Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Havalimanı güvenliğine yakalanan ilginç şeyler
        1

        Atatürk Havalimanı'nda gözaltına alınan Kenya uyruklu uyuşturucu kuryesinin valizlerinde 34 kilo 239 gram 'Yemen Otu' olarak bilinen 'Khat' uyuşturucu bitki ele geçirildi.

        2

        Edinilen bilgilere göre, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube ekipleri, alınan istihbarat üzerine 28 Aralık Perşembe günü Atatürk Havalimanı'nda tertibat aldı. Ardından ekipler, havayolu ile Kenya'nın başkenti Nairobi'den İstanbul'a gelen A.Ç.'ı gözaltına aldı.

        3

        Şüphelinin üzerinde ve beraberinde getirdiği valizlerde yapılan aramalarda 34 kilo 239 gram ağırlığında 'Yemen Otu' olarak bilinen 'Khat' uyuşturucu bitki ele geçirildi. Gözaltına alınan Kenyalı A.Ç., emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Uyuşturucu kuryesi tutuklanarak cezaevine gönderildi. (IHA)

        4

        ORANTISIZ GÖBEKLE YAKAYI ELE VERDİ!

        İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’nda düzenlenen operasyonda, vücuduna sardığı 12 kilo 297 gram altınla yurda girmeye çalışan Gürcistan uyruklu Amınat Madagova gözaltına alındı. Gazete Habertürk'ten Nihat Uludağ'ın haberine göre yakalanan altının piyasa değerinin 2 milyon TL olduğu öğrenildi. İstanbul Gümrük Muhafaza Müdürlüğü ekipleri, Sabiha Gökçen Havalimanı’nda Tiflis’ten İstanbul’a gelen Gürcistan uyruklu Amınat Madagova isimli kadının göbek bölgesindeki orantısız büyüklükten şüphelendi.

        5

        Madagova, gümrük ekipleri tarafından detaylı arama yapılmak üzere gözaltına alındı. Yapılan üst aramasında, Madagova’nın vücuduna sardığı 12 kilo 297 gram altın ele geçirildi. Altının gümrüklenmiş piyasa değerinin 2 milyon TL olduğu ifade edildi.

        ‘RİCA ETTİLER’

        Kaçak altınları Rusya’dan alarak Gürcistan’ın Tiflis kenti üzerinden İstanbul’a getirdiğini söyleyen Madagova, “Altınlar kız kardeşimin bir arkadaşına ait. Benden rica ettiler. ben de altınları taşıdım” dedi. Gürcistan uyruklu Amınat Madagova hakkında altın kaçakçılığı suçlamasıyla adli işlem başlatıldı.

        6

        HEPSİ SİNDİRİM SİSTEMİNDEN ÇIKTI

        Etiyopya'dan İstanbul'a gelen uçaktaki Nijeryalı bir yolcunun vücuduyla orantısız büyüklükteki göbeğinden şüphelenen polisler yolcuyu durdurdu. Kontroller sırasında Nijeryalı C.K.O.'nun midesinde 85 kapsüldeki toplam 2 kilogram kokain bulundu. Kapsüller ilaç yardımıyla çıkarılırken, şüpheli tutukladı.

        7

        Habertürk Haber Merkezi'nden Yusuf Doğan'ın haberine göre İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 11 Eylül 2017 günü Etiyopya'nın başkenti Adis Ababa'dan İstanbul'a gelen uçaktaki bir yolcunun vücuduna göre orantısız şişkin olan göbeğinden şüphelendi.

        8

        Polis yolcuyu pasaport kontrol noktasında durdurdu. C.K.O adlı yolcunun kontroller sırasında tedirgin hareketlerde bulunduğu ve terlemeye başladığı görüldü. Üst aramasında herhangi birşey çıkmayan Nijeryalı, hastaneye götürüldü ve MR'ı çekildi. Sindirim sisteminde kapsüller, MR sonucu görüldü. Kapsüller ilaç yardımıyla çıkarıldı. Çıkarılan 85 kapsülde 2 kilogram kokain olduğu belirlendi. Emniyetteki sorgusunun ardından adliyeye çıkarılan C.K.O tutuklandı.

        9

        EVİN ZEMİNİ SÖKÜLÜNCE POLİS ŞAŞKINA DÖNDÜ

        İngiliz polisi, baskın yaptığı bu evde eroin ve bir çanta dolusu para buldu.

        13

        Bu sebeple her gün kaçakçılık olayları yaşanmakta. Bu seferki olayda suçlu, vücuduna sardığı 102 iPhone ile yakalanan bir kadın oldu.

        14

        Kadının üzerinde yakalanan ürünlerin toplam değerinin 100.000 dolarayakın olduğu tahmin ediliyor. Hong Kong'tan bu şekilde ürün kaçırarak binlerce dolar para kazanmaya çalışan birçok insan olduğu biliniyor. Bu sebeple yetkililer işi oldukça sıkı tutuyorlar.

        15

        Hong Kong'ta 2015 yılında bir kaçakçı erkeğin üzerinde 94, başka bir kaçakçıda ise 146 iPhone yakalanmıştı.

        22
        23

        SEVGİLİSİNİ BAVULA KOYUP KAÇIRMAK İSTEDİ

        Venezuela'da bulunan Puente Ayala hapishanesinde eşine az rastlanır bir olay yaşandı. Tutuklu olan sevgilisini bir bavula koyarak dışarı çıkarmaya çalışan genç kız, durumu fark eden hapishane görevlileri tarafından kıskıvrak yakalandı.

        24

        Hapishane görevlileri bavulun içini açtıklarında bu görüntüyle karşılaştı.

        49
        50

        HAVALİMANI GÜVENLİĞİNE TAKILAN İLGİNÇ GÖRÜNTÜLER!

        ABD'de bulunan havalimanı güvenliklerine takılan birbirinden ilginç yasa dışı silahlar, Ulaştırma Güvenliği İdaresi'nin resmi Instagram hesabından paylaşılıyor.

        51

        İşte yoğun ilgi gören paylaşımlar sonrası resmi Instagram hesapları 700 bin takipçiyi bulan Ulaştırma Güvenliği İdaresi'nin paylaştığı o silahlar...

        127

        Bir kayanın içine yerleştirilen uyuşturucular polisi bile şaşırttı.

        128

        KUTUDAN ÇIKANLAR ŞAŞKINA ÇEVİRDİ

        Beyrut Refik Hariri Uluslararası Havalimanı'nda bulunan ve üzerinde gönderici, alıcı bilgisi bulunmayan kutunun içerisinden çıkanlar yetkilileri bile şoke etti.

        129

        Lübnan'ın Beyrut Refik Hariri Uluslararası Havalimanı'nda üzerinde hiçbir barkod bulunmayan bir kutu yetkililerin dikkatini çekti.

        130

        42 santimetre genişliğinde olan kutunun üzerinde delikler vardı. Suriye’ye gitmesi planlanan kutunun üzerinde uçağın adı ve numarası yazıyordu ancak bunun haricinde bir alıcı ve göndericiyle ilgili barkot yoktu.

        131

        7 gün sonunda Havalimanı yetkilileri hemen kutuyu incelemeye aldı. Kutunun açılmasıyla yetkililer büyük şok yaşadı. Küçük kutunun içerisinden 3 Sibirya kaplanı yavrusu çıktı. Yavrular hem aç hem de çok susuz kalmışlardı.

        132

        The Telegraph’ta yer alan habere göre; Animals Lebanon isimli hayvan hakları organizasyonu yavruları derhal veterinere götürdü ve yavrular tedavi altına alındı.