Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Otomobil tamircisi Hurda araçları servete dönüştürüyor
        3

        Demirkaya, yaptığı açıklamada, çocukluğunda okul sonrası vakitlerde babasının tamirhanesinde çalıştığını, o dönemin "güncel model otomobilleri"nin bugün yaşları nedeniyle "klasik" sınıfında görüldüğünü belirtti.

        4

        Babasının tamirhanesinde, o dönem tamiri için uğraştığı bu araçlarla arasında gönül bağı oluştuğunu kaydeden Demirkaya, sevgisini de mesleğe dönüştüğünü, halen devam ettirdiği mesleğinde "klasik otomobil tamircisi" olarak tanındığını söyledi.

        5

        Demirkaya, eski araçlardan anlayan çok fazla usta kalmadığını ifade ederek, şöyle devam etti: "Nasıl ki aynı meslektekiler farklı yerlerde de çalışsalar birbirini tanırsa klasik otomobil sevenler ve kullananlar da birbirini tanır.

        6

        Bu nedenle Türkiye'nin her yerindeki klasik otomobilleri tanırım. Bir yerde hurda halde bir araç varsa bilgisi gelir, uzun yolculuklar yaparak, şehir şehir gezerek, mahalle aralarında dolaşarak bu arabaları buluyorum. Bulunca da satın almak kolay değil elbette, çünkü yaşattığı hatırları nedeniyle sahiplerinin onlardan ayrılması zor oluyor.

        7

        Biz almasak hurdaya gidecek zaten. Bizim bu aracı yeniden yürür hale getireceğimizi anladıklarında daha kolay oluyor satmaları."

        8

        50 CİVARINDA "DONÖR" ARACI VAR

        Arabaları hurdalığa gitmekten kurtardığı için arkadaşlarının "Hurdacı Adem" adını verdiği Demirkaya, başkasının hurda olarak gördüğü 50 yıllık bir otomobille karşılaştığında çok heyecanlandığını, kamyonetle taşıyarak tamirhanesine getirdiğini anlattı.

        9

        Araçları orijinaline sadık şekilde toplamaya gayret ettiklerini vurgulayarak, "Orijinal parçalarını bulmak zor elbette. Elimde parçaları için kullandığım, 50 civarında donör araç var.

        10

        Bulamadıklarımı yurt dışından sipariş ediyorum. Tamir edilebilir olanları tamir ediyoruz. Bir aracın restorasyonu ortalama bir sene. Aracın iyi bir şekilde toplanması için 100-150 bin masraf ediliyor. Sonrasında ilk günkü haline, o kondisyona geliyor." diye konuştu.

        11

        Klasik otomobil ustasının marka ve modellerin parça ve aksesuarlarını iyi tanıması ve işçiliğin büyük önem taşıması nedeniyle sabırlı olması gerektiğine dikkati çeken Demirkaya, iyi toplanmış bir aracın hurda fiyatının çok fazla üzerinde değere kolaylıkla alıcı bulduğunu ifade etti.

        12

        Demirkaya, nadide bir modelin yüz binlerce liraya satışa çıkarıldığını aktararak, "Restore ettiğimiz aracı herkese satmayız. İstediğimiz rakamı vermesi yetmez. Aracın kıymetini bilecek biri olmalı. Kapalı bir garajı olmalı. Ayrıca klasik otomobilciler olarak sık sık bir araya geliriz. Bu grup için uyumlu biri olmalı." ifadelerini kullandı.

        13

        Trafikte klasik otomobillere büyük ilgi gösterildiğini anlatan Demirkaya, fotoğraf çektirmek için adeta sıraya girenler olduğunu, bu ilginin kendileri kullanmasa bile babasının, dedesinin ya da başka bir yakının böyle bir araç kullanmış olmasından kaynaklandığını sözlerine ekledi. (AA)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ