Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Hava durumu 16.11.2016 Kar yağışı başladı
        1

        İTÜ Uçak ve Uzay Bilimleri Fakültesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Şen, iki gündür devam eden soğuk havanın etkisini kaybedeceğini belirterek, "Geçici bir soğuma yaşanıyor. Batı bölgelerde yarından itibaren sıcaklıklarda ciddi artış bekliyoruz. Buna göre söz konusu yerlerde sıcaklık tekrar mevsim normallerinin üzerine çıkıyor." dedi.

        2

        Şen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hava sıcaklığının bu yılın başından beri mevsim normallerinin üzerinde seyrettiğini ve sık sık sıcaklık rekoru kırıldığını söyledi.

        3

        Şen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hava sıcaklığının bu yılın başından beri mevsim normallerinin üzerinde seyrettiğini ve sık sık sıcaklık rekoru kırıldığını söyledi.

        4

        Prof. Dr. Şen, mevsim normalleri üzerinde devam eden sıcaklıklarının birkaç gündür oldukça gerilediğine işaret ederek şunları söyledi: Özellikle iki gündür ülke genelinde ciddi soğuk yaşanıyor. Hatta bazı bölgelerde kar yağışı da görüldü. Doğuya kar erken geldi diyebiliriz.

        5

        "Mevsim normallerinin üzerinde devam eden sıcaklıklar, İstanbul'da 5 dereceye kadar bile düştü. Ancak bu normal bir durum. Çünkü gökyüzü açık olduğu için bu soğuma oldu. Sıcaklıklarda böyle dalgalanma olması da normal. Hatta bir süre daha hava sıcaklıklarının böyle dalgalı seyretmesini bekliyoruz."

        6

        Soğuk havanın uzun sürmeyeceğini anlatan Şen, "Korkacak bir şey yok. Geçici bir soğuma yaşanıyor. Batı bölgelerde yarından itibaren sıcaklıklarda ciddi artış bekliyoruz. Buna göre söz konusu yerlerde sıcaklık tekrar mevsim normallerinin üzerine çıkıyor" dedi.

        7

        Şen,"Özellikle çok güzel bir haftasonu bizi bekliyor. Vatandaşlarımız bunun tadını çıkarsın. Kasım sıcaklık ortalaması 11 derece. Sıcaklık bunun 7-8 derece kadar üzerine çıkıp 17-18 derece civarında seyredecek. Ay sonuna kadar da hava sıcaklıkları batı bölgelerde mevsim normallerinin üzerinde seyredecek." değerlendirmesinde bulundu.

        8

        Şen, yıl sonuna kadar hissedilir oranda soğuma beklemediklerinin altını çizerek, "Aralık'ın 15'inden sonra ancak soğuma bekliyoruz. Bu tarihe kadar kar beklemiyoruz. Belki bu yıl başına doğru veya sonra kar yağışı olabilir. Bu durum normal gözükmeyebilir ancak küresel ısınma ve iklim değişikliğinin bir sonucu bu. Yani kasımda 17-18 derece normal değil ancak bu yıl bu sıcaklıklara alıştık. Bir süre daha da böyle devam etmesini bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

        9

        Yurdun büyük bir bölümünde yağışlı sistem etkili oluyor. Havanın soğumasıyla beraber iç ve doğu kesimlerde kar yağışı başladı. İstanbul, Marmara ve Ege hariç neredeyse her bölgede kar yağışı bekleniyor.

        13

        Habertürk TV Meteoroloji Mühendisi Hüseyin Öztel'in aktardığı bilgilere göre, bugün haftanın en soğuk günü. Poyraz zaman zaman Karayel İstanbul'da hissedilen sıcaklığı 6-7 derece tutuyor. Perşembe gününden itibaren hava sıcaklıkları yükseliyor.

        14

        İstanbul'da gündüz sıcaklığı 9 ancak 6-7 derece olarak hissediyoruz. İstanbul'da sıcaklık yarın 11 dereceye çıkacak.

        15

        Pazar günü sıcaklıkların 17-18 dereceye kadar çıkacağını söyleyen Öztel, "İstanbul'da bu haftasonu çok güzel bir sonbahar havasıyla geçecek" dedi.

        16

        Ankara'da kar yağışının başladığını belirten Öztel şunları söyledi: Ankara'nın bazı yüksek kesimlerinde kar kalınlığı 5 santimetreye kadar yükselmiş. Şehirde hayatı olumsuz etkileyecek kadar kar yağışı beklenmiyor. Konya ve Sivas'ta da kar yağışı bekleniyor.

        17

        Yarından sonra yağışlar azalıyor ancak çok soğuk bir hava geliyor. Hava güneşli bile olsa hava çok soğuk olacak.

        18

        Erzurum'da yarın sıcaklıkların sıfırın altında 13 dereceye kadar düşmesi bekleniyor.

        19

        Ankara ve İstanbul arası Bolu mevkii, Kartepe Kartalkaya kayak merkezlerinde kar yağışı var.

        20

        Meteoroloji'den yapılan uyarıda, "Bu gece ve yarın sabah saatlerinde Trakya ile Marmara'nın güneyinde hafif don olayı; yine bu geceden başlayarak önümüzdeki 3 gün boyunca gece ve sabah saatlerinde Karadeniz’in ve Akdeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun güneyi, ve Güneydoğu Anadolu’nun kuzeyinde hafif, yer yer orta, İç Ege, İç Anadolu ve Doğu Anadolu’nun kuzeyinde kuvvetli zirai don olayı beklenmektedir. Tarımsal faaliyetler ve Seracılık ile uğraşan vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir" denildi.

        21

        Kıyı kesimlerde, Karadeniz kıyılarında, Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu bölgesinde yağmur var. Yağışların Doğu ve Orta Karadeniz kıyılarında kuvvetli yağmur şeklinde olması bekleniyor.

        22

        Yağışların Doğu ve Orta Karadeniz bölgesinin yükseklerinde kuvvetli olmak üzere kar şeklinde gerçekleşmesi tahmin ediliyor.

        23

        Doğu Anadolu'nun kuzey kesimlerindeki yağışların da yoğun kar şeklinde olması bekleniyor.

        24

        Güney kesimlere inildikçe kar yerini karla karışık yağmura bırakıyor. İç ve iç batı kesimlerdeki yağışlar hafif kar serpintili olacak. Sıcaklıklar çarşamba günü de düşmeye devam ediyor.

        25

        Perşembe günü yağış doğuya doğru hareket ediyor. Doğu hattında yüksek kesimlerde kar ve karla karışık yağmur, kıyı kesimlerde ve güneydoğu kesimlerde ise yağmur beklentisi var.

        26

        Batı kesimlerde ise yurda yeni giriş yapan yüksek basınç sistemin etkisiyle beraber gece ve sabah saatlerinde sis bekleniyor.

        27

        Sıcaklıklarda batıdan başlayarak bir yükseliş söz konusu olacak. Sıcaklıklar iç ve doğu kesimlerde ise düşük seyretmeye devam edecek.

        31

        BOLU DAĞI'NDA KAR YAĞIŞI

        TEM otoyolunun Bolu dağı Tüneli kesiminde etkili olan kar yağışı, ulaşımı olumsuz etkiliyor.

        32

        TEM otoyolunun Bolu dağı Tüneli kesiminde dün akşam saatlerinde başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışının ardından kar kalınlığı yer yer 8 santimetreye ulaştı.

        33

        Kar yağışının etkili olduğu ve sürücülerin zaman zaman zor anlar yaşadığı Bolu Dağı Tüneli Viyadükleri üzerinde karayolları ekipleri karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor.

        34

        Ekipler aynıca, sürücüleri ışıklı tabelalarla kar yağışına karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulunuyor.

        35

        Bolu Emniyet Müdürlüğüne bağlı trafik ekipleri ise sürücülerden, araçlarına kış lastiği taktırmadan Bolu Dağı geçişini kullanmamalarını, yakın takip ve hatalı sollama yapmamalarını istedi.

        36

        Öte yandan Bolu kent merkezinde de sabah saatlerinden itibaren kar yağışı başladı. (AA)

        37

        D-100 karayolunun Bolu Dağı geçişi ile Düzce'nin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oluyor. Düzce kesiminde bulunan Karanlıkdere, Bıçkıyanı, Bakacak ve Sarıçökek mevkilerinde gece saatlerinde etkili olan kar yağışı zeminde tutarak beyaz örtü oluşturdu.

        38

        Ankara'nın Haymana ilçesinde mevsimin ilk kar yağışı, çiftçiler tarafından sevinçle karşılandı.

        39

        Yurt genelinde etkili olan soğuk ve yağışlı hava Ordu'nun yüksek kesimlerinde de kar yağışına dönüştü. Yüksek rakımlı Aybastı Perşembe yaylası ile Kabadüz Çambaşı yaylasına kar yağdı.

        40

        Yüksek kesimlerde kar yağışının devam edeceği belirtilirken, alçak kesimlerde ise yağış yağmur olarak gerçekleşti. Ordu Büyükşehir Belediyesi'nin ise kar yağışı nedeniyle iş makineleri ve ekibiyle hazır bekletildiği belirtildi. (İHA)

        41

        Yurttan kar manzaraları...

        42
        46
        47
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ