Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam "Her materyalin bir sesi var" diyerek enstrüman yaptılar

        Erdem Temel ve Melike Bozkurt, konserve kutuları, elektrik süpürgesi borusu gibi artık işimize yaramayacağını düşündüğümüz atık malzemeleri vegan enstrümanlar haline getiriyor.

        ‘Her materyalin yaratabileceği bir ses potansiyeli var’ düşüncesiyle yola çıkan ikili, kurdukları atölyede bu işe meraklı kişilerle çalışmalar yapıyor.

        Erdem Temel konuyla ilgili 32.GünTV'den Volkan Yazıcı'ya yaptığı açıklamada, " İlk çağlardaki örnekleri araştırıp doğanın verdiği formlarla nasıl müzik yapılabilir? sorusuyla her şey başladı. Su kabağından, bambudan, tamamen doğanın oluşturduğu ses boşlukları üzerinden enstrümanları hayata geçirmeye başladık. Aslında enstrüman yapmıyoruz. O malzemeleri dinliyoruz. Onlar kendi şarkısını söylemeye başlıyor.

        SU KABAĞINDAN HOPARLÖR

        Su kabağından hoparlör yapma fikri gelmişti aklıma. Akustik haznesi gerçekten çok güçlü. Su kabağından gitar yapmayı da düşünmüştük. Yapım aşamasında malzemenin ihtiyacına göre sonunda, dayatılan bir form ortaya çıkıyor.

        ZATEN AĞAÇTAN YAPILIYOR

        Malzemeleri bir gitariste götürdüğümüzde neden ağaçtan yapmadınız? sorusuyla karşılaşıyoruz. zaten ağaçtan yapılıyor. Biz farklı bir felsefe ortaya koymaya çalışıyoruz.

        REKLAM
        Video için tıklayınız

        Kaynak: 32GÜNTV / VOLKAN YAZICI

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ