Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Akıllara kazınan unutulmaz replikler
        11

        BOXER dergisi okurlarına 80'lerin ve 90'ların sözcük kirliliği yaratan kalıplarını hatırlattı. İşte o replikler...

        12

        ALO NE KOYİM

        Aslı "Alo ne okuyayım" şeklinde ve Mustafa Keser tarafından telefonla canlı yayına katılan izleyicilere sorulmaktaydı.Ancak zamanla okuyayım,koyayım oldu. Bu söz özellikle 90'larda büyük gelişme gösteren tekstil esnafı arasında popüler oldu.

        13

        HALT DUMMKOPF

        İşte "Bizimkiler" dizisinin en meşhur repliği. Almanya'dan gelmiş olan Davut Usta birazcık sapık olan oğlu Halis merdivenleri ikişer çıktığında bile ona Almanca "Dur, aptal" anlamına gelen bu sözü söylüyordu.

        14

        KUSURA BAMYA

        Süper zeka bir laf cambazı tarafından icat edildiği sanılan bu muhteşem kelime oyunu, tahminen ilkokulun birinden tüm ülkeye dalga dalga yayıldı. Oldukça kusurlu bir hatıra olarak tarihe geçti.

        15

        KIL OLDUM ABİ

        Tarkan'ın "Kıl oldum" şarkısına ait olan bu replik de geçmiş zamanda bir evlat gibi sahiplenildi. Unutulmasına en sevindiğimiz kalıplardandır kendisi.

        16

        MARABA TELEVOLE

        İşte en büyük kâbusumuz. Toplumsal cinnet sebebimiz. Maradona'nın çok az sevimli versiyonunu mu istersiniz, Levent Kırca'nın biraz önce sarhoş taklidi yapmış gibi duran versiyonunu mu?

        17

        AĞZI OLAN KONUŞUYOR

        Bir reklam sloganıydı. Özellikle siyaset tartışmalarının, kahvehane, berber sohbetlerinin değişilmez söz öbeği oldu. Konuşmayı tekeline almak isteyen, kimseleri beğenmeyenlerce benimsendi.

        18

        NE KODUN LA KAFANA?

        Levent Kırca'nın bir skecinden ortaya çıktı. Kafasına balta saplanmış olarak eve gelen bir adamın eşi ona bu soruyu soruyordu. Bir ara herkes birbirine bunu söylediği için şapka, bere takan kalmamıştı

        19

        CORÇ

        Hakan Peker, "Hey Corç" isimli şarkısını yaparken dillere dolanmasını amaçlasa da, herhalde böyle bir felakete yol açacağını bilmiyordu. "Aynı malı deme Corç" şeklinde bir reklâm bile vardı.