Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Eskiyen eşyalarınızı atmayın
        1

        Youtube'da "DIY projects - step by step" sayfasıyla paylaşımlar yapan adam çöpte bulduğu satırı yenilemeye karar verdi.

        2

        Satır o kadar paslıydı ki, üzerindeki pas yer yer 2 santimetreyi buluyordu.

        3

        Ancak iyi bir çelikten oluşan satır hala işgörür vaziyetteydi.

        115

        İŞKUR'un desteğiyle kursa katılan ve günlük 20 lira ücret alan kadınlar, gazete kağıtlarından ürettikleri sepetleri satarak hem aile bütçelerine katkı sağlıyor hem de kağıtları ekonomiye kazandırıyor.

        116

        Kurs eğitmeni Fatma Kalkan, yaptığı açıklamada, geri dönüşüme katkıda bulunmak için yeni bir proje üretmeyi düşündüklerini ve daha sonra sepet örücülüğü fikrinin oluştuğunu belirtti.

        117

        Sepet örücülüğü için kamış araştırdıklarını ve bulamadıklarını ifade eden Kalkan, kağıtları rulo yaparak sepet haline dönüştürdüklerini söyledi.

        118

        Kalkan, ortaya çok güzel şeyler çıkardıklarını aktararak, şunları ifade etti:

        119

        "Sepet örmede gazete kağıdı ve yapıştırıcı kullandıktan sonra boyayıp sağlamlaştırıyoruz. Gazeteleri önce belirli boyutlarda kesiyoruz. Çöp şiş yardımıyla rulo şeklinde sarıp örmeye hazır hale getiriyoruz. Bundan sonra da örme aşamalarına geçiyoruz."

        120

        "Kursiyerlerimiz belirledikleri şekillerde, ekmek, çamaşır, soğan, patates sepetleri gibi çeşitli sepetler ve süs eşyaları örüyor. Sepetler boyadıktan sonra hasırla aynı sağlamlıkta oluyor. Bu sepetleri görenler önce çok şaşırıyor. Sonra da çok güzel bulduklarını, hoşlarına gittiğini söylüyor. Kağıttan yapılması ve ekonomik olması bayanların dikkatini çekiyor."

        121

        Kursiyerlerden Merve Çiftçi de kurstan bir arkadaşı sayesinde haberdar olduğunu dile getirdi.

        122

        Kursa katılıp öğretmenlerinin yardımıyla gazete ve çeşitli kağıtlardan çubuklar yaptıklarını ve onları birleştirerek sepet haline getirdiklerini anlatan Çiftçi, "İlk başta zorlandık ama zamanla alıştık. Başlangıçta kalemlik tarzı küçük şeyler yaptık, sonrasında büyük çamaşır sepeti, soğanlık, aksesuarlar, kapı süsü, bebek sepetleri ve buna benzer şeyler yaptık. Bu ürünleri de satarak ekonomimize de destek sağlıyoruz. Kendimiz için de iyi oluyor, vaktimizi değerlendiriyoruz." sözlerine yer verdi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ