Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam HT Pazar Osmanlı padişahları ne yerdi?
        19

        20 dakika sonra sıcak şerbeti kepçeyle ilave edip karıştırmaya devam edin. Tüm şerbeti ekledikten sonra kısık ateşte birkaç dakika demlenmeye bırakın. Bu esnada bir tavada tüm bademleri hafifçe kavurun. Helvayı servis tabağına alıp kaymak ve kavrulan bademle servis edin.

        20

        MUTANCANA

        Malzemeler:

        - 500 gr kuzu kuşbaşı, 15 adet arpacık soğan, 6 adet kuru incir, 6 adet kuru mürdüm eriği, 6 adet kuru kayısı, 3 yemek kaşığı soyulmuş bademiçi, 3 yemek kaşığı kuru üzüm, 2 yemek kaşığı bal, 2 yemek kaşığı sirke, 4 yemek kaşığı tereyağı, 1 yemek kaşığı un, 3 su bardağı su, 2 çay kaşığı sumak, 1 çay kaşığı karabiber, Kaya tuzu

        21

        Yapılışı: Eti 2 yemek kaşığı tereyağında bal ve sirke ile kavurmaya başlayın. Daha sonra ete tuzunu ve karabiberini ekleyin. Et suyunu çekip 10 dakika kadar kavrulunca üzerine arpacık soğanları ekleyin. 10 dakika beraber kavurup unu ilave edin.

        22

        Karıştırıp badem içi hariç tüm malzemeyi ekleyin. Tencerenin altını kısıp kapağını kapatın. 1 saat kısık ateşte pişirin ve altını kapatın. Kalan 2 kaşık tereyağında bademleri kavurun. Yemeği servis tabağına alın ve üzerine kavrulan bademleri ekleyerek servis edin.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ