Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Hava durumu 17.11.2016
        1

        Doğu Anadolu Bölgesi'nde kar yağışı etkili olmaya devam ediyor. Güney kesimlerde, Şırnak ve Hakkari çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde yağışlar görülecek.

        2

        Doğu Karadeniz'in doğusu, Doğu Anadolu'nun doğusu ile Zonguldak, Bartın, Sinop, Karabük ve Trabzon çevrelerinin yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

        3

        Yağışların; genellikle yağmur, Doğu Anadolu'nun doğusu, Karabük ile Artvin ve Rize'nin iç kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

        4

        Sabah saatlerinde Marmara'nın güneydoğusu, İç Ege ve İç Anadolu'nun batısında, gece saatlerinde ise yurdun iç kesimlerinde yer yer sis ve pus hadisesi bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde don olayı bekleniyor.

        5

        İç ve batı kesimlerde 2 ila 4 derece artacağı, doğu bölgelerde 3 ila 6 derece azalacağı tahmin ediliyor.

        6

        Cuma günü yurt genelinde yağış beklentisi yok. İç kesimlerde sis ve pus etkili olacak. İç ve yüksek kesimlerde buzlanma ve don riski var. Sabah ve gece saatlerinde özellikle sürücülerin dikkatli olması gerekiyor.

        7

        Cumartesi günü de yurtta yağış beklenmiyor. İç kesimlerde buzlanma ve sis görülecek. Az bulutlu açık bir hava olacak. Sıcaklıkların cumartesi günü yükselmesi bekleniyor.

        8

        Kars'ta sabaha doğru başlayan ve etkili olan kar yağışı ve tipi kenti beyaza bürürken, sabah erken saatlerde dışarı çıkan vatandaşlar kar süprizi ile karşılaştı.

        9

        8 ayı kış olan ve ve zemheri soğuklarının yaşandığı Kars'ta kar kar ve tipi etkili oldu. Sabaha doğru başlayan ve tipi ile birlikte yağan kar, yüksek kesimlerde daha da etkili oldu.

        10

        Sabah erken saatlerde işyerleri açan vatandaşlar ise işyerlerinin önünün karı temizledi.

        11

        Kars'a kışın geldiğini belirten vatandaş, "Bundan sonra kalkmaz bu kar, kış, işsizlik, havalar soğuk olacak. Kömür, odun pahalı, birde odun, kömüre zamlarda gelirse, Allah sen yardım etsin" dedi.

        12

        Kars'ta tipi ile birlikte etkili olan kar yağışı, trafiği de olumsuz etkiledi. Özellikle kent dışına çıkan sürücüler, tipi yüzünden geri dönmek zorunda kaldı.

        13

        Trafik ekipleri, kent dışına çıkan sürücülerden araçlarında zincir, çekme halatı ve ilk yardım çantası bulundurmaları istedi.

        14

        Öte yandan Kars-Digor yolu Hanlar Geçidi ile Kars Göle Boğatape Geçidi'nde tipi ve kar yağışının devam ettiği, zaman yolda buzlanmalar olduğu bildirildi.

        15

        Doğu Anadolu Bölgesinde kar ve tipi etkisini gösterirken 300'e yakın mahalle yolu ulaşıma kapandı. Bölgede hava sıcaklığı sıfır derecenin altına düştü.

        16

        Erzurum, Erzincan, Ardahan ve Kars'ta gece saatlerinde etkili olan kar yağışı kısa sürede kent merkezlerini beyaza bürüdü. Aralıksız etkisini sürdüren kar yağışı yaşamı olumsuz etkiledi. Yoğun kar ve tipi nedeniyle bölgede 300'e yakın mahalle yolu ulaşıma kapandı.

        17

        Araçların yolda ilerlemekte güçlük çektiği Erzurum'da, Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler de kar küreme ve tuzlama çalışması yürüttü.

        18

        Öte yandan Erzincan-Sivas karayolunun Refahiye ilçesi ve Sakaltutan mevkiinde kar yağışı, tipi ve sis nedeniyle çok sayıda araç yolda kaldı. Maddi hasarlı trafik kazalarının da yaşandığı mevkide Karayolları ekipleri tuzlama ve yol temizleme çalışması yaptı. Polis ve jandarma ekipleri, sürücülere olumsuz hava koşulları nedeniyle uyarıda bulundu.

        19

        Ardahan'da gece saatlerinde başlayan kar yağışı sonrası kent beyaza bürüdü. Akşam saatlerinde başlayan kar yağışı ile birlikte kent beyaz örtüyle kaplandı.

        20

        Ardahanlı gençler, tarihi Halilefendi köprüsü üzerinde ve parklarda kartopu oynayarak kar yağışının tadını çıkardı.

        21

        Malatya, Elazığ, Tunceli ve Bingöl'de orta kuvvette zirai don uyarısı yapıldı. Meteoroloji 13. Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli illerini kapsayan bölgede, yarın sabah saatlerine kadar hava sıcaklıklarında 5-6 derece düşüş beklendiği bildirildi.

        22

        Yüksek kesimlerde orta kuvvette zirai don riski bulunduğu kaydedilen açıklamada, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı zirai faaliyet ve seracılıkla uğraşan vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları istendi.

        23

        Bu arada, Bingöl merkezde yer yer kuvvetli karla karışık yağmur, Bingöl'ün ilçelerinde ve Tunceli'nin Pülümür ve Ovacık ilçelerinde de yer yer kuvvetli kar yağışı beklendiği aktarılan açıklamada, ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olaylarına karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları talep edildi.

        24

        Erzurum'da gece başlayan kar yağışı yaşamı olumsuz etkiledi. Kar yağışı dolayısıyla kent merkezi beyaza bürünürken, araçlar karla kaplandı.