mal kayıplarını en aza indirmek amacıyla hazırlanan uyarılar ve değerlendirmelerin internet sitesi, mobil uygulamalar, sosyal medya, Meteorolojinin Sesi Radyosu, televizyon, gazeteler aracılığıyla vatandaşlar ve ilgili kullanıcılarla paylaşıldığını anımsattı.

        Eroğlu, toplumsal farkındalığı artırmak ve vatandaşların uyarılara en yüksek seviyede ulaşmasını sağlamak amacıyla 46 bin 500 muhtara SMS gönderme uygulamasına geçildiğini de aktardı.

        AA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ