Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Sipahizade'nin torunları 200 yıl sonra buluştu

        Niğde'nin Bor İlçesi'ne 1800'lü yıllarda Mekke kentinden gelerek yerleşen Sipahizade Yahya Efendi'nin torunları, 200 yıl sonra Nevşehir'de toplandı.

        Mekke'de doğan ve Sipahi Ocağı'nın kapatılmasının ardından Bor İlçesi'ne yerleşen Sipahizade Yahya Efendi'nin torunları, soyadı kanunu ile Atlı soyadını aldı. Türkiye'nin farklı kentlerine yerleşen bir bölümü de yurt dışında yaşayan Atlı Ailesi'nin fertleri, Emin Atlı'nın organize ettiği toplantıyla bir araya geldi.

        Nevşehir Kapadokya'da buluşan Atlı Ailesi üyeleri, hasret giderdi. Atlı Ailesi'nin bir bölümünü bir araya getirmekten büyük mutluluk duyduğunu belirten Emine Atlı, "Her milletin bir geçmişi vardır. Buna paralel olarak her ailenin de bir geçmişi vardır. Sipahizade Yahya Efendinin torunları olarak yeniden bir yeniden bir araya geldik. Öyle bir döneme doğru gidiyoruz ki, artık köklü aileler bile bir birlerinden yavaş yavaş kopuyorlar. Biz Sipahizade Yahya Efendi'nin torunları olarak bu kopukluğa dur demek için Atlı Ailesi'nden ulaşabildiğimiz kadarıyla toplandık" dedi.

        Toplantıda anı olarak sipahi resmi dağıtılırken, aile üyeleri gelecek yıl Niğde'nin Bor İlçesi'nde toplanma kararı aldı.

        DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ