Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Çay bile gelmiyor, müşteri nasıl gelsin?
        1

        İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından İstiklal Caddesi üzerinde başlatılan çevre düzenlemesi nedeniyle caddeye yerleştirilen bariyerlerden çevre esnafı şikayetçi oldu.

        2

        Nostaljik tramvay hattını da kapsayan çalışmalar nedeniyle İstiklal Caddesi'nin ortasından geçen ray hattı kazınırken, çalışma alanı demir bariyerlerle çevrildi.

        3

        Bariyerler caddeyi tam ortadan ikiye ayırırken çevre esnafının ve vatandaşların mağduriyeti ise tam bu noktada başladı.

        4

        Türkiye'deki trafik yönüne bağlı olarak insanların sağ taraftan Tünel yönüne indiklerini söyleyen çevre esnafı "Yolun sağından giden vatandaş bizim tarafa, bizim taraftan giden vatandaş ise karşı tarafa geçemiyor. İşler zaten durgun. Az olan müşteri potansiyeli de bu bariyerler yüzünden yüzde 50 azaldı" şeklinde konuştu.

        5

        İstiklal Caddesi esnafı gelen Arap turistlerin yeterince döviz bırakmadığını söylüyor. Caddedeki en düşük kiranın 20 bin lira olduğunı belirten dükkan sahiplerinden bazıları "Burada dükkanlar aylık ortalama 40-45 bin dolar kira ödüyor.

        6

        Bu bariyerler gelen müşteri sayısını yüzde 50 azalttı. Böyle giderse İstiklal Caddesi'nde dükkanlar kapanmaya devam edecek. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden bir çözüm istiyoruz. Terör olayları bile işlerimizi bu kadar olumsuz etkilemedi" diye konuştular.

        7

        Bir başka dükkan sahibi ise yolun karşı tarafında kalan çay ocağından çay söylediğini fakat çay ocağının bariyerler nedeniyle kendilerine servis yapmadığını, yapsa bile gelene kadar çayın buz gibi olduğunu söyledi.

        8

        Bariyelerler nedeniyle çayın bile gelmediği dükkanlarına bu bariyerleri dolaşarak müşterinin nasıl geleceğini söyleyen dükkan sahipleri bariyerlerin kaldırılarak yerlerine birer asma köprü konulmasını İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden rica ettiklerini belirttiler.

        9

        Türkiye çapında 143, yurtdışında ise onlarca mağazası bulunan ünlü bir giyim markasının yönetim kurulu başkanı ise, İstiklal Caddesi'ndeki bariyerler konana kadar Türkiye'de en çok ciro yapan mağaza İstiklal mağazası iken, bariyerler geldiğinden bu yana Türkiye'deki en düşük ciroya sahip mağazaya dönüştüğünü söylüyor ve ekliyor:

        10

        "Sayın Belediye Başkanımız'dan bu soruna çok acil çözüm bekliyoruz. Tramvay yolu projesi uzadıkça zararımız her geçen gün artıyor. Ne terör, ne krizler cirolarımızı bu kadar etkilememişti. Bu kadar yüksek bir bariyer ve bariyerlerin arasından geçiş olmaması çok anlamsız. En azından daha alçak bariyerlerle mağazalarımızın bir bölümünü gösterebiliriz, aradan geçişlerin sağlanmasıyla da müşterilerimizin bir kısmını mağazamıza çekebiliriz"

        11
        12