Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Hava durumu 08.11.2016
        1

        Bugün genellikle parçalı ve az bulutlu hava hakim. Yurdun kuzeybatısında güneyli rüzgarlar etkili olacak. Trakya'da ve Çanakkale Boğazı çevresinde yağış bekleniyor.

        2

        Doğu Anadolu'nun kuzeydoğu kesimlerinde hafif şiddetli buzlanma ve donla berebar gece ve sabah saatlerinde sis etkili olacak. Batı Karadeniz, Marmara ve Ege'nin tamamında hem denizlerde hem de kara kesimlerde güneyli rüzgarların etkisi görülecek.

        3

        FIRTINA UYARISI

        Meteoroloji'den yapılan açıklamada,"Salı günü Marmara ile Kuzey ve Kıyı Ege'de rüzgarın güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde (50-80 km/saat) esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi.

        4

        Rüzgarlar 23.59'a kadar etkili olacak.

        5

        SICAKLIKLAR 10 DERECE ARTACAK

        Bugünden perşembe gününe kadar sıcaklık artışı devam edecek. Kuvvetli lodosla beraber Karadeniz, İç Anadolu, yurdun batı hattında sıcaklıkların yer yer 10 derece artması tahmin ediliyor. Akdeniz, Güneydoğu Anadolu bölgesinde sıcaklık artışı 3-4 derece olacak. Doğu kesimlerde lodoslu sistemden etkilenmeyecek.

        6

        Çarşamba günü yurdun batı hattında yağış bekleniyor. Gece ve sabah saatlerinde Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda sis bekleniyor. Güneyli rüzgar etkisini devam ettirecek.

        7

        Lodos Batı Karadeniz'den başlayan hatta Marmara ve Ege'yi içine alan kesimde yüzünü gösterecek.İç kesimlere kadar etkisi edecek bir rüzgar söz konusu olacak.

        8

        Marmara'nın batısı ve kuzey Ege'nin kıyı kesimlerinde de yağış olacak. Kuzey, iç ve batı kesimlerde sıcaklıklar yükselmeye devam edecek.

        9

        Perşembe günü rüzgarlar iç kesimlerde de etkili olacak. Yağış alanını biraz daha genişletecek. Marmara'nın ve Ege'nin tamamında Batı Akdeniz, Batı Karadeniz ve İç Anadolu'nun kuzeybatı kesimlerde yağış bekleniyor. Yağışların kuvvetli olması beklenmiyor. Doğu kesimlerde sis etkili olmaya devam edecek.