Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Ülkelerin kahvaltıları
        12

        Yüksek kalorili Rus kahvaltısı: Yüksek kalorili havyar, lakerda ve balık ürünleri Rus kahvaltı sofralarının başrolünde. Rus yumurtası ve lakerdalı esmer ekmek ‘wolga-schnitte’ dünyaca ünlü.

        13

        Balıklı İsveç kahvaltısı: Göl ve nehirleriyle ünlü İsveç’te kahvaltılar balıksız olmuyor. Somon ve alabalık, dereotu ve çeşitli baharatlarla tatlandırılıyor.Üzümlü ekmek, yabanmersini reçeli ve gözleme çeşidi olan pannkakor ile kahvaltılarını süslüyorlar

        14

        Pirinç lapalı Çin kahvaltısı: Çinliler kahvaltıya “İlk öğün” derler. Pirincin tatlı ya da tuzlu suda haşlanıp eriyinceye kadar kaynatılarak hazırlandığı ‘congee’ adı verilen lapa, Çin kahvaltısının vazgeçilmezi...

        15

        Deniz ürünü bol Portekiz kahvaltısı: Balıkçılığın önemli bir geçim kaynağı olduğu Portekiz’de balık sıklıkla sofralara gelir. Ton balıklı-yumurtalı ekmek yani “paozinho com atum”, taze meyve suları özellikle de portakal ve greyfurt ile yeniliyor.

        16

        Miso çorbalı Japon kahvaltısı: Japonya’da kahvaltının vazgeçilmezleri yeşil çay, buharda pişmiş pirinç, balık ile soya filizi ve fermente edilmiş fasulye ezmesiyle hazırlanan miso çorbasıdır.

        17

        İşte ülkelere göre değişen kahvaltı kültürü... Küba