Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Atatürk Arboretumu'nda sonbahar manzaraları havadan görüntülendi
        7

        Yaklaşık olarak yıllık iki yüz bin civarında kayıtlı ziyaretçi var. Buraya gelen ziyaretçilerin, buranın amacının bilimsel araştırma, gözlem ve eğitim olduğunu bilmeleri gerekiyor.

        8

        Buranın bir piknik yeri olmadığını bilmeleri gerekiyor. Canlı bitki müzesi olduğu için girilmesinin mümkün olmadığını bilerek gelmeleri halinde daha iyi fayda sağlayacaklardır" şeklinde ifadeler kullandı.

        9

        "Canlı ağaç müzesi olduğunu biliyorum"

        Her hafta şehirden uzaklaşıp Atatürk Arboretumu'na dinlenmeye geldiğini belirten Yurdagül Tuzla, "Buraya gelip huzur buluyorum, bu güzellik başka nerede var? Dünya'nın hiçbir yerinde yok.

        10

        Dünya'nın dört bir tarafından gelen canlı ağaç müzesi olduğunu biliyorum. Bitkilerin bütün bilgileri yazıyor, kaç yıllık olup nereden geldikleri gibi. Hem bunların bilgilerini alıyoruz hem de ağaçları tanıyoruz. Burada her mevsim ayrı bir güzelliğe sahip" dedi.

        11

        "Sessiz, sakin ve pırıl pırıl bir gün"

        Her yıl birkaç sefer Atatürk Arboretumu'na uğradığını vurgulayan Karadeniz Teknik Üniversitesi'nden emekli öğretmen Aysel Givgili, " Arkadaşlar ile konuştuğumuzda sonbahar görüntüsü olduğunda gelmeyi istedik.

        12

        Sessiz, sakin ve pırıl pırıl bir gün oldu. Arkadaş gurubumuzda birisi hastaydı onda da temiz hava iyi gelir düşüncesiyle tercih ettik" ifadelerini kullandı. IHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ