Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Bursa'da vefakar köpek, ölen sahibinin mezarından ayrılmıyor
        1

        Bursa'da, ölen sahibini toprağa verilene kadar terk etmeyen köpek, vefasıyla şaşırtıyor. Vefakâr köpek, unutamadığı sahibinin her gün mezarını ziyaret ediyor.

        2

        Yıllardır felçli olan 79 yaşındaki Mehmet İlhan, 3 gün önce vefat etti. Yaşlı adamın cenazesi Orhaneli ilçesindeki Merkez Camii'ne getirildi. Mehmet İlhan'ın yıllardır baktığı Cesur isimli köpeği ise tabutun başından bir an olsun ayrılmadı.

        3

        Cenaze namazı kılınana kadar bekleyen köpek, mezarlığa kadar sahibini takip etti. Vefakâr köpek, Mehmet İlhan gömülene kadar mezarlıkta bekledi.

        4

        Sahipsiz kalan köpeğe yaşlı adamın oğlu Ali İlhan bakmaya başladı. Sahibinin yokluğuna alışamayan Cesur, 3 günden beri ölen sahibinin mezarı başına giderek saatlerce bekliyor.

        5

        Vefakâr köpeği ilçe esnafı elleriyle besliyor. Köpeğe babası öldükten sonra sahip çıkan Ali İlhan, "Babam uzun yıllar felçli olarak yaşadı. 2 yıl önce yavruyken Cesur ismini verdiği bu köpeği sahiplendi. Ona gözü gibi bakıyordu. Babamı geçtiğimiz günlerde kaybettik.

        6

        Köpeği tabutunun başından bir an olsun ayrılmadı. Cenaze namazı kılınana kadar başında bekledi. Daha sonra mezarlığa kadar takip ederek gömülene kadar bekledi.