Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Hava durumu 13.11.2016 Kar ne zaman yağacak?
        1

        Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz, Eskişehir çevreleri ve Ege'nin büyük bir bölümünde yağış etkili olacak. Yağışların Balıkesir çevrelerinde, İzmir'in kusey kesimlerinde, Çanakkele'nin güneydeki ilçelerinde kuvvetli olması tahmin ediliyor.

        2

        Yağışlı alan boyunca yer yer güneyli rüzgarların kuvvetli olması tahmin ediliyor. Sıcaklıkların kuzeybatıdan itibaren 3 ila 6 derece düşmesi bekleniyor.

        3

        Bugün Marmara'nın doğusu, Ege ve Batı Karadeniz ile Eskişehir çevreleri ile Ankara'nın kuzeybatı kesimlerinin sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

        4

        Sabah ve gece saatlerinde İç Anadolu'nun doğusu ve Doğu Anadolu'da yer yer sis ve pus hadisesi ile birlikte Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda buzlanma ve don hadisesi bekleniyor.

        5

        Meteoroloji'den yapılan açıklamada, "13 Kasım Pazar günü öğleden sonra rüzgarın kuzeyli yönlere (karayel ve Poyraz) dönmesiyle birlikte 13 Kasım Pazar günü; yurdun kuzeybatı kesimlerinde, 14 kasım Pazartesi gününden itibaren önümüzdeki haftanın ilk yarısında ülkemizin kuzey ve iç bölgelerinde (Marmara, Kuzey ve İç Ege, Akdeniz’in iç kesimleri, İç Anadolu, Karadeniz ile Doğu Anadolu'nun kuzeyi) hissedilir derecede (5 ila 12 derece arasında) azalacağı ve mevsim normalleri altına düşeceği tahmin ediliyor" denilmişti.

        6

        Orta Karadeniz'de fırtına bekleniyor. Meteoroloji'den yapılan uyarıda, "Orta Karadeniz'de (Cide- Sinop arası) bugün(Pazar) öğle saatlerinde rüzgarın kuvvetini artırarak, batı ve güneybatı yönlerden 6 ila 8 (50-75 km/sa) kuvvetinde fırtına şeklinde esmesi beklenmektedir. Fırtınanın; akşam saatlerinden itibaren etkisini kaybetmesi tahmin edilmektedir" denildi.

        7

        Fırtınanın 12.00 ile 17.00 arası etkili olması bekleniyor.

        8

        Pazartesi günü Karadeniz'in kıyı hattında yağışlar bekleniyor. Yükselti artıkça yağışların yağmurdan karla karışık yağmura dönmesi tahmin ediliyor.

        9

        Pazartesi sıcaklıklar kuzey kesimlerde de düşüyor. Karadeniz'de görülecek yağışların yüksek kesimlerde karla karışık yağmur olması bekleniyor.