Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam 7 yıl boyunca izlerini sürdü ve...
        2

        30 yıl sonra ise çektiği ilk karelere bakarak isimsiz kahramanların akıbetini merak ediyor. 7 yıl süren hummalı bir araştırma sonucunda 134 fotoğraflık arşivdeki tüm insanlara ulaşmayı başarıyor.

        3

        Chris Porsz yıllar önce çektiği pozları yeniden canlandırdığı çalışmasını "Reunions" ismiyle kitaplaştırdı ve kahramanlarının hikâyesini yazdı. İşte o kahramanlardan bazıları ve yılların etkisi.

        4

        Mike Ross ismi şu sıralarda Suits dizisinin baş kahramanı olarak hafızalarda ama 1980 yılında, Peterborough sokakları için terkedilmiş bir otobüste yaşayan bir İskoçtan başkası değildi.

        5

        Nobby lakabıyla bilinen Ross evi yandıktan sonra 10 sene sokaklarda, korkunç şartlarda yaşamaya devam etmiş, sonrasında ise barınma evine gitmiş. Mahalleli onu göremeyince öldüğünü düşünse de kendini kurtararak öğretmen olmuş.

        6

        İflah olmaz bir motosiklet tutkunu olan ve sürekli bacağını kırdığı için Metal Mickey olarak nam salan Steve Osborn, ayağı alçıdayken bile gösterilere devam etmiş.

        7

        Şimdilerde ise eksilen mor saçlarını biçimsiz sakalıyla zar zor tamamlayabiliyor. Yine de deli dolu yaşamaya devam ediyor. Karın kaslarının ve ince gövdesinin yerinde ise şişkin bir işkembe var. Koltuk değnekleriyle yürüyebiliyor. 4 oğlu ve konserlerde kullandığı bir gitarı var. Engelli motosikletçiler derneği için para topluyor.

        8

        Chris Porsz bu fotoğrafa "trenyolu öpücüğü" ismini vermiş. 22 yaşında Essex'te çalışan bir öğretmen olan Tony Wilmot, 21 yaşında memur olarak çalışan Sally'ye veda öpücüğü veriyor.

        9

        1980 yılındaki ilk fotoğraftan 1 yıl sonra evlenmişler. Peterborough Garında 2009 Aralık ayında geçmişi canlandıran çift artık evli ve iki çocuk sahibi. Wilmotlar şimdilerde Lichfield'da yaşıyor ve okul müdürü olarak hayatlarına devam ediyorlar.

        10

        1986 yılında Peterborough sokaklarında flüt çalarak geçimini sağlayan Neil için yıllar pek iyi şeyler getirmemiş.

        11

        40 yıl sonra, kışın ayazı ve alkolün etkisiyle zencifre kırmızısına dönen mutsuz yüzüyle Neil, bir evsiz ve dilenci olarak sokaklarda savrulmaya devam ediyor. Flüdünün akıbetini bilen yok.

        12

        15 yaş civarındaki 5 kafadar talebe, 1980 yılında öğle arasında atari oynamak için plakçıya koşuyorlar. Bir sene sonra okul kapanıyor ve farklı okullara gönderiliyorlar.

        13

        2016 Haziran ayında tekrar buluşan beşli artık 50'li yaşlarındalar. Şimdi hepsi evli ve çocuklu. Soldan sağa sırasıyla taşımacılık, elektrik teknisyenliği, vakıf işleri, mağaza müdürlüğü ve hafriyat işleriyle meşguller. Hâlâ görüşüyorlar.

        14

        Perdenin arkasındakiler 7 yaşındaki Şehnaz Begüm, ikizi Roksan ve 9 yaşındaki ablaları Itrat. 1980 yılında, Cromwell caddesindeki evlerinden, meraklı ama çekingen bakışlarıyla olan biteni izliyorlar.

        15

        Şehnaz bir kız annesi. Boşanmış. İkinci evliliğini yaşayan ve 5 çocuk sahibi ikiz kardeşiyle birlikte yaşlı ve engelli insanların bakımıyla ilgileniyorlar. Itrat ise postanede çalışıyor. 6 çocuk annesi, evli. Aynı muhitte yaşamaya devam ediyorlar.

        16

        1983 yılında, henüz 5 yaşında bir çocuk Layla Gordon. Ana okulunda devletin sağladığı sütünü içerken kadraja giriyor. Aradan yıllar geçmesine rağmen yine Peterborough'da yaşamaya devam ediyor.

        17

        Layla mutlu bir evliliğe sahip, iki çocuk sahibi bir anne. Ev hanımı, çalışmıyor. Sütü hâlâ çok seviyor ama eskisi gibi bedava olmamasından yakınıyor.

        18

        Sandra Burford 1980 kışında, kürk eldivenleri ve mantosuyla düşünceli bir şekilde kuaföre giderken fotoğraflanmış.

        19

        2016 yılına gelinmesine rağmen kuaför yerinde duruyor. Sahipleri el değiştirmiş ama civarda yaşayan Sandra Burford yine kürkünü giyerek uğramaya devam ediyor. Bir kızı, üç torunu var ve dul.

        20

        11 yaşındaki Anna ve 13 yaşındaki Emma kardeşler alışveriş yapan annelerini beklerken sıkıntıdan ciklet patlatıyorlar.

        21

        2012 yılında yapılan canlandırmaya bakılırsa sakızlarla eskisi kadar içli dışlı değiller. Anna bir eczanede, Emma ise bir alışveriş kanalında çalışıyor. İkisi de evli ve civarda yaşamaya devam ediyorlar.

        22

        Cep telefonunun icad edilmediği 1981 sonbaharında, üç okul arkadaşı John Morris, Paul Barnard ve Andrew Pollard cadde üzerindeki ankesörlü telefonu kullanmak için sıra bekliyor.

        23

        2016 Mayıs ayında ise o telefonun yerine bir bankamatik var, üç kafadarın yüzlerinde ise yaşlılık çizgileri var. 32 yıl sonra bir araya gelen üçlüden John tesisatçılık, Andrew ise cam temizliğiyle uğraşıyor. Paul ise motor sporlarında yarışan bir firma sayesinde dünyayı geziyor.

        24

        1980 yılındaki kapalı pazarda tezgahtar olarak çalışan 17 yaşındaki Jennifer Hall aradan yıllar geçmesine rağmen aynı yerde.

        25

        Hâlâ pazarda sebze ve meyvelerle haşır neşir. 48 yaşında ve hiç evlenmemiş olmasına rağmen gülümsemeye devam ediyor.

        26

        Okul arkadaşları Martin Coulson ve Andy Randall dersi kırıp büfeden aldığı patates kızartmalarını gizli saklı da olsa afiyetle mideye indiriyor.

        27

        İkili şimdilerde evli ve çocuklu. Martin bir perakende firmasının depo müdürü, Andy ise telematik mühendisliği yapıyor. Büfenin yerinde ise süpermarket var.

        28

        Katedral meydanında bir pizza restoranındaki hızlı yeme yarışmasında boy gösterirken, 1985 yılında görüntülenen Punk Badger, o dönem bir taş duvar işçisi olarak çalışıyordu.

        29

        Aradan geçen 31 yıl içerisinde Punk Badger imajından pek bir şey kaybetmemiş. Eskisi gibi iki dakikada büyük bir pizzayı yiyerek formunu da koruduğunu gösteriyor. Kariyerinde ise pek bir ilerleme olmamış. Asfalt işçisi olarak çalışıyor ve 5 çocuğu var.

        30

        Macar göçmeni ailenin iki kızı Maria ve Annamarie Plavecz 1982 yılında Star Road'da bulunan evlerinin önünde poz veriyor.

        31

        İki kız kardeşin ailesi hâlen aynı evde yaşamaya ediyor. Kızkardeşler ise bakıcı olarak geçimlerini sağlıyor.

        32

        Tasbir singh, okulu bıraktıktan sonra 18-22 yaşları arasında 4 yıl boyunca ufak bir dükkanda satış görevlisi olarak çalışırken objektife takılıyor.

        33

        Hintli Singh ise BT ve Royal Mail'de çalıştıktan sonra, şu sıralar 3 çocuğu ve torunuyla birlikte emekliliğini yaşıyor. Hâlâ aynı şehirde. İlk çalıştığı dükkan ise onun aksine yaşlanmadan yerli yerinde.

        34

        Rose ve Stuart kardeşler 1982 yılında bir turist danışma bürosunun önünde ailesini bekliyor.

        35

        Stuart artık bir polis. Kızkardeşi Rose ise üç kız sahibi bir anne.

        36

        İtalyan göçmeni olan Genesio (Gino) Borillo, 1980 yazında küçük bir arabada tüm şehri gezdiği sırada, minik bir kız çocuğuna dondurma satarken görüntüleniyor.

        37

        Gino'nun dondurma sattığı mahalledeki evler de, dondurma arabası da artık yok. Kızıyla birlikte açtığı el yapımı makarna restoranını işletiyor.

        38

        John Church, Kim Guest, Gary Wymer, Mirko Obradovic, Ade Lawrence, Sean Adams ve Mark Winswort müzik tutkunu gençler. Katedral meydanındaki merdivenlere sıkışarak verdikleri bu hatıra pozunun üzerinden 35 sene geçti.

        39

        John, eski arkadaşı Ade ile boş zamanlarında bir grupta müzik yapıyor. Geçimlerini ise boyacılık ve çöpçülükten sağlıyorlar. Mirko tuğla fabrikasında çalışıyor. Kim ve Sean hayatta değil. O zamanlar kasaplık yapan Gary ise geçirdiği bir kaza sonrası bir hafta komada kalmış ama hayata dönmüş. Bir süre Türkiye'de İngilizce öğrettikten sonra ülkesine dönerek endüstriyel temizlik firması işletmeye başlamış.

        40

        Vicki Gracey bir mücevher dükkanında satış asistanı olarak vitrini düzenlerken, dalgın bakışlarıyla Chris Porsz'un dikkatini çekmiş.

        41

        Peterborough'da yaşamayı sürdüren Gracey, bir süre kuaförlerde, restoranlarda çalıştıktan sonra danışmanlık yapıyor. Evli ve iki çocuğu var.

        42

        1985 yılında Peterborough katedralinin önünde poz veren, punk tutkunu Dog ve Tina çifti objektife takıldığında henüz yirmili yaşlarında gençliğin tadını çıkarıyorlardı.

        43

        1990 yılında şehirden ayrıldılar. Evlendiler. İkizleri oldu ama şimdi ayrılar. Tina artık Dorset kasabasında dokuma işleriyle uğraşıp atölyeler verirken, Dog da Güney Galler de bahçıvanlıkla uğraşıyor.