Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Tarihi yetimhanede toplu mezar bulundu
        1

        İskoçya’da tarihi yetimhaneden kan donduran bir gerçek çıktı. Smyllum Park adlı bir yetimhanenin yanında 400’den fazla çocuğun gömülü olduğu toplu mezar bulundu. Gazete Habertürk'te yer alan habere göre 2004 yılında yapılan bir araştırmada 1864-1981 arasında faaliyet gösteren ve 11 binden fazla çocuğa ev sahipliği yapan yetimhanede çocuklara çok kötü muamele edildiği ortaya çıkmıştı.

        2

        Arşiv bilgilerine göre yetimhanedeki çocukların büyük bölümü verem ve zatürree gibi doğal nedenlerle hayatını kaybetti. Ancak ortaya çıkarılan toplu mezar birçok soru işareti doğururken polis, çocuklara yönelik kötü muamele hakkında soruşturma başlattı.

        3

        1800'LERİN AKIL HASTANESİNDEN TÜYLER ÜRPERTEN FOTOĞRAFLAR

        Dr. Hugh Welch Diamond, 1848-1858 yılları arasında hastalarına teşhis koymada fotoğraflardan faydalanabileceğine inandı.

        4

        10 yıllık bir süre boyunca Suffolk Country Akıl Hastanesi'nde çekilen fotoğraflar mental hastalıkların ürkütücü yüzünü çıplak bir şekilde yansıtıyor.

        5

        Hastalar hakkında tek bilinen, eşleri ya da aileleri tarafından hastaneye yerleştirilmiş kadınlar oldukları.

        6

        Depresyon, stres ya da bozukluğu olan bu kadınlar, ailelerince ideal eş-anne ya da evlat olarak baş etmesi zor kişiler olarak görülüyordu.

        22

        70 ziyaretçi sonrası yemek masasında oturan hastalar. Fotoğrafçı bu hastaların bazılarının normal insanlardan daha iyi düşünebildiğini ifade etti.

        23

        Fotoğrafçı buradaki hastaların görmezden gelinmemesi gerektiğini çünkü onların en büyük beklentisinin 'sevgi' olduğunu dile getirdi.

        24

        Abdul Shakoor isimli hasta 45 yıldır bu hastanede olduğunu söyleyen fotoğrafçı, hastanın çok az konuştuğunu söyledi. Son derece sevimli bir kişi olduğunu ifade etti.